- Reaksiyon puanı
- 16,126
bugün yani dün kurdum kendi etkinleşti outlook hesabını ekleyince tam oldu gort'un notebookta etkinleşmiyor t2330'a 64bit kurulabiliyormuş...
Arkadaşlar 2 tane sorum olacak;
1.Windows 10 u 25 temmuzdan beri yani 4 gündür kullanıyorum sorunsuz ancak dün (28 temmuz) Windows update e güncelleme geldi ve yüklenmiyor şuan 4 güncelleme var ve 33 te takılı kalmıştı sonra pc yi yeniden başlattım ve güncellemeyi tekrar başlattım 0 da takılı kaldı 4 saattir ilerleme yokyani çok umursadığım bir şeyde değil aslında ama ilerde sorun çıkartır.
2.Windows 10 da parola koydum birde pin bilgisayarı her açıp kapadığımda soruyor , Windows 8 dede aynısıydı fakat aramadan netplwiz yazarak sorunumu çözüyordum şimdi hep şifre soruyor.
hocam tekrar yükseltme yap, lisansın etkinleştiğinden emin ol, sonra tekrar sıfır kurulum yapevet yapmıştım. ilk yüklemeyi dosyalarım kalacak şekilde yüklemiştim, 1 hafta kadar kullandım. bazı problemler yaşayınca temiz kurulum yapmaya karar verdim, iso olarak indirip kurdum. ne olduysa ondan sonra oldu. :S
hocam tekrar yükseltme yap, lisansın etkinleştiğinden emin ol, sonra tekrar sıfır kurulum yap
mesajları okudum, ultimate sp1 indir hocam usb ye yazdır sonra sources içinden ei.cfg dosyasını silip kuruluma başla ei.cfg dosyasını sildiğin için hangi sürümü kurmak istediğini soracak lisansın hangisi içinse seçip devam edersin, yoksa direk home premium sürümü falan bulman zor iş, ei.cfg dosyaları hariç hepsi aynı imajlar zaten
teşekkürler. deniyorum hemen.
- - - Mesaj Güncellendi - - -
hocam oem sürümü var bide integrated var. hangisi indirsem?
ben vereyim, msdn sürümü bu
https://docs.google.com/file/d/0B_GPJT_qTXKwcmFuS09QYTV0cmc/edit
windows 7 etkinleşti sonunda
şimdi ne yapmalıyım? win 10 a geçmek için?
kullandığım süre içinde etkinleştiğini hiç açıp kontrol etmedim ama etkinleştiğine şuradan eminim, iso olarak kurduğumda ertesi gün ekranın sağ alt köşesine çakılı olarak "windowsunuzu etkinleştirin" uyarısı belirdi. hiç gitmiyor. önceki 1 hafta kullandığım süre zarfında hiç çıkmamıştı.
dün mikrosoftu aradım, eleman dedi ki yapacak bişeyimiz yok, daha önce kurulu olan windows 7 sürümünü kurun ve tekrar etkinleştirin dedi. ben de win 7 home premium'u yasal yoldan indirmek için mikrosoftun sitesine girip denedim ama indirmeye başlamak için istediği product keyimi kabul etmiyor. recovery olarak kurulmaya satın alınmış, o şekilde kurun diyor. ben recovey'i uçuralı asır oldu.
torrentten indirsem olur mu acaba?
Home Single Language ile Home farklı herhalde, garanti olsun diye Home indirmen iyi olur.
mutlu son.
iso olarak usb den yuklemedim. güncelleştirme şeklinde yükledim, tüm dosya ve klasörleri sil dedim. zaten 2 günde 5 kere format attığım için gerek duymadım. kurar kurmaz etkinleştirdi zaten.
bu süreçte win 10 pro ile home arasında bir fakı gözlemledim; win 10 otomatik güncelleştirmeleri kapatmak için küçük bir program veriyor sitesinden. pro da güncelleştirmeleri kapatabiliyorken home da kapatılmıyor. https://support.microsoft.com/en-us/kb/3073930
bu arada Kadıköy hocama ve sana çok teşekkür ederim![]()
MS son güncelleştirmelerle birlikte iki sürüme de güncelleştirmeleri kapatma seçeneği koydu.
tam olarak nereden ulaşılıyor kapatma ayarlarına?
tam olarak nereden ulaşılıyor kapatma ayarlarına?
Benim bildiğim o güncelleme ile uygulama güncellemelerine kapatma gelmişti. Mağaza ayarlarında var o seçenek.
Arkadaş herhalde onu yanlış anlayıp windows güncelleştirmeleri kapatılabilecek sanmış.![]()
8.1 ile kalktı windows deneyimi puanı masalı.Arkadaşlar, Windows 10 da performans değerleri kaldırıldı mı? Windowsun hesapladığı şu değerler. Bilgisayarımdan girdim ve bulamadım.
@kowalskii Asus sitesinden driver güncelleme ile giderilebilir diye düşünüyorum.
Dostlar bu pil ayarlarini ayarladım ama gece indirme yapıyorum.
Ekran kapansin ama indirmeye devam etsin istiyorum. Uykuda devam etmiyormus sanirim bunun ayari nerede bilen var mi
Windows tuşuna basıp "Güç ve Uyku Ayarları" aratarak ilgili ayarlar sayfasına erişebilirsin
uykuda genelde wifiyi kesiyor alt resimdeki ayarı yapman gerek başka yolu yok sadece ekran koruyucuyu açarsın öyle durur.Uykuda bilgisayar indirme yapabiliyor mu hocam ben sadece ekran kapansın istiyorum