Windows 10 Ana Konu

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
bugün yani dün kurdum kendi etkinleşti outlook hesabını ekleyince tam oldu gort'un notebookta etkinleşmiyor t2330'a 64bit kurulabiliyormuş...

rcpyksl00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar 2 tane sorum olacak;
1.Windows 10 u 25 temmuzdan beri yani 4 gündür kullanıyorum sorunsuz ancak dün (28 temmuz) Windows update e güncelleme geldi ve yüklenmiyor şuan 4 güncelleme var ve 33 te takılı kalmıştı sonra pc yi yeniden başlattım ve güncellemeyi tekrar başlattım 0 da takılı kaldı 4 saattir ilerleme yok :( yani çok umursadığım bir şeyde değil aslında ama ilerde sorun çıkartır.
2.Windows 10 da parola koydum birde pin bilgisayarı her açıp kapadığımda soruyor , Windows 8 dede aynısıydı fakat aramadan netplwiz yazarak sorunumu çözüyordum şimdi hep şifre soruyor.

windows 8 de sıfırladımm pc yii bende de windows update sorunları var insanıı delirtiyor bir kere düzgün gitmiyor:devil:

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
evet yapmıştım. ilk yüklemeyi dosyalarım kalacak şekilde yüklemiştim, 1 hafta kadar kullandım. bazı problemler yaşayınca temiz kurulum yapmaya karar verdim, iso olarak indirip kurdum. ne olduysa ondan sonra oldu. :S
hocam tekrar yükseltme yap, lisansın etkinleştiğinden emin ol, sonra tekrar sıfır kurulum yap

mesajları okudum, ultimate sp1 indir hocam usb ye yazdır sonra sources içinden ei.cfg dosyasını silip kuruluma başla ei.cfg dosyasını sildiğin için hangi sürümü kurmak istediğini soracak lisansın hangisi içinse seçip devam edersin, yoksa direk home premium sürümü falan bulman zor iş, ei.cfg dosyaları hariç hepsi aynı imajlar zaten

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
hocam tekrar yükseltme yap, lisansın etkinleştiğinden emin ol, sonra tekrar sıfır kurulum yap

mesajları okudum, ultimate sp1 indir hocam usb ye yazdır sonra sources içinden ei.cfg dosyasını silip kuruluma başla ei.cfg dosyasını sildiğin için hangi sürümü kurmak istediğini soracak lisansın hangisi içinse seçip devam edersin, yoksa direk home premium sürümü falan bulman zor iş, ei.cfg dosyaları hariç hepsi aynı imajlar zaten

teşekkürler. deniyorum hemen.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

hocam oem sürümü var bide integrated var. hangisi indirsem?

Fox.

Doçent
Reaksiyon puanı
4
İso dosyası ile temiz kurulum yapmıştım gayet iyi oldu :)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
geçmiş olsun arıza ms yokuşa sürme ustası...

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
blader bi çık aradan gözünü sevim. bot musun nesin sen anlamış değil. 15 bin mesajın var 1 tane mantıklı cümle çıkmaz :D

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
windows 7 etkinleşti sonunda :D

şimdi ne yapmalıyım? win 10 a geçmek için?

Windows 10'a Yükseltme ve Temiz Kurulum

- İlk olarak bu adresten sisteminize uygun olan aracı indirin.
- Başka bilgisayar için yükleme medyası oluştur seçeneğini seçin, daha sonra sisteminize uygun olan sürümü ve biti seçin.

2kk78q.png

- ISO seçeneğini seçip inmesini bekleyin.
- İndirme bittikten sonra ISO kalıbını winrar ya da benzeri bir program ile açıp klasöre çıkarın.
- Klasöre çıkardıktan sonra "setup"u açın ve güncelleştirmeleri denetlemeden bilgisayarınızı yükseltin.
- Yükseltme tamamlandıktan sonra ayarlardan etkinleştirme kısmından Windows'unuzun etkinleşip etkinleşmediğini kontrol edin. Etkinleşmediyse bekleyin kısa süre sonra etkinleşecektir.
- Windows etkinleştikten sonra Win 7 USB/DVD tool ya da benzeri programlar yardımıyla indirdiğiniz ISO kalıbını flash diskinize yazın.
- BIOS'tan Cihaz Önceliğini flash diskinize verip temiz kuruluma başlayın. Kurulum sırasında lisans anahtarı soracaktır, atla deyip adımlarınıza devam edin.
- Kurulum bittikten sonra lisans kendi kendine etkinleşecektir.

Not: Dosyalarınızı yedeklemeyi unutmayın, D'yi silmeyecekseniz D'ye atın ya da başka bir yerde saklayın.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
[MENTION=288507]Elusive[/MENTION]

Daha önce indirmiş olduğum Win 10 home single langauge var elimde ama home indirmem laızm heralde. bi deneyeyim.

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Home Single Language ile Home farklı herhalde, garanti olsun diye Home indirmen iyi olur.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
kullandığım süre içinde etkinleştiğini hiç açıp kontrol etmedim ama etkinleştiğine şuradan eminim, iso olarak kurduğumda ertesi gün ekranın sağ alt köşesine çakılı olarak "windowsunuzu etkinleştirin" uyarısı belirdi. hiç gitmiyor. önceki 1 hafta kullandığım süre zarfında hiç çıkmamıştı.

dün mikrosoftu aradım, eleman dedi ki yapacak bişeyimiz yok, daha önce kurulu olan windows 7 sürümünü kurun ve tekrar etkinleştirin dedi. ben de win 7 home premium'u yasal yoldan indirmek için mikrosoftun sitesine girip denedim ama indirmeye başlamak için istediği product keyimi kabul etmiyor. recovery olarak kurulmaya satın alınmış, o şekilde kurun diyor. ben recovey'i uçuralı asır oldu.

torrentten indirsem olur mu acaba?

Aklında olsun ustam, ben ASUS kullanıyorum ve recovery kısmını ben de siliyorum SSD 120 GB olduğundan. Ama Recovery e ihtiyacın olduğunda kendi PC markanın recovery DVD si oluşturma programı olur. Onu kullanırsan Recovery DVD si yaratıp PC de ne olursa olsun satın aldığın ilk haline döndürecektir. Örneğin ben ubuntudan recovery DVD si takarak uğraşmadan Win7 ye dönmüştüm.

Şu an Win7 de isen update kısmında Win10 gelmesini bekle. Bende 2 gün gecikmişti ama sorun yaşamadan geçtim. Hatta şu an temiz kurulumda ayarlarımı yapmakla meşgulum.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Home Single Language ile Home farklı herhalde, garanti olsun diye Home indirmen iyi olur.

mutlu son. :)

iso olarak usb den yuklemedim. güncelleştirme şeklinde yükledim, tüm dosya ve klasörleri sil dedim. zaten 2 günde 5 kere format attığım için gerek duymadım. kurar kurmaz etkinleştirdi zaten.

bu süreçte win 10 pro ile home arasında bir fakı gözlemledim; win 10 otomatik güncelleştirmeleri kapatmak için küçük bir program veriyor sitesinden. pro da güncelleştirmeleri kapatabiliyorken home da kapatılmıyor. https://support.microsoft.com/en-us/kb/3073930

bu arada Kadıköy hocama ve sana çok teşekkür ederim :)

D4rkBB

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mutlu son. :)

iso olarak usb den yuklemedim. güncelleştirme şeklinde yükledim, tüm dosya ve klasörleri sil dedim. zaten 2 günde 5 kere format attığım için gerek duymadım. kurar kurmaz etkinleştirdi zaten.

bu süreçte win 10 pro ile home arasında bir fakı gözlemledim; win 10 otomatik güncelleştirmeleri kapatmak için küçük bir program veriyor sitesinden. pro da güncelleştirmeleri kapatabiliyorken home da kapatılmıyor. https://support.microsoft.com/en-us/kb/3073930

bu arada Kadıköy hocama ve sana çok teşekkür ederim :)

MS son güncelleştirmelerle birlikte iki sürüme de güncelleştirmeleri kapatma seçeneği koydu.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
tam olarak nereden ulaşılıyor kapatma ayarlarına?

Benim bildiğim o güncelleme ile uygulama güncellemelerine kapatma gelmişti. Mağaza ayarlarında var o seçenek.
Arkadaş herhalde onu yanlış anlayıp windows güncelleştirmeleri kapatılabilecek sanmış. :)

D4rkBB

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tam olarak nereden ulaşılıyor kapatma ayarlarına?

Benim bildiğim o güncelleme ile uygulama güncellemelerine kapatma gelmişti. Mağaza ayarlarında var o seçenek.
Arkadaş herhalde onu yanlış anlayıp windows güncelleştirmeleri kapatılabilecek sanmış. :)

Öncelikle 3-4 gün sonra cevap verdiğim için özür dilerim :(

Aynen, mstfanar hocamın dediği gibiymiş, yanlış bilgi verdiğim için özür dilerim.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Arkadaşlar, Windows 10 da performans değerleri kaldırıldı mı? Windowsun hesapladığı şu değerler. Bilgisayarımdan girdim ve bulamadım.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Ben laptop ses açma kapama tuş kombinasyonunu çalıştıramadım bir tek (Fn+F10/F11/F12). Nasıl yapabilirim?
ASUS N61/X64V Serisi.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
[MENTION=108700]kowalskii[/MENTION] Asus sitesinden driver güncelleme ile giderilebilir diye düşünüyorum.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
@kowalskii Asus sitesinden driver güncelleme ile giderilebilir diye düşünüyorum.

Öyle yaptığım zaman Asus un kendi ekran animasyonlu programı yüklüyor ve pek Windows 10 ile uyumlu değil. Takılarak ekrana geliyo bazen gelmiyo bazen ekranda izi kalı ekran yenilemezen gitmiyo.. :)

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Keyboard Device Filter Utility diye bir driver olması gerekiyor. Ancak baktığımda W10 için bilgisayarınızı destekleyen bir driver mevcut değil.

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Dostlar bu pil ayarlarini ayarladım ama gece indirme yapıyorum.
Ekran kapansin ama indirmeye devam etsin istiyorum. Uykuda devam etmiyormus sanirim bunun ayari nerede bilen var mi

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Dostlar bu pil ayarlarini ayarladım ama gece indirme yapıyorum.
Ekran kapansin ama indirmeye devam etsin istiyorum. Uykuda devam etmiyormus sanirim bunun ayari nerede bilen var mi

Windows tuşuna basıp "Güç ve Uyku Ayarları" aratarak ilgili ayarlar sayfasına erişebilirsin