Windows 10 Ana Konu

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
önce normal güncelleme ile yüklemen gerek :) sonrasında temiz kurulum istersen sıfırla seçeneği var zaten bence tekrar iso indirmekle uğraşma, ben denemek için yaptım sadece
Normal güncelleme derken? :D Rezerve yaptığımız yerden mi güncellemek gerkeiyor illa, ben iso indirip yükseltme yapmıştım windows etkinleşti şu an, temizden kurulum yapmayayım mı yani?

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Media Creation Tool ile yükledim. Takribi 2 saat sürdü. Ram kullanımı Win 7'ye göre biraz yüksek gibi. Onun haricinde sorun yok. Yeni hali çok hoş, hızlı çalışıyor kerata :)

mrmoruk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çok acil yardıma ihtiyacım var win 10 kuruldu teşekkürler bu forum sayesinde krudum fakat fps ler çok düşük cs go açılmıyor bile skyrim 10 5 fps bu niye güncelleştirmeler %10 da güncelleştirme olduğu içinmi ?

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
nasıl işe yaramıyor ben nasıl kurdum aktif şuan kurulu yani
sıkıntılı yani ama iso olarak en garantisi

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Media Creation Tool ile yükledim. Takribi 2 saat sürdü. Ram kullanımı Win 7'ye göre biraz yüksek gibi. Onun haricinde sorun yok. Yeni hali çok hoş, hızlı çalışıyor kerata :)
Benim bilgisayar dahada hızlandı hem dosya kopyalarken hem de oyun oynarken.Ben süper bir iş başarmış windows.

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Arkadaşlar Lisans Anahtarını girdiğimde şu hatayı alıyorum:
0xc004f050 neden veriyor ve çözümü nedir, Bilen var mı?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

RAM kullanımı artmış. Yetmiyor RAM...

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Arkadaşlar MS çalışanı Gabriel Aul, iso dosyası yardımıyla yükseltme yapınca da yükseltmenin geçerli sayılacağını söylüyor.

https://twitter.com/GabeAul/status/626443086663696385

Yani bildiklerimi toparlarsam;
- Temiz kurulumdan önce yükseltme yapmak gerekiyor, ISO veya Update'den
- Etkinleştirme kısmına eski (orjinal w7 ve w8.1) keyi girilmeyecek, çünkü kabul etmez. İlk yükseltmede HWID bilgisini MS alıyor ve buna göre Windows 10 etkinleşiyor kendi kendine. Eskiden olduğu gibi lisans anahtarı yok artık, zaten etkinleşen Windowslara bakarsanız verdiği key generic keydir herkeste aynıdır. HWID'lere göre etkinleşiyor yani.

HWID: Hardware ID yani Donanım Kimliği demektir ki bu da her bilgisayara özeldir, aynı donanım parçalarına sahip olan PC'lerde bile farklıdır çünkü aynı parçaların seri numaraları da farklıdır.

Benim şu ana kadar okuyup anladıklarım bunlar arkadaşlar, yanlışım varsa affola, doğrusunu bilen varsa da düzeltsin.

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Arkadaşımın pc sinin sağ altında windows 10 pro insider preview değerlendirme kopyası build yazısı yazıyor , evet bu insider önceden güncelleme alıp windowsun gelişmesine katkı sağlıyor filan falan o kısmı biliyorum. Fakat bu yazı hep burada duruyormu yani etkinleşmesimi gerekiyor .

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Arkadaşlar MS çalışanı Gabriel Aul, iso dosyası yardımıyla yükseltme yapınca da yükseltmenin geçerli sayılacağını söylüyor.

https://twitter.com/GabeAul/status/626443086663696385

Yani bildiklerimi toparlarsam;
- Temiz kurulumdan önce yükseltme yapmak gerekiyor, ISO veya Update'den
- Etkinleştirme kısmına eski (orjinal w7 ve w8.1) keyi girilmeyecek, çünkü kabul etmez. İlk yükseltmede HWID bilgisini MS alıyor ve buna göre Windows 10 etkinleşiyor kendi kendine. Eskiden olduğu gibi lisans anahtarı yok artık, zaten etkinleşen Windowslara bakarsanız verdiği key generic keydir herkeste aynıdır. HWID'lere göre etkinleşiyor yani.

HWID: Hardware ID yani Donanım Kimliği demektir ki bu da her bilgisayara özeldir, aynı donanım parçalarına sahip olan PC'lerde bile farklıdır çünkü aynı parçaların seri numaraları da farklıdır.

Benim şu ana kadar okuyup anladıklarım bunlar arkadaşlar, yanlışım varsa affola, doğrusunu bilen varsa da düzeltsin.

Bize özel olan kısım Ürün Kimliği yazan yer oluyor sanırım. Bende 003 ile başlayıp 292 ile bitiyor.

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar HP Pavilion 6c01et notebook'umu windows 10'a yükselttim. Bütün driverleri güncel olmasına rağman bazı sorunlarım var. Yardımcı olan herkeze çok teşekkürler.

1-) Ekran kartımın driveri normalde(win 7 kullanırken) "AMD Radeon HD 7690M XT" idi ve AMD Catalyst Control Center(CCC) ise onunla çalışabilmesi için eski 8.88..... sürümündeydi güncelleştirme yapılamıyordu.
Bunda en son sürümü kurdum (15.x....) ama bu seferde "AMD Radeon HD 6700 Series" diye driver gelmiş onun yerine. Ne amd'nin sitesinde nede başka sitelerde CCC ile birlikte olmayan sadece 7690m xt driver'ini bulamadım. Sorun yaratır mı ?

2-) Wi-Fi driver'ini kendisi yükledi sistem, bende update yoluyla güncelledim hatta pc üreticimin sitesinden 2-3 farklı driver kurdum ama ne yazık ki Wi-Fi pasif olarak görünüyor. Wi-Fi'ye tıklıyorum tam açıyorken hemen hıphızlı kapatıyor. Klavyedeki Wi-Fi butonuna tıklayınca ise "Uçak modunu" açıp kapatıyor.

Bu 2 sorunumu nasıl aşabilirim ?

RisKatOr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Merhaba arkadaşlar,

Dün Windows 8.1'den 10 sürümüne yükselttim HP Pavilion dizüstü bilgisayarımı, bilgisayarı başlat menüsündeki "Aç/Kapa" dan "Bilgisayarı Kapat" diyorum ve kapanıyor ama "Power Tuşu" ışığı yanmaya devam ediyor -uyku modundaymış gibi- ardından tekrar açmaya çalıştığımda ise yani Power Tuşuna basdığımda açılmıyor, mecburen tuşa uzun süreli basarak ışığın/bilgisayarın kapanmasını sağladıktan sonra tekrar Power Tuşuna basarak açabiliyorum. Bu sorunu nasıl çözebiliriz, yardımcı olursanız sevinirim.

Bilgisayarı kapatmadan önce görev yöneticisinden taskhostw.exe'yi kapatıp daha sonra bilgisayarı kapatmayı dene.

Bir de arkadaşlar her W10 sorunu için ayrı konu açmasak, tek başlık altında konuşsak daha derli toplu olur.

http://forum.shiftdelete.net/windows-10/424007-windows-10-ana-konu.html

Merhaba,

Teşekkür ederim, dediğiniz şekilde taskhost.exe'yi kapattınktan sonra bilgisayarı kapatınca tam olarak kapanıyor -power ışığı sönüyor- ve düzgün bir şekilde tekrar başlatılabiliyor...

Peki her seferinde bu işlemi yapmamak için bu sorunun kesin çözümü yok mudur ?

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
beyler cmd yöntemiyle indirmeyi denedim indiriliyor dedi orası bitti yüklemeye hazırlanıyor kısmına geldi updatede ve bi yerde takılıp kaldı bıktım artık ne yapmam lazım

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Merhaba,

Teşekkür ederim, dediğiniz şekilde taskhost.exe'yi kapattınktan sonra bilgisayarı kapatınca tam olarak kapanıyor -power ışığı sönüyor- ve düzgün bir şekilde tekrar başlatılabiliyor...

Peki her seferinde bu işlemi yapmamak için bu sorunun kesin çözümü yok mudur ?
Ne yazık ki bilmiyorum çözümünü. Hotfix var fakat o da W7 için. Ben iso kalıbı değiştirip başka bir iso ile formatlayınca (orijinal iso) sorun ortadan kalkmıştı. Sıfırdan kurmayı deneyebilirsin.

Arkadaşlar HP Pavilion 6c01et notebook'umu windows 10'a yükselttim. Bütün driverleri güncel olmasına rağman bazı sorunlarım var. Yardımcı olan herkeze çok teşekkürler.

1-) Ekran kartımın driveri normalde(win 7 kullanırken) "AMD Radeon HD 7690M XT" idi ve AMD Catalyst Control Center(CCC) ise onunla çalışabilmesi için eski 8.88..... sürümündeydi güncelleştirme yapılamıyordu.
Bunda en son sürümü kurdum (15.x....) ama bu seferde "AMD Radeon HD 6700 Series" diye driver gelmiş onun yerine. Ne amd'nin sitesinde nede başka sitelerde CCC ile birlikte olmayan sadece 7690m xt driver'ini bulamadım. Sorun yaratır mı ?

2-) Wi-Fi driver'ini kendisi yükledi sistem, bende update yoluyla güncelledim hatta pc üreticimin sitesinden 2-3 farklı driver kurdum ama ne yazık ki Wi-Fi pasif olarak görünüyor. Wi-Fi'ye tıklıyorum tam açıyorken hemen hıphızlı kapatıyor. Klavyedeki Wi-Fi butonuna tıklayınca ise "Uçak modunu" açıp kapatıyor.

Bu 2 sorunumu nasıl aşabilirim ?

Hocam amd için 15.7.1 sürücüsünü indirip kurduysan bir sıkıntı yok. Sitesinde kartlar tek tek yazmaz zaten, seri olarak yazar. Şu şekil;

[TABLE="class: ms-rteTable-default, width: 100%"]
[TR="class: ms-rteTableEvenRow-default"]
[TD="class: ms-rteTableEvenCol-default, colspan: 2, align: center"]​AMD Mobility Product Family Compatibility ​[/TD]
[/TR]
[TR="class: ms-rteTableOddRow-default"]
[TD="class: ms-rteTableEvenCol-default"]AMD Radeon™ R9 M3​00 Series[/TD]
[TD="class: ms-rteTableOddCol-default"]AMD Radeon™ R5 M200 Series[/TD]
[/TR]
[TD="class: ms-rteTableEvenCol-default"]AMD Radeon™ R7 M300 Series[/TD]
[TD="class: ms-rteTableOddCol-default"]AMD Radeon™ HD 8000M Series[/TD]
[/TR]
[TD="class: ms-rteTableEvenCol-default"]AMD Radeon™ R5 M300 Series[/TD]
[TD="class: ms-rteTableOddCol-default"]AMD Radeon™ HD 7000M Series[/TD]
[/TR]
[TD="class: ms-rteTableEvenCol-default"]AMD Radeon™ R9 M200 Series[/TD]
[TD="class: ms-rteTableOddCol-default"]AMD Radeon™ HD 6000M Series​[/TD]
[/TR]
[TD="class: ms-rteTableEvenCol-default"]AMD Radeon™ R7 M200 Series[/TD]
[TD="class: ms-rteTableOddCol-default"]ATI Mobility Radeon™ HD 5000 Series​[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Sıkıntı olmaz yani.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Yüklü olmayan oyun ve uygulamaları mağazadaki kitaplıktan nasıl temizleriz?

Liquido

Doçent
Reaksiyon puanı
14
önce normal güncelleme ile yüklemen gerek :) sonrasında temiz kurulum istersen sıfırla seçeneği var zaten bence tekrar iso indirmekle uğraşma, ben denemek için yaptım sadece

iso indirmeyipte ayarlardan sıfırla desek performans anlamında bir fark olurmu iki yöntem arasında

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ne yazık ki bilmiyorum çözümünü. Hotfix var fakat o da W7 için. Ben iso kalıbı değiştirip başka bir iso ile formatlayınca (orijinal iso) sorun ortadan kalkmıştı. Sıfırdan kurmayı deneyebilirsin.

Hocam amd için 15.7.1 sürücüsünü indirip kurduysan bir sıkıntı yok. Sitesinde kartlar tek tek yazmaz zaten, seri olarak yazar. Şu şekil;

Sıkıntı olmaz yani.
Yanıtınız için teşekkürler hocam, peki 2.sorum için ne yapabilirim acaba ?

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Yanıtınız için teşekkürler hocam, peki 2.sorum için ne yapabilirim acaba ?
Bende laptop olmadığı için maalesef yardımcı olamayacağım hocam ama sürücyü komple kaldırıp tekrar kurmayı deneyebilirsin.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
iso indirmeyipte ayarlardan sıfırla desek performans anlamında bir fark olurmu iki yöntem arasında

sıfırlamak da temiz kurulumdur bi sıkıntı olmaz, daha önce windows 8'in sıfırla özelliğini kullanarak format atmışsanız bilirsiniz, yine install.wim'i hdd'te mount ediyor farkeden bişey yok

mlk60

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaslar guncelleme geldi windows 10 ındiriliyor diye ve 2.5 gb'den biraz büyük bir dosya indirdi ve sonra yukleme hazırlanıyora gecti o bitince windows 10 home single language sürümüne yükseltme başarısız hatası aldım hata kodu 80240020 acaba bu sorunu nasıl çözerim ?

Sadr-azam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben insider olduğum halde güncelleme gelmedi. İlk önce insider lara gelmesi gerekmiyor muydu bu meretin ?

cngzkyz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
276
Update yaptıktan sonra sıfır bir kurulum yaptım. Lisanta bir sıkıntı yok. Yalnız beceremediğim bir nokta var. Eski windows sürümümde dosya geçmişinde sistem görüntüsünün bir yedeği alıyordum ama 10 üzerinde bunu maalesef başaramadım.

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Update yaptıktan sonra sıfır bir kurulum yaptım. Lisanta bir sıkıntı yok. Yalnız beceremediğim bir nokta var. Eski windows sürümümde dosya geçmişinde sistem görüntüsünün bir yedeği alıyordum ama 10 üzerinde bunu maalesef başaramadım.
Windows'un kendi restore araçları yerine Norton Ghost kullanmanızı tavsiye ederim :)

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Windows 8 de 1 hafta lisans sürem kaldı win 10'a geçsem sınırsız mı kullanacağım windows 10u yoksa 1 hafta sonra ordada bitecek mi ?

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar ben yükseltme yapmadan önce Wi-Fi'yi kapatmıştım açık kalmasın diye(normalde F12 ile açıp kapatıyordum).

Windows 10'a geçtikten sonra bir türlü Wi-Fi'yi açamadım.
Şimdi resimdeki ilk bölümde wifi kapalı(ışık turuncu yanıyor), İlk durumda Wi-Fi için Donanım kapalı, Yazılım kapalı diyor.

Sonra wifiye tıklıyorum "Uçak modu açık/kapalı" diyor(ışık halen turuncu yanıyor, açık olsaydı beyaz yanıcaktı). Tekrar cmd'de aynı komutu girince bu sefer ikinci bölümde
Wi-Fi için Donanım kapalı, Yazılım açık diyor. Zaten kaç defa driverleri tekrar/başka kurmuştum yani driver sorunsuz yüklenmiş.

Peki bu durumda ne yapmalıyım ? HP'nin mi, Microsoft'un mu bu problemini çözmesini beklemeliyim ?

Ayrıca bir yerde arkadaşın Windows 7'si üzerinde benzer durum olmuş, donanımı açmak için Ubuntu üzerinden Wi-Fi'yi açıyor ve windows'ta da düzelmiş oluyor. @ShitHappens abimin bu konu hakkında bir bilgisi var ise geri dönerse çok iyi olur :D

Ekli dosyayı görüntüle 12223

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Arkadaşlar hala ses seda yok mu ? Bu bilgisayar açılırken ille oturum açma şifresini mi gircem , ben böyle şeylere çok üşeniyorum . Birde Windows hello neden yok bende , yüz ile oturum açma yok ön kamera var zaten laptop :D

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Benimde merak ettiğim birkaç nokta var. W10 geçme arefesindeyim ama asus gpu tweak in w10 da çalışıp çalışmadığını bir türlü bulamadım, bunun hakkında bilgisi olan varsa çok makbule geçer. Bunun dışında nvidia nın sürücülerinin uyumlu olup olmadığını merak ediyorum.

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
Win10 kurulumum nihayet sıkıntısız bitti bu arada ati hd 4600 kullanıyorum driverda sıkıntı yok