Windows 10 Pc Açılmıyor Lütfen Acil!!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kostova
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kostova

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Olayları en başından itibaren anlatıyorum benim pc windows 10 yüklüydü.Ben bu sistemin yanına bir de Kali kurayım dedim.Ve kurdum fakat alanı çok küçük seçmişim bende büyütmek için tekrar windows a girerek kalinin bulunduğu alanı direk biçimlendirdim.
Daha sonra pc yi yeniden başlattım ve ekranda
Kod:
error: unknown filesystem.
Entering rescue mode...
grub rescue>
yazıyordu.İşte o an kaliyi öyle silmemem gerektiğini anlamıştım ama olan olmuştu...
İlk başta dedim recovery moduna girim bunun için "f4"e bastım ve sadece siyah ekran vardı.(Bu durumun sebebi ise pc yi daha önceden win8 den win 10 a geçirmem.)Sonra recovery de işe yaramayınca başka yollar aramaya başladım.
Bir kaç video izledim videolarda adam sırasıyla
Kod:
- ls
- set boot=(hd0,msdosX)
- set prefix=(hd0,msdosX)/boot/grub (nếu đoạn này báo lỗi not found thì làm lại bước ls để tìm X khác)
- insmod normal
- normal
yazdı ve herşey normaldi.
Fakat ben yazmayı denediğimde ise sırasıyla
Kod:
ls
Set boot=(hd0,gbt1)
set prefix=(hd0,gpt1),(hd0,gpt2),vb...
Gibi şeyler çıktı.
Adamınkinde msdosx çıkıyordu bende gbt çıkıyor ve devam edemiyordum hata veriyordu...
Bende başka yollar aramaya başladım.
Uzun uğraş sonucu usb den pc onarımına ordan ise cmd ye geçtim.
Gelen ekrana "bootrec.exe /FixMbr"-"bootrec.exe. /FixBoot"yazdım işlem onaylanıp tamamlandı.
Pc yi tekrar açtım o hata yoktu fakat samsung logosundan sonra sadece siyah bir ekranda kalıyor.(Hiç bir tuş kombinasyonu işlemiyor)(Acaba bu siyah ekran başta açmaya çalıştığım recovery nin siyah ekrani mi diye düşündüm,daha sonra başlangıçta recovery nin otomatik açılmasını kapatmak için cmd ye "bootsect.exe" yazıp,sonra da "bootsect /nt60 ALL /mbr"yazdım.Biseyler yazdı bende olmuştur diye pc yi tekrar başlattım.Ama siyah ekran sorunu devam ediyordu.)
Bende bios a girip biraz kurcaladım.Daha sonra tekrar denedim bu sefer ise "reboot and select proper boot device or ınsert boot media in selected boot device and press a key"hatasıyla karşılaştım.Daha sonra dedim acaba hdd de mi birsey var tekrardan cmd ye geldim dos komutlarıyla dizinleri kontrol ettim dosyalar duruyordu hatta dosyaları dahi açıyordum yani hdd de bir sorun yoktu.Belkide sistem dosyaları bozuktur diye 20gb boş bir alanım vardi tekrar win10 kurdum fakat baslattiğımda sorunlar devam ediyordu.Bende usb den kurtarma seçeneklerinin hepsini denedim.
Sistem geri yükleme(Başarılı oldu fakat yine de ayni sorun devam ediyordu)
İşte orda olan herşeyi yaptım,her kurtarma seçeneğini denedim, yazım zaten uzun oldu anlamışsınızdır.
Sonuç olarak son devam eden sorunum: PC yi açtığımda"reboot and select proper boot device or ınsert boot media in selected boot device and press a key"hatasıyla karşılaşmam.Başta da belirmiş olduğum gibi HDD de herhangi bir problem bulunmamakta.Bios ayarlarinda 1. sırada.Yazıda en baştan başıma gelenleri anlattım.Lütfen yardımcı olun. Garantisi de yok.Çok müşkül durumdayım...

Kostova

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisi Olan Yok Mu ?

ygtars

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Bilgisi Olan Yok Mu ?

Hocam kali linux u baştan kur grub(boot olayını kontrol eden ara os gibi bişeydir linux da) zarar görmüş kurulumda zaten win10 olduğunu algılayacak grubu ona göre düzeltecektir iyi günler iyi forumlar.