- Reaksiyon puanı
- 9,394
Boot Order/Boot Device Priority Önyükleme Önceliğinde USB birinci sırada mı? Sanki USB es geçilip Windows önyüklemesi yapılmaya çalışılıyor.
Belki bu sana yardımcı olur.Taktığım uab yi EFI olarak görüyor ve seçip devam ettiğim zaman aşağıdaki hatayı alıyorum.
Cihaz modelim monster abra a7 v12.2
Bunun Rufus alakası yok. BCD hataları başka bir Windows sürümünden alınmış boot dosyalarından boot edince olur. Ya da BIOS ta ki config lerle ilgili ya da sorunlar. UEFI olarak boot etmeyi başardı en azından.
Sendeki hata yükleme sorunları ve gene BOOTX64.EFI den yani UEFI olarak çalışıyor. Konu sahibinin hatası ise winload.efi nin eksik ya da hasarlı olması ve gene BOOTX64.EFI den boot etmiş oluyor.UEFI başarısız olarak boot etmeye çalıştığı için o hataya düşmüş.
Bak şimdi senin için tekrar denedim. Bu usb normal uefi olmadan hazırlanmış. Cihazda uefi açık yani bu hata alındığı zaman o usb nin uefi olarak hazırlandığı anlamıma gelmez.
![]()
Sen BCD hatalarının Legacy UEFI fark etmeden çıktığını diyorsun. Bunu biliyorum herhalde. Ama resmini attığın hata winlaod.efi için yani UEFI olarak boot edildigi için onu arıyor ve çalıştırmayı deniyor. Legacy olarak boot edilse winload.exe derdi.UEFI başarısız olarak boot etmeye çalıştığı için o hataya düşmüş.
Bak şimdi senin için tekrar denedim. Bu usb normal uefi olmadan hazırlanmış. Cihazda uefi açık yani bu hata alındığı zaman o usb nin uefi olarak hazırlandığı anlamıma gelmez.
![]()
Boot Order/Boot Device Priority Önyükleme Önceliğinde USB birinci sırada mı? Sanki USB es geçilip Windows önyüklemesi yapılmaya çalışılıyor.
Belki bu sana yardımcı olur.
UEFI başarısız olarak boot etmeye çalıştığı için o hataya düşmüş.
![]()
Sendeki hata yükleme sorunları ve gene BOOTX64.EFI den yani UEFI olarak çalışıyor. Konu sahibinin hatası ise winload.efi nin eksik ya da hasarlı olması ve gene BOOTX64.EFI den boot etmiş oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Sen BCD hatalarının Legacy UEFI fark etmeden çıktığını diyorsun. Bunu biliyorum herhalde. Ama resmini attığın hata winlaod.efi için yani UEFI olarak boot edildigi için onu arıyor ve çalıştırmayı deniyor. Legacy olarak boot edilse winload.exe derdi.
Sendeki hata yükleme sorunları ve gene BOOTX64.EFI den yani UEFI olarak çalışıyor. Konu sahibinin hatası ise winload.efi nin eksik ya da hasarlı olması ve gene BOOTX64.EFI den boot etmiş oluyor.
Sen BCD hatalarının Legacy UEFI fark etmeden çıktığını diyorsun. Bunu biliyorum herhalde. Ama resmini attığın hata winlaod.efi için yani UEFI olarak boot edildigi için onu arıyor ve çalıştırmayı deniyor. Legacy olarak boot edilse winload.exe derdi.
Asıl sen ne diyorsun? Kimse BIOS falan demedi. Kendin uydurdun şu anda. Herhalde bu konularda bilgin zayıf.Sen benim dediğimi anlamıyorsun ben ne diyorum sen ne diyorsun. Ben usb den bahsediyorum sen bios ayarından bahsediyordun. Neyse fazla uzatmayacağım.
2 nizinde USB si UEFI olarak hazır. 2 nizde UEFI olarak boot ettiniz. Legacy olsa winload.exe olurdu. Adı üzerinde EFI.Şuan ki bios sürümünde pc yi ilk açtığım anda da usb yi kendisi algılayıp otomatik kurululuma geçiyor. Birisi senin bir ayar yapmana gerek yok dedi bu modellerde sadece usb belleği seçip devam ediceksin kolayca dedi. Zaten boot menüsünde de sadece 1-2 tane basit seçenek var. Aklıma takıldı acaba bilgisayar ssd yi görmüyor olabilir mi? Bios menüde geznirken de rastlayamadım
Sadece BIOS girişi mi var? Esc, Delete, F2 gibi tuşlarla Boot Menüsüne bir erişim var mı diye denedin mi?Birisi senin bir ayar yapmana gerek yok dedi bu modellerde sadece usb belleği seçip devam ediceksin kolayca dedi. Zaten boot menüsünde de sadece 1-2 tane basit seçenek var. Aklıma takıldı acaba bilgisayar ssd yi görmüyor olabilir mi? Bios menüde geznirken de rastlayamadım
Şuan ki bios sürümünde pc yi ilk açtığım anda da usb yi kendisi algılayıp otomatik kurululuma geçiyor.
Windows Yükle ekranı geliyor mu peki? Bu hata ekranı neden sonra oluyor? USB'yi görmüyorsa, yeniden hazırlamak durumunda kalabilirsin.
Usb yi görüyor hatta usb'nin başı da EFI ibaresi yer alıyor. Başka sıradan usb takınca onlari hiç görmüyor. Uefi kurulu usbmi seçip devam ettikten sonra "windows kurulumu yükleniyor" ibaresi çikiyor ve daha sonra bu hatayı alıyorum. Sanırim sorun bilgisayarcıya hazirlattiğim usb diskte. Zaten kem küm ederek hazirlamisti. İnternet kafeler açildiği için yarin gidip kendim hazırlayarak yapacağım. Eğer sorunum o şekilde düzelirse buraya editlerim. İlgi ve yardımlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.Sadece BIOS girişi mi var? Esc, Delete, F2 gibi tuşlarla Boot Menüsüne bir erişim var mı diye denedin mi?
Bence, Önyükleme Önceliğinde bir sorun var gibi veya Secure Boot/Güvenli Önyükleme yapılandırması açık konumda olabilir.
Windows Yükle ekranı geliyor mu peki? Bu hata ekranı neden sonra oluyor? USB'yi görmüyorsa, yeniden hazırlamak durumunda kalabilirsin.
Bilgisayar ilk açildiğinda usb yi kendisi algılayarak başlatıyor ve hata veriyor. Daha sonra boot maneger kısmindan usb yi kendim manuel seçtiğimde de aynı hatayi aliyorum. Sorun usb diskimde muhtemelen. Yarın kendim temiz uefi usb kurulumu yaparak tekrar denicem. Sonucu editlerimBoot Order/Boot Device Priority Önyükleme Önceliğinde USB birinci sırada mı? Sanki USB es geçilip Windows önyüklemesi yapılmaya çalışılıyor.
Usb yi görüyor hatta usb'nin başı da EFI ibaresi yer alıyor. Başka sıradan usb takınca onlari hiç görmüyor. Uefi kurulu usbmi seçip devam ettikten sonra "windows kurulumu yükleniyor" ibaresi çikiyor ve daha sonra bu hatayı alıyorum. Sanırim sorun bilgisayarcıya hazirlattiğim usb diskte. Zaten kem küm ederek hazirlamisti. İnternet kafeler açildiği için yarin gidip kendim hazırlayarak yapacağım. Eğer sorunum o şekilde düzelirse buraya editlerim. İlgi ve yardımlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.
Bilgisayar ilk açildiğinda usb yi kendisi algılayarak başlatıyor ve hata veriyor. Daha sonra boot maneger kısmindan usb yi kendim manuel seçtiğimde de aynı hatayi aliyorum. Sorun usb diskimde muhtemelen. Yarın kendim temiz uefi usb kurulumu yaparak tekrar denicem. Sonucu editlerim
Ekli dosyayı görüntüle 104347
Ekli dosyayı görüntüle 104348
Ekli dosyayı görüntüle 104349
(Yukarıdaki görseller temsilidir.)
"Windows kurulumu yükleniyor" derken? Bu adımları görüyorsunuz?
Her ihtimâle karşı USB'yi yeniden hazırlaman daha iyi olur. Kolay gelsin.
Daha önceden yazdığım gibi "USB es geçilip Windows önyüklemesi yapılmaya çalışılıyor" gibi duruyor.Hayır hocam bu sayfa gelmiyor. Siyah ekranda windows kuruluyor yazısi geliyor usb yi seçtikten hemen sonra
Bugün tanıdık yazılımcı bi abiye götürdüm. O da 2-3 saat uğraşti kendi usb sini denedi yine de yapamadi. Daha sonra şehir merkezine şehirde ekran kartı tamiri yapabilen bi bilgiaayarcı tanidiğina götürdü bilgisayari ona yaptırdı.Daha önceden yazdığım gibi "USB es geçilip Windows önyüklemesi yapılmaya çalışılıyor" gibi duruyor.
Çözüldü hocam ama orijinal windows yüklemediler sanırim. Nasıl yaptiklari hakkinda da bir fikrim yok. 2 tane yazilimci abi güvenlik uyarası aldılar her seferinde. Yapan bilgisayarci da meslek sirri diye söylemek istemediSorunu çözüldümü.
Orijinal ve korsan sürüm arasında bazı farklılıklar vardır, ancak normalde onları fark etmezsiniz. Belki Windows etkinleştirmesi bize bir fikir verebilir.Çözüldü hocam ama orijinal windows yüklemediler sanırim. Nasıl yaptiklari hakkinda da bir fikrim yok. 2 tane yazilimci abi güvenlik uyarası aldılar her seferinde. Yapan bilgisayarci da meslek sirri diye söylemek istemedi
slmgr.vbs /dli
Orijinal ve korsan sürüm arasında bazı farklılıklar vardır, ancak normalde onları fark etmezsiniz. Belki Windows etkinleştirmesi bize bir fikir verebilir.
CMD (Komut istemi)
komutunu girip ENTER tuşuna bastıktan sonra ne yazıyor?Kod:slmgr.vbs /dli
Windows 10 sürümü orijinal de olabilir korsan sürüm de olabilir, net bir şey söylemek zor. Ama etkinleştirme işlemi muhtemelen yasal değil; KMS anahtarı kullanılmış. Microsoft Etkinleştirme Sunucusu’ndan geçmek yerine, KMS anahtarları şirketin KMS sunucularını kullanır.Lisans durumu:lisanslı yazısı var
Etkinleştirme türü: KMS
Windows 10 sürümü orijinal de olabilir korsan sürüm de olabilir, net bir şey söylemek zor. Ama etkinleştirme işlemi muhtemelen yasal değil; KMS anahtarı kullanılmış. Microsoft Etkinleştirme Sunucusu’ndan geçmek yerine, KMS anahtarları şirketin KMS sunucularını kullanır.