Windows 10 kurulumu yapamıyorum

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,394
Boot Order/Boot Device Priority Önyükleme Önceliğinde USB birinci sırada mı? Sanki USB es geçilip Windows önyüklemesi yapılmaya çalışılıyor.

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Bunun Rufus alakası yok. BCD hataları başka bir Windows sürümünden alınmış boot dosyalarından boot edince olur. Ya da BIOS ta ki config lerle ilgili ya da sorunlar. UEFI olarak boot etmeyi başardı en azından.

UEFI başarısız olarak boot etmeye çalıştığı için o hataya düşmüş.

Bak şimdi senin için tekrar denedim. Bu usb normal uefi olmadan hazırlanmış. Cihazda uefi açık yani bu hata alındığı zaman o usb nin uefi olarak hazırlandığı anlamıma gelmez.

CEGWNp.png

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,243

Bak şimdi senin için tekrar denedim. Bu usb normal uefi olmadan hazırlanmış. Cihazda uefi açık yani bu hata alındığı zaman o usb nin uefi olarak hazırlandığı anlamıma gelmez.

CEGWNp.png
Sendeki hata yükleme sorunları ve gene BOOTX64.EFI den yani UEFI olarak çalışıyor. Konu sahibinin hatası ise winload.efi nin eksik ya da hasarlı olması ve gene BOOTX64.EFI den boot etmiş oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

CEGWNp.png
Sen BCD hatalarının Legacy UEFI fark etmeden çıktığını diyorsun. Bunu biliyorum herhalde. Ama resmini attığın hata winlaod.efi için yani UEFI olarak boot edildigi için onu arıyor ve çalıştırmayı deniyor. Legacy olarak boot edilse winload.exe derdi.

Ritalin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Şuan ki bios sürümünde pc yi ilk açtığım anda da usb yi kendisi algılayıp otomatik kurululuma geçiyor. Birisi senin bir ayar yapmana gerek yok dedi bu modellerde sadece usb belleği seçip devam ediceksin kolayca dedi. Zaten boot menüsünde de sadece 1-2 tane basit seçenek var. Aklıma takıldı acaba bilgisayar ssd yi görmüyor olabilir mi? Bios menüde geznirken de rastlayamadım

Boot Order/Boot Device Priority Önyükleme Önceliğinde USB birinci sırada mı? Sanki USB es geçilip Windows önyüklemesi yapılmaya çalışılıyor.
Belki bu sana yardımcı olur.

CEGWNp.png
Sendeki hata yükleme sorunları ve gene BOOTX64.EFI den yani UEFI olarak çalışıyor. Konu sahibinin hatası ise winload.efi nin eksik ya da hasarlı olması ve gene BOOTX64.EFI den boot etmiş oluyor.

Sen BCD hatalarının Legacy UEFI fark etmeden çıktığını diyorsun. Bunu biliyorum herhalde. Ama resmini attığın hata winlaod.efi için yani UEFI olarak boot edildigi için onu arıyor ve çalıştırmayı deniyor. Legacy olarak boot edilse winload.exe derdi.

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255

Sen benim dediğimi anlamıyorsun ben ne diyorum sen ne diyorsun. Ben usb den bahsediyorum sen bios ayarından bahsediyordun. Neyse fazla uzatmayacağım.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,243
Sen benim dediğimi anlamıyorsun ben ne diyorum sen ne diyorsun. Ben usb den bahsediyorum sen bios ayarından bahsediyordun. Neyse fazla uzatmayacağım.
Asıl sen ne diyorsun? Kimse BIOS falan demedi. Kendin uydurdun şu anda. Herhalde bu konularda bilgin zayıf.

Şuan ki bios sürümünde pc yi ilk açtığım anda da usb yi kendisi algılayıp otomatik kurululuma geçiyor. Birisi senin bir ayar yapmana gerek yok dedi bu modellerde sadece usb belleği seçip devam ediceksin kolayca dedi. Zaten boot menüsünde de sadece 1-2 tane basit seçenek var. Aklıma takıldı acaba bilgisayar ssd yi görmüyor olabilir mi? Bios menüde geznirken de rastlayamadım
2 nizinde USB si UEFI olarak hazır. 2 nizde UEFI olarak boot ettiniz. Legacy olsa winload.exe olurdu. Adı üzerinde EFI.

Demek istediğim bu sabahtan beri. Al sana Legacy olarak boot edilmiş Windows 10'dan bir winload.exe sorunu. Sizinkiler UEFI zaten.
ba0b80c37de9103-950x537.jpg

Son düzenleme:

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,394
Birisi senin bir ayar yapmana gerek yok dedi bu modellerde sadece usb belleği seçip devam ediceksin kolayca dedi. Zaten boot menüsünde de sadece 1-2 tane basit seçenek var. Aklıma takıldı acaba bilgisayar ssd yi görmüyor olabilir mi? Bios menüde geznirken de rastlayamadım
Sadece BIOS girişi mi var? Esc, Delete, F2 gibi tuşlarla Boot Menüsüne bir erişim var mı diye denedin mi?
Bence, Önyükleme Önceliğinde bir sorun var gibi veya Secure Boot/Güvenli Önyükleme yapılandırması açık konumda olabilir.
Şuan ki bios sürümünde pc yi ilk açtığım anda da usb yi kendisi algılayıp otomatik kurululuma geçiyor.
Windows Yükle ekranı geliyor mu peki? Bu hata ekranı neden sonra oluyor? USB'yi görmüyorsa, yeniden hazırlamak durumunda kalabilirsin.

Ritalin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Sadece BIOS girişi mi var? Esc, Delete, F2 gibi tuşlarla Boot Menüsüne bir erişim var mı diye denedin mi?
Bence, Önyükleme Önceliğinde bir sorun var gibi veya Secure Boot/Güvenli Önyükleme yapılandırması açık konumda olabilir.

Windows Yükle ekranı geliyor mu peki? Bu hata ekranı neden sonra oluyor? USB'yi görmüyorsa, yeniden hazırlamak durumunda kalabilirsin.
Usb yi görüyor hatta usb'nin başı da EFI ibaresi yer alıyor. Başka sıradan usb takınca onlari hiç görmüyor. Uefi kurulu usbmi seçip devam ettikten sonra "windows kurulumu yükleniyor" ibaresi çikiyor ve daha sonra bu hatayı alıyorum. Sanırim sorun bilgisayarcıya hazirlattiğim usb diskte. Zaten kem küm ederek hazirlamisti. İnternet kafeler açildiği için yarin gidip kendim hazırlayarak yapacağım. Eğer sorunum o şekilde düzelirse buraya editlerim. İlgi ve yardımlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.

Bilgisayar ilk açildiğinda usb yi kendisi algılayarak başlatıyor ve hata veriyor. Daha sonra boot maneger kısmindan usb yi kendim manuel seçtiğimde de aynı hatayi aliyorum. Sorun usb diskimde muhtemelen. Yarın kendim temiz uefi usb kurulumu yaparak tekrar denicem. Sonucu editlerim

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,394
Usb yi görüyor hatta usb'nin başı da EFI ibaresi yer alıyor. Başka sıradan usb takınca onlari hiç görmüyor. Uefi kurulu usbmi seçip devam ettikten sonra "windows kurulumu yükleniyor" ibaresi çikiyor ve daha sonra bu hatayı alıyorum. Sanırim sorun bilgisayarcıya hazirlattiğim usb diskte. Zaten kem küm ederek hazirlamisti. İnternet kafeler açildiği için yarin gidip kendim hazırlayarak yapacağım. Eğer sorunum o şekilde düzelirse buraya editlerim. İlgi ve yardımlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.

Bilgisayar ilk açildiğinda usb yi kendisi algılayarak başlatıyor ve hata veriyor. Daha sonra boot maneger kısmindan usb yi kendim manuel seçtiğimde de aynı hatayi aliyorum. Sorun usb diskimde muhtemelen. Yarın kendim temiz uefi usb kurulumu yaparak tekrar denicem. Sonucu editlerim

win10-img1.JPG

win10-img2.JPG

win10-img3.JPG

(Yukarıdaki görseller temsilidir.)

"Windows kurulumu yükleniyor" derken? Bu adımları görüyorsunuz?

Her ihtimâle karşı USB'yi yeniden hazırlaman daha iyi olur. Kolay gelsin.

Ritalin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,394
Hayır hocam bu sayfa gelmiyor. Siyah ekranda windows kuruluyor yazısi geliyor usb yi seçtikten hemen sonra
Daha önceden yazdığım gibi "USB es geçilip Windows önyüklemesi yapılmaya çalışılıyor" gibi duruyor.

Ritalin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Daha önceden yazdığım gibi "USB es geçilip Windows önyüklemesi yapılmaya çalışılıyor" gibi duruyor.
Bugün tanıdık yazılımcı bi abiye götürdüm. O da 2-3 saat uğraşti kendi usb sini denedi yine de yapamadi. Daha sonra şehir merkezine şehirde ekran kartı tamiri yapabilen bi bilgiaayarcı tanidiğina götürdü bilgisayari ona yaptırdı.

Ritalin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Sorunu çözüldümü.
Çözüldü hocam ama orijinal windows yüklemediler sanırim. Nasıl yaptiklari hakkinda da bir fikrim yok. 2 tane yazilimci abi güvenlik uyarası aldılar her seferinde. Yapan bilgisayarci da meslek sirri diye söylemek istemedi

"Melih"

Profesör
Reaksiyon puanı
1,915
Bilgisayar sağ tıkla ozellikler deyiniz bakınız boyle yazıcaktır.
Ek Açıklama 2020-06-15 170649.png

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,394
Çözüldü hocam ama orijinal windows yüklemediler sanırim. Nasıl yaptiklari hakkinda da bir fikrim yok. 2 tane yazilimci abi güvenlik uyarası aldılar her seferinde. Yapan bilgisayarci da meslek sirri diye söylemek istemedi
Orijinal ve korsan sürüm arasında bazı farklılıklar vardır, ancak normalde onları fark etmezsiniz. Belki Windows etkinleştirmesi bize bir fikir verebilir.

CMD (Komut istemi)
Kod:
slmgr.vbs /dli
komutunu girip ENTER tuşuna bastıktan sonra ne yazıyor?

Ritalin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Orijinal ve korsan sürüm arasında bazı farklılıklar vardır, ancak normalde onları fark etmezsiniz. Belki Windows etkinleştirmesi bize bir fikir verebilir.

CMD (Komut istemi)
Kod:
slmgr.vbs /dli
komutunu girip ENTER tuşuna bastıktan sonra ne yazıyor?

Lisans durumu:lisanslı yazısı var

Etkinleştirme türü: KMS

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,394
Lisans durumu:lisanslı yazısı var

Etkinleştirme türü: KMS
Windows 10 sürümü orijinal de olabilir korsan sürüm de olabilir, net bir şey söylemek zor. Ama etkinleştirme işlemi muhtemelen yasal değil; KMS anahtarı kullanılmış. Microsoft Etkinleştirme Sunucusu’ndan geçmek yerine, KMS anahtarları şirketin KMS sunucularını kullanır.

Son düzenleme:

Ritalin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Windows 10 sürümü orijinal de olabilir korsan sürüm de olabilir, net bir şey söylemek zor. Ama etkinleştirme işlemi muhtemelen yasal değil; KMS anahtarı kullanılmış. Microsoft Etkinleştirme Sunucusu’ndan geçmek yerine, KMS anahtarları şirketin KMS sunucularını kullanır.

Virüs taramasi yapinca 2 tane virüs buldu. Bu virüslerin ismini googlede taratınca crackli windows 10'un tespit edilmemesi için kullanılan yazlımlarmış. Ben de önceden aldığım oem keyi girip o virüsleri temizledim. Daha sonra da windows 2004 güncellemesi yaptım