kardeşim ben anlatamıyorum sanırım, zaten normal formatta da yüzeysel siler, yüzeysel dememe bakma herşey silinir, diğer low level format eğer hdd yi falan satacaksan programlarla verileri geri getiremesinler diye yapılır
yine de sen bilirsin 2 3 saat sadece biçimlendirmeyle uğraşacaksan
ben memnunum şimdilik sıkıntı yok
Bende de klasör adı gözüküyor. Sende de öyle gözüküyor olmasın?
Nasıl durumlar? Kullanan arkadaşlar bilgi verebilirler mi? İndirmeli miyiz?
Arama kısmına ve ya Windows+R tuşuna bastıktan sonra netplwiz yaz ve enterla.Arkadaşlar hala ses seda yok mu ? Bu bilgisayar açılırken ille oturum açma şifresini mi gircem , ben böyle şeylere çok üşeniyorum . Birde Windows hello neden yok bende , yüz ile oturum açma yok ön kamera var zaten laptop![]()
USB ye atmadan direk iso içindeki dosyaları bir klasöre çıkart ve setup dosyası ile yükselt. Bir de yüklemeden önce güncelleştirmeleri denetlesin mi diye seçenek var bence onu denetlemeden yükselt.(uzun sürüyor denetlemesi, windows yüklenince zaten güncelleştirme yaparsın. )MediaCreationTool ile ISO'yu USB'ye yükledim. Buradaki setup'tan yükseltme oluyor mu (sonra temiz kurulum yapacağım) yoksa aracı yeniden çalıştırıp bu bilgisayarı yükselt mi diyeceğiz? Konudan biraz uzak kaldık.![]()
USB ye atmadan direk iso içindeki dosyaları bir klasöre çıkart ve setup dosyası ile yükselt. Bir de yüklemeden önce güncelleştirmeleri denetlesin mi diye seçenek var bence onu denetlemeden yükselt.(uzun sürüyor denetlemesi, windows yüklenince zaten güncelleştirme yaparsın. )![]()
O yöntemi biliyorum kardeşimArama kısmına ve ya Windows+R tuşuna bastıktan sonra netplwiz yaz ve enterla.
Gelen pencerede "Kullanıcı bu bilgisayarı açmak için bir ad ve parola girmelidir" yazan yerdeki işareti kaldır. Uygula dedikten sonra senden bir kerelik parolanı onaylamanı isteyecek sonrasında işlem tamam.
![]()
Not: Bazı arkadaşlar yerel hesap kullan demiş fakat yerel hesap kullanırken mağaza vs. windows hesabıyla çalışan uygulamalar çalışmaz ve hesap girmeni ister. Hesabı girdiğin zaman ise windows yerel hesap olmaktan çıkar ve yine şifre ister.
- - - Mesaj Güncellendi - - -
USB ye atmadan direk iso içindeki dosyaları bir klasöre çıkart ve setup dosyası ile yükselt. Bir de yüklemeden önce güncelleştirmeleri denetlesin mi diye seçenek var bence onu denetlemeden yükselt.(uzun sürüyor denetlemesi, windows yüklenince zaten güncelleştirme yaparsın. )![]()
Windows 10 Home Single Language olarak geçiyor tam adı. Yani bir Single Language sürümü mevut...
Beyler ben iso şeklinde indiriyorum sonra lisansımda sıkıntı cıkar mı ?
Hocam ben direk home diyince home olanı indirdim.Lisansımda sıkıntı cıkmaz degil mi
Elindeki lisans Home'a yükseltmeye uygun değilse sorun çıkartabilir. Denetim masasından Sistem'e gir. Orada görünür kullandığın Windows sürümü. Ona göre cevap verebilirim.
Hocam dünden beri uğraşıyorum başım ağrıdı .Hocam benim windows sürümü 8.1 single langue 64 bit. bende iso olarak 3 seçenek vardı home , home single langue ve pro sürümü bende sadece homeyi seçip yükledim şuan iso şeklinde ve bitti ne yapmam gerektiğini bilmiyorum
İndirdiği iso dosyasına sağ tıklayıp (winrar) bir klasöre çıkart. Setup dosyasını çalıştırıp yükseltme yap ama etkinleştirmede sorun çıkartabilir.
Hocam orasını nerden anlayacağım yada hepsini unutup eylüle kadar gelmesinimi beklemeliyim
Eylüle kadar neyin gelmesini bekleyeceksin?
Hocam belki windows10 gelir diye rezervasyon verdikya onun için. şimdi ben homeyi yükledim hocam yükseltsem olurmu lisansı nasıl koruyacağım
Yükseltme bitip Windows 10'un masaüstüne geldiğinde otomatik olarak etkinleşmiş oluyor zaten. Etkinleşmezse buraya yazarsın.
Lisansı da Windows ürün anahtarını gösteren programlardan biriyle alıp not edebilirsin.
Hocam nerden bakabilirim şimdi not alıp yükseltmeyi denicem
CMD'yi açıp şu komutu gir: wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey
Tmm hocam sağ olun not aldım şimdi winrardan cıkarıp deneyeceğim home yi .umarım home ve single langue ikisinden bunu indirdiğim için hata yapmam
Tmm hocam sağ olun not aldım şimdi winrardan cıkarıp deneyeceğim home yi .umarım home ve single langue ikisinden bunu indirdiğim için hata yapmam
hocam kurulumda ürün anahtarı kısmına gelince benimkini yazdım fakat kabul etmedi ?
1. olarak yükseltmeyi seçeceksin. 2. olarak da lisans sorduğunda girmeyeceksin. Küçük bir "atla" yazısı var. Ona basarak ilerle. 3. olarak da Windows 8.1 lisansını hiç girmeyeceksin. Windows 10 otomatik olarak tanıyor. Zaten girsen de işe yaramaz.