• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Windows 10 ekran driver

hakan2961

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Selam arkadaşlar
Dün laptop u win 7 den win 10 a yükselttim . Ama sonunda uğraştım bi türlü ekran driver kuramadım .bilgisayarcıya getirdim 2 dk da yaptı verdi bana.nasıl yaptığını sordum.
Bana hiç bir driverı kurmamışsın ve biosable(böyle söyledi yazımı nasıl bilmiyorum ) yapmamışsın dedi . Biosable yapmak nedir ??? Nasıl yapılır ???

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Biosable yapmak nedir ???
Bootable ya da bios update olabilir.
Format mı attınız? Bunu sormamın nedeni şu:
Yükseltiğinizi söylemişsiniz ama sizin dediğinize göre bilgisayarcı driver kurmamışsın demiş.
Yükseltmeden sonra driverlar silinmez ki, belki driverların güncellenmesi gerekir.

hakan2961

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Pardon format attım evet bootable sanırım . Ne demek o nasıl yapılır.onun ekran driver kurmakla ilgisi nedir

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
evet bootable sanırım . Ne demek o nasıl yapılır
Format atmak için öncelikle USB belleğe ya da DVD'ye iso dosyasını yazdırmak gerek. Bu iş için Rufus ya da Universal USB Installer'ı kullanabilirsiniz.
Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatın. Yeniden başlarken bios ayarlarına girip format için iso dosyasını yazdırdığınız USB belleği ya da DVD sürücüsünü en üst sıraya taşıyın. Ya da yeniden başlarken F12'ye basarak iso dosyasını yazdırdığınız USB belleği ya da DVD sürücüsünü seçin. Bu işlemden sonra format ekranı gelecektir. Daha sonra bölümlerini ayarlamanız gerekir.

hakan2961

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Anladım ben onu yaptım zaten.formatladım PC'yi.ama soru şu format attıktan sonra ekran driveri kuramadım .bilgisayarcı hemen kurdu .buseybılını yapmamışsın dedı .ne demek o nasıl yapılır

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Ekran kartınızın üreticisinin sitesinden ekran kartınızın driverını indirebilirsiniz.
Ya da Driver Booster, Driver Magician gibi programlarla driverlarınızı güncelleyebilirsiniz.

hakan2961

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Anladım ama o dediklerini yaptım fakat kurulmadı hiç bi şekilde . Bilgisayarcı bişey yaptı ve kuruldu driverlar.hiç bi driverı kurmamıştım o yüzden mi ekran driveri kurulmadı ?