Windows 10 Ana Konu

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Beyler bu sistemin açılışı çok yavaş. Yani windows logosuna kadar normal hızda yükleniyor fakat ondan sonra siyah ekran çok uzun süre kalıyor ardından şifreyi girdikten sonra hoşgeldiniz ekranı da çok uzun süre kalıyor. 8.1'de çabucak oturum açma ekranı geliyordu ama bunda gelmesi çok uzun sürüyor artı hoşgeldiniz ekranı da uzun süre kalıyor. W8.1'de açılış da dahil 1 dakikadan kısa bir sürede pc hazır olurken w10'da açılışla birlikte 2-3 dakika sürüyor pcnin hazır hale gelmesi. Ondan sonra sorun yok gayet seri ama açılış acayip yavaş. Sebebi nedir? Açılışta program vs açılmıyor kapalı hepsi. Sizde durum nasıl?
Beyler?

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Bende de öyle oldu nefret ettim Windows 10'dan hiç olmamış. 8.1 kadar kaliteli bir işletim sistemi daha gelmez gibime geliyor.
Hocam daha çıkalı ne kadar oldu ki hemen nefret ediyorsun :) Biraz zaman geçsin hem de temiz kurulum yapalım öyle bakalım nolacak.
Herkeste geç mi açılıyor sistem yani?

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Ayarlardan sıfırlamayı dene. Sonra da varsa uyumlu sürücüleri yükle.
Veriler var sıfırlamak sıkıntı. Evde değilim şu an varınca bakıcam duruma.
Senin sistem kaç saniyede açılıyor bu arada hocam?

thorahmet58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lisans işinde sikinti alan arkadaşlar için:

Başlat>Ayarlar>Hesaplar>Hesabınız>eğer Outlook hesabı ile oturum açıyorsanız orada "bunun yerine yerel bir hesapla oturum açın diyor" sizde yerel bir hesapla oturum açın ürün etkinleştirilmiş oluyor.

Ben öyle yaptım etkinleştirildi diyor.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Veriler var sıfırlamak sıkıntı. Evde değilim şu an varınca bakıcam duruma.
Senin sistem kaç saniyede açılıyor bu arada hocam?

Elimde kronometreyle Windows 10 için ölçüm yapmadım ama Windows 8.1'deki haline yakın hızda açılıyor galiba... Biraz sonra ölçmeyi denerim. Microsoft hesabıyla oturum açılmışsa o yüzden de bekleyor olabilir. O sebeple masaüstünün normalden biraz daha geç açılması gibi bir izlenimim var.

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Elimde kronometreyle Windows 10 için ölçüm yapmadım ama Windows 8.1'deki haline yakın hızda açılıyor galiba... Biraz sonra ölçmeyi denerim. Microsoft hesabıyla oturum açılmışsa o yüzden de bekleyor olabilir. O sebeple masaüstünün normalden biraz daha geç açılması gibi bir izlenimim var.
Hesap yok kaldırdım, açılışta açılacak bir şey de yok o yüzden hiç normal değil bu kadar yavaş açılması. İlginç.

thorahmet58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben bişey farkettim bazen edge de ve ayarlar kısmında yazılar falan bulanıklaşıyor sizdede oluyor mu ?

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Hesap yok kaldırdım, açılışta açılacak bir şey de yok o yüzden hiç normal değil bu kadar yavaş açılması. İlginç.

Ekran kartı sürücüsü güncel mi? Biraz garip gelebilir ama Aygıt Yöneticisinden wi-fi, ethernet falan bunları devre dışı bırakıp yeniden başlatıp deneme yap.

enoz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya bendede aynı yerde kalıyor win8.1 de nasıl devam edecek bilen var mı

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Windows 10'da harddisk'e çok iş kitlemişler olmamış böylesi Windows 10 kullananlar için kesinlikle SSD lazım

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Ekran kartı sürücüsü güncel mi? Biraz garip gelebilir ama Aygıt Yöneticisinden wi-fi, ethernet falan bunları devre dışı bırakıp yeniden başlatıp deneme yap.
Tamam hocam eve gidince deneyip sonucu yazacağım teşekkürler.

alphnsny

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar ayrı konu açmıştım ama cevap gelmeyince buraya yazıyorum

yükseltmeden sonra Microsofta bağlı olmayan hiçbir şey internete bağlanamıyor. mesela Skype normal çalışmasına rağmen başka hiçbir program internete bağlanamıyor. chrome da internete bağlanamıyor ama Microsoft edge üzerinden yazıyorum şuan bunu. anlayacağınız chrome bağlanamıyor ama Microsoft edge internete bağlanabiliyor. ve chrome üzerinden 192.168.1.1 ile modem arayüzüne bile giremiyorum.

bağlantı normal gözüküyor. programları silip kurmayı denedim değişen bir şey yok.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Tamam hocam eve gidince deneyip sonucu yazacağım teşekkürler.

Bu arada eğer çözüm bulamayıp da sıfırlama yoluna gidersen sana uygulamaların ya da dosyalarının silinip silinmemesiyle ilgili seçenekler sunuyor :) Dikkatli tıklarsan en az kayıpla işini halledersin. Yaptığı güncellemeler de silinmiyor ayrıca. İşin bu tarafı da iyi.

thorahmet58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ayrı konu açmıştım ama cevap gelmeyince buraya yazıyorum

yükseltmeden sonra microsofta bağlı olmayan hiçbir şey internete bağlanamıyor. Mesela skype normal çalışmasına rağmen başka hiçbir program internete bağlanamıyor. Chrome da internete bağlanamıyor ama microsoft edge üzerinden yazıyorum şuan bunu. Anlayacağınız chrome bağlanamıyor ama microsoft edge internete bağlanabiliyor. Ve chrome üzerinden 192.168.1.1 ile modem arayüzüne bile giremiyorum.

Bağlantı normal gözüküyor. Programları silip kurmayı denedim değişen bir şey yok.

bende öyle bi sikinti yok herşey düzgün

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ekli dosyayı görüntüle 12208
ARKADAŞLAR KİŞİLER GROVE MÜZİK HARİTALAR İYİ BAKIN BULANIK BENDE BÖYLE Bİ SORUN VAR ÇÖZEBİLECEK VAR MI SİZDEDE BÖYLE SIKINTI VAR MI SÜREKLİ DEİL ARA ARA BULANIKLAŞIYOR YAZILAR FALANDA BULANIKLAŞIYOR

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Ekran kartı sürücülerini kontrol et. Varsayılan standart bir sürücü ile çalışıyor olabilir.

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Gençler GTA V ilaçlı çalışmamaya başladı.Acaba ilaç win10 ile uyumlu değil mi ? Çözümü bilen var mı ? "please run grand theft auto v using playgtav.exe"

thorahmet58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ekran kartı sürücülerini kontrol et. Varsayılan standart bir sürücü ile çalışıyor olabilir.

sürücüleri kontrol ettim hepsi güncel

Ekran kartı sürücülerini kontrol et. Varsayılan standart bir sürücü ile çalışıyor olabilir.

Sanırım sorunu buldum intel hd grafikler uygulaması var pc 2 ekran kartıyla çalışıyor ordan kenar yumuşatma ayarlarını varsayılan yaptım şuan sıkıntı çıkmadı inşallah çıkmaz

- - - mesaj güncellendi - - -

arkadaşlar windows hello neden yok nasıl olucak sizde var mı ?

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Büyük harfler ile yazmayı bırak :mad:

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Beyler bana hala güncelleme gelmedi herşeyi yaptım her dakka denetliyorum eksik güncelleme yok sitesindenmi indirsem windows 10 yoksa biraz daha bekleyeyim mi

thorahmet58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Tamam kuralları okudum :D teşekkürler :)

Beyler bana hala güncelleme gelmedi herşeyi yaptım her dakka denetliyorum eksik güncelleme yok sitesindenmi indirsem windows 10 yoksa biraz daha bekleyeyim mi

beklemek istemiyorsan bunları yap

• 1) Windows/Software Distribution/Download klasöründeki her şeyi sil
    2) Çalıştıra wuauclt.exe /updatenow yaz ve denetim masası > Sistem ve güvenlik > Windows Update gir başlar

borcvrmeyencorc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bende dün yükledim pek sorun yok yklü programlar aynen calsııyor ama acılıs hızında düşüş var gibi gec acılıor sanki bide chrome acarken bi titreme oluor onun dısında dunden beri facede cok acılıor birde bu sabah ekranlar soldan sağdan 3er cm kırpılmıs olarak acıldı resetledim düzeldi