- Reaksiyon puanı
- 3,580
Galiba KM*p*co kullanılarak etkinleştirilmiş bir lisans
Galiba KM*p*co kullanılarak etkinleştirilmiş bir lisans
Başıma gelene bakın yahu az hızlasın diye SSD taktırdık lisansız kalacağız. Peki önerin nedir?Tüh. Galiba sorunu bulduk.
Volume olanlar şirketlere veriliyor. Böylece tüm çalışanlar kullanabiliyor. Bu lisanslar kişisel kullanım için değil. Microsoft bunu farkederse lisansı iptal edebiliyor. Sanırım bu oldu. 3 ay sonra farkettiler.
Üst mesajımı editledim. Oraya da yazdım.Başıma gelene bakın yahu az hızlasın diye SSD taktırdık lisansız kalacağız. Peki önerin nedir?
O zaman en yakın zamanda ben yine bilgisayarcının yolunu tutayım...Üst mesajımı editledim. Oraya da yazdım.
Arkadaş bence gereksiz bir şekilde lisans değiştirmiş. Ssd değişse büyük ihtimalle hiçbir sorun çıkmayacaktı. Anakart değişse tamam ama ssd....
Eğer orada değiştirecekse oradan bu cmd ile tekrar kontrol et. Retail sürümü ise ne güzel. Onlar ayrı olarak alınan kişisel lisanslar ve bilgisayardan bilgisayara transfer edilebiliyor. Onu sen Windows’tan kendin de alabilirsin ama bayağı bir pahalılar. Sanırım home sürümü 1300₺’ydi. En pahalısı ama aynı zamanda en az risklisi.O zaman en yakın zamanda ben yine bilgisayarcının yolunu tutayım...
Ne uğraşıyorsun Microdows Winsoft ile @grbzz abi? Kur Ubuntu temelli bir dağıtım. Ben de yeni başladım bu Linux'a ama emin ol aşırı basit.O zaman en yakın zamanda ben yine bilgisayarcının yolunu tutayım...
Bir kenarda Windows kalsın diğer tarafa da Linux dağıtımı kur @grbzz abi.Ne uğraşıyorsun Microdows Winsoft ile @grbzz abi? Kur Ubuntu temelli bir dağıtım. Ben de yeni başladım bu Linux'a ama emin ol aşırı basit.
Yok keymiş,
Yok BSOD'muş
Yok virüsmüş
bunların hiçbiri yok Linux'ta.
Zaten bilgisayarı değiştirmeyi düşünüyorum ama şu an işimi gördüğü için 1-2 yıl sonraya bıraktım. Böyle olursa şayet 1300 lira vereceğime gider yeni alırım. Bir de ben internetten çok fazla alışveriş yapıyorum kart bilgileri falan, e-devlet... korkmaya başladım yani. Riskli bir durum varsa kapağını açmam. Artık nasıl düzeltecekse düzelsin, demek ki bir haltlar karıştırdı anladığım kadarıyla. Alıp sattı mı ki acaba benim anahtarımı?Eğer orada değiştirecekse oradan bu cmd ile tekrar kontrol et. Retail sürümü ise ne güzel. Onlar ayrı olarak alınan kişisel lisanslar ve bilgisayardan bilgisayara transfer edilebiliyor. Onu sen Windows’tan kendin de alabilirsin ama bayağı bir pahalılar. Sanırım home sürümü 1300₺’ydi. En pahalısı ama aynı zamanda en az risklisi.
Bir ücreti falan var mı peki Linux'un? Eğer Windows kadar kolaysa kurmayı düşünürüm. Başka bir sistem kullanmadım çünkü bugüne kadar.Ne uğraşıyorsun Microdows Winsoft ile @grbzz abi? Kur Ubuntu temelli bir dağıtım. Ben de yeni başladım bu Linux'a ama emin ol aşırı basit.
Yok keymiş,
Yok BSOD'muş
Yok virüsmüş
bunların hiçbiri yok Linux'ta.
En az risklisi için demiştim zaten. Lisanssız olan da o watermark dışında büyük bir sıkıntı yapmaz.Zaten bilgisayarı değiştirmeyi düşünüyorum ama şu an işimi gördüğü için 1-2 yıl sonraya bıraktım. Böyle olursa şayet 1300 lira vereceğime gider yeni alırım. Bir de ben internetten çok fazla alışveriş yapıyorum kart bilgileri falan, e-devlet... korkmaya başladım yani. Riskli bir durum varsa kapağını açmam. Artık nasıl düzeltecekse düzelsin, demek ki bir haltlar karıştırdı anladığım kadarıyla. Alıp sattı mı ki acaba benim anahtarımı?Öyle bir şey mümkün mü?
Abi Linux tümden beleş, kullanması da kolay 1 haftada alışır çok seversin, kullandığın programlar neler bilgisayarda?Zaten bilgisayarı değiştirmeyi düşünüyorum ama şu an işimi gördüğü için 1-2 yıl sonraya bıraktım. Böyle olursa şayet 1300 lira vereceğime gider yeni alırım. Bir de ben internetten çok fazla alışveriş yapıyorum kart bilgileri falan, e-devlet... korkmaya başladım yani. Riskli bir durum varsa kapağını açmam. Artık nasıl düzeltecekse düzelsin, demek ki bir haltlar karıştırdı anladığım kadarıyla. Alıp sattı mı ki acaba benim anahtarımı?Öyle bir şey mümkün mü?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bir ücreti falan var mı peki Linux'un? Eğer Windows kadar kolaysa kurmayı düşünürüm. Başka bir sistem kullanmadım çünkü bugüne kadar.
Zaten bilgisayarı değiştirmeyi düşünüyorum ama şu an işimi gördüğü için 1-2 yıl sonraya bıraktım. Böyle olursa şayet 1300 lira vereceğime gider yeni alırım. Bir de ben internetten çok fazla alışveriş yapıyorum kart bilgileri falan, e-devlet... korkmaya başladım yani. Riskli bir durum varsa kapağını açmam. Artık nasıl düzeltecekse düzelsin, demek ki bir haltlar karıştırdı anladığım kadarıyla. Alıp sattı mı ki acaba benim anahtarımı?Öyle bir şey mümkün mü?
Bir ücreti falan var mı peki Linux'un? Eğer Windows kadar kolaysa kurmayı düşünürüm. Başka bir sistem kullanmadım çünkü bugüne kadar.
wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey
Linux da ücret mi?Zaten bilgisayarı değiştirmeyi düşünüyorum ama şu an işimi gördüğü için 1-2 yıl sonraya bıraktım. Böyle olursa şayet 1300 lira vereceğime gider yeni alırım. Bir de ben internetten çok fazla alışveriş yapıyorum kart bilgileri falan, e-devlet... korkmaya başladım yani. Riskli bir durum varsa kapağını açmam. Artık nasıl düzeltecekse düzelsin, demek ki bir haltlar karıştırdı anladığım kadarıyla. Alıp sattı mı ki acaba benim anahtarımı?Öyle bir şey mümkün mü?
Linux da ücret mi?Tabii ki ücretsiz, GNU altında ücretsiz, herkese açık paylaşılır Linux. Kurulumu Calamares yazılımı sayesinde çok kolaydır. Her seviyeye hitap eder:
Yeni kullanıcı: Ubuntu temelli distrolar
Orta Seviye: Arch tabanlı kolay distrolar
İleri seviye: Arch, Gentoo
(distro=dağıtım, sürüm)
Daha sayamayacağım birçok özelliği var Linux'un. Tonlarca masaüstü ortamı seçeneği, tamamen özelleştirebilir arayüz, tonla tema vs...
Ha bir de Linux'a afedersin sevsen virüs bulaştıramazsın, çok nadir olur. Onu da güvenlik duvarı kendi halleder. İki günde 1 güvenlik güncellemesi, kernel güncellemesi gelir Linux'a. Dediğim gibi daha sayamayacağım tonla özellik. Sen bir geç gerisi geliz zaten.
@Ram_kafasi, @Mert Şefik, @GNU or NOT, @Im A Yeni Kullanıcı buyrun gelin. Linux camiasına yeni birisi katılıyor sanırım!
Linux yardım Sunucumuz: Join the Ramondia2 GNU/Linux Discord Server! gelin yardımcı olalım![]()
Linux da ücret mi?Tabii ki ücretsiz, GNU altında ücretsiz, herkese açık paylaşılır Linux. Kurulumu Calamares yazılımı sayesinde çok kolaydır. Her seviyeye hitap eder:
Yeni kullanıcı: Ubuntu temelli distrolar
Orta Seviye: Arch tabanlı kolay distrolar
İleri seviye: Arch, Gentoo
(distro=dağıtım, sürüm)
Daha sayamayacağım birçok özelliği var Linux'un. Tonlarca masaüstü ortamı seçeneği, tamamen özelleştirebilir arayüz, tonla tema vs...
Ha bir de Linux'a afedersin sevsen virüs bulaştıramazsın, çok nadir olur. Onu da güvenlik duvarı kendi halleder. İki günde 1 güvenlik güncellemesi, kernel güncellemesi gelir Linux'a. Dediğim gibi daha sayamayacağım tonla özellik. Sen bir geç gerisi geliz zaten.
@Ram_kafasi, @Mert Şefik, @GNU or NOT, @Im A Yeni Kullanıcı buyrun gelin. Linux camiasına yeni birisi katılıyor sanırım!
Linux yardım Sunucumuz: Join the Ramondia2 GNU/Linux Discord Server! gelin yardımcı olalım![]()
Son kullanıcı için geliştirilen Linux Mint vb. Dağıtımları kullanmak için ücret ödemeniz gerekmez. Bu tarz dağıtımlar ücretsizdirler ve aynı zamanda özgür yazılım ailesinin bir parçasıdırlar. Sistemi istediğiniz gibi değiştirip geliştirme olanağınızın olduğu ve kafanıza göre sistemi özelleştirip istediğiniz şekle sokma imkanınız da var ayrıca. WINE ve Steam Proton ile GNU/Linux dağıtımlarına destek vermeyen çoğu program ve oyunda kolay bir şekilde çalıştırılabiliyor zaten. GNU/Linux dağıtımları tamamen ücretsizdir demekte olmaz aslında, örnek olarak Redhat'in bazı ürünleri para ile alınıp satılır ama bu durumu genele yayarsak para ile alınıp satılan dağıtım bulmak ücretsiz olanı bulmaktan daha zordur bile denilebilir.Zaten bilgisayarı değiştirmeyi düşünüyorum ama şu an işimi gördüğü için 1-2 yıl sonraya bıraktım. Böyle olursa şayet 1300 lira vereceğime gider yeni alırım. Bir de ben internetten çok fazla alışveriş yapıyorum kart bilgileri falan, e-devlet... korkmaya başladım yani. Riskli bir durum varsa kapağını açmam. Artık nasıl düzeltecekse düzelsin, demek ki bir haltlar karıştırdı anladığım kadarıyla. Alıp sattı mı ki acaba benim anahtarımı?Öyle bir şey mümkün mü?
Şu an 2 ihtimal var 1.si Diski aldığınız yer yeni windows kurunca eski lisansı almamış o yüzden illegal yollarla yazılımı kırmış ya da windows lisansınız olmadığından windows size deneme lisansı atamış. Eğer hotmail hesabınızı sisteme bağladıysanız bir ihtimal eski lisans anahtarınızı görebilirsiniz. Aşağıdaki sayfa yardımcı olacaktır. Buna benzer bir yolla anakart değiştirince giden Retail Lisansımı bulmuştum.
Sizinki hangi dağıtım?Unuttuğum bir şey var: Linux kurunca fişek gibi oluyor cihaz. 5 Firefox + Zoom + Discord + Spotify + XFCE masaüstü varken maksimum %30 yiyor bende. RAM boşta sadece 600MB
Ekli dosyayı görüntüle 141152
Ekli dosyayı görüntüle 141153
ArcoB ama Arch veya Manjaro kurmayı düşünüyorum.Sizinki hangi dağıtım?
Sanal makine olayını tavsiye etmem, test edilecekse USB bellek ile LIVE olarak kullanılmasını tavsiye ederim. Sanal makinede gerçek deneyim elde edilemiyor maalesef.@grbzz abi ben toplasan 1,5 ay kullandım Linux'u. Hemen alıştım, zor değil, özelleştirilebilir. Eğer test etmek istersen sanal makineye kurup test edebilirsin.
Herkese merhaba, bugün derse girmek için laptopumu açtım ben karşıma "ürün anahtarı ekinleştirilemedi, ürünün süresi yakında dolacak" tarzında bir uyarı çıktı. Bilgisayarıma herhangi bir başka bir işlem uygulamadım. İçindeki yazılım da aldığım ilk günle aynı diye düşünüyorum. Sadece 2-3 ay önce SSD taktırmıştım. Bu neden olabilir mi acaba? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Bu benim anlamadığım bir dilMedya Oluşturma Aracı kullanarak Windows 10 yükleme medyası oluştur ve Windows 10 Home sürüm'ü yükle. Çok da dert etmeye, düşünmeye gerek yok. Windows, %99.9 olasılıkla yeniden etkinleşecektir.![]()
Bağlantıdaki konu anlatıyor aslında.Bu benim anlamadığım bir dilNasıl oluşturacağım onu?
Benimki Asus toplama filan değil. Firmayı arasam kesin bir çözüm bulabilir miyim?Konuya baktım da birsürü yanlış bilgiyle dolu. Lisansların süresi 1 yıl değildir. Ayrıca sisteminiz HP, MSI gibi bir firmaya aitse ve bu firma size windows lisansıyla sattıysa firmayla iletişime geçin. Eğer kendiniz sistem toplayıp n11 vb. yerden lisans aldıysanız büyük ihtimalle MSDN lisansına denk gelmişsinizdir.
Bunu da bir deneyeceğim. Teşekkürler.Şu an 2 ihtimal var 1.si Diski aldığınız yer yeni windows kurunca eski lisansı almamış o yüzden illegal yollarla yazılımı kırmış ya da windows lisansınız olmadığından windows size deneme lisansı atamış. Eğer hotmail hesabınızı sisteme bağladıysanız bir ihtimal eski lisans anahtarınızı görebilirsiniz. Aşağıdaki sayfa yardımcı olacaktır. Buna benzer bir yolla anakart değiştirince giden Retail Lisansımı bulmuştum.
Using product keys with Office - Microsoft Support
Answers to questions on finding, getting, and applying product keys.support.microsoft.com
Görmemişim kusura bakmaBağlantıdaki konu anlatıyor aslında.![]()
@grbzzBenimki Asus toplama filan değil. Firmayı arasam kesin bir çözüm bulabilir miyim?
Bunu da bir deneyeceğim. Teşekkürler.
Görmemişim kusura bakma![]()
Abi sen hangi uygulamaları kullanıyorsun?Benimki Asus toplama filan değil. Firmayı arasam kesin bir çözüm bulabilir miyim?
Bunu da bir deneyeceğim. Teşekkürler.
Görmemişim kusura bakma![]()