Windows 10 Ana Konu

enoz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hata alan arkadaslar hiç ugrasmayın.Direk Windowsun sitesindeki indirme aracından hanigsi size uygunsa onu indirin.Bendede hata veriyordu bunu yaptım hiç bir fark yok normalinden

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
kardeşim ben anlatamıyorum sanırım, zaten normal formatta da yüzeysel siler, yüzeysel dememe bakma herşey silinir, diğer low level format eğer hdd yi falan satacaksan programlarla verileri geri getiremesinler diye yapılır
yine de sen bilirsin 2 3 saat sadece biçimlendirmeyle uğraşacaksan

ben memnunum şimdilik sıkıntı yok

Tamam hocam anladım dün baya bi uğraştım gece 3 de yattım kotada dolunca geç iniyor %70lerde şuan hayırlısıyla bi indirelim.

EAgle_41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkdaşlar NVDİA kendi windows 10 ile uyumlu sürücü güncellemesi bu sabah geldi ayrıa şu anda direct X olmadgını için oyunlarda kasıyor directx 12 windows 10 için yaplıyor yakın zamanda gelcektir yoksa cs1.6 gt840m de nasıl kassın :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Directx 12 2015'in son çeyreğinde gelcektir.

yerge

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Nasıl durumlar? Kullanan arkadaşlar bilgi verebilirler mi? İndirmeli miyiz?

wMwMw

Profesör
Reaksiyon puanı
96

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
MediaCreationTool ile ISO'yu USB'ye yükledim. Buradaki setup'tan yükseltme oluyor mu (sonra temiz kurulum yapacağım) yoksa aracı yeniden çalıştırıp bu bilgisayarı yükselt mi diyeceğiz? Konudan biraz uzak kaldık. :)

wMwMw

Profesör
Reaksiyon puanı
96
Bu temiz kurum işi yükselttikten sonra sıfırla dediğimde de temiz kurulum olmuyor mu ?

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
abi bu yükseltme olayındaki lisans saçmalığına bir çözüm şart şimdi evde vin10 yüklü pc var ve o pc ninin lisansı win7 home basic ulan ona kim vin 7 kuracak ta sonra kim yükseltecek :thumbdown:

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Arkadaşlar hala ses seda yok mu ? Bu bilgisayar açılırken ille oturum açma şifresini mi gircem , ben böyle şeylere çok üşeniyorum . Birde Windows hello neden yok bende , yüz ile oturum açma yok ön kamera var zaten laptop :D
Arama kısmına ve ya Windows+R tuşuna bastıktan sonra netplwiz yaz ve enterla.
Gelen pencerede "Kullanıcı bu bilgisayarı açmak için bir ad ve parola girmelidir" yazan yerdeki işareti kaldır. Uygula dedikten sonra senden bir kerelik parolanı onaylamanı isteyecek sonrasında işlem tamam. :)
5Lli8J7.png

Not: Bazı arkadaşlar yerel hesap kullan demiş fakat yerel hesap kullanırken mağaza vs. windows hesabıyla çalışan uygulamalar çalışmaz ve hesap girmeni ister. Hesabı girdiğin zaman ise windows yerel hesap olmaktan çıkar ve yine şifre ister. :)

MediaCreationTool ile ISO'yu USB'ye yükledim. Buradaki setup'tan yükseltme oluyor mu (sonra temiz kurulum yapacağım) yoksa aracı yeniden çalıştırıp bu bilgisayarı yükselt mi diyeceğiz? Konudan biraz uzak kaldık. :)
USB ye atmadan direk iso içindeki dosyaları bir klasöre çıkart ve setup dosyası ile yükselt. Bir de yüklemeden önce güncelleştirmeleri denetlesin mi diye seçenek var bence onu denetlemeden yükselt.(uzun sürüyor denetlemesi, windows yüklenince zaten güncelleştirme yaparsın. ) :)

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
USB ye atmadan direk iso içindeki dosyaları bir klasöre çıkart ve setup dosyası ile yükselt. Bir de yüklemeden önce güncelleştirmeleri denetlesin mi diye seçenek var bence onu denetlemeden yükselt.(uzun sürüyor denetlemesi, windows yüklenince zaten güncelleştirme yaparsın. ) :)

Teşekkür ederim. Gece usbdeki setuptan güncelleştirmeleri denetleyip yüklemeyi seçmiştim; sonuna geldi "bir şey oldu" deyip kapattı. "Yeterli alan olup olmadığı..." gibi bir mesaj vardı. Cumadan sonra tekrar deneyeyim nasipse.

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Arama kısmına ve ya Windows+R tuşuna bastıktan sonra netplwiz yaz ve enterla.
Gelen pencerede "Kullanıcı bu bilgisayarı açmak için bir ad ve parola girmelidir" yazan yerdeki işareti kaldır. Uygula dedikten sonra senden bir kerelik parolanı onaylamanı isteyecek sonrasında işlem tamam. :)
5Lli8J7.png

Not: Bazı arkadaşlar yerel hesap kullan demiş fakat yerel hesap kullanırken mağaza vs. windows hesabıyla çalışan uygulamalar çalışmaz ve hesap girmeni ister. Hesabı girdiğin zaman ise windows yerel hesap olmaktan çıkar ve yine şifre ister. :)

O yöntemi biliyorum kardeşim :) Windows 8 de işe yarıyordu artık nedense yaramıyor (pini kaldırmam gerekiyor diye düşünüyorum) o da kalkmıyor .

bahadir03

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar windows 7 kullanıyordum şu rezerve şeyi geldi ama indirme tuşu gelmedi kendiliğinden bende media creation tool ile yükseltiyorum. Windows 10u indirdi dün geceden beri şimdide şu güncellemeler denetleniyor kısmını geçti güncellemeler alınıyor yazıyor ama aşırı yavaş iniyor 20 dakikada %1 falan artıyor ve bilgisayarımda güncel yani hiç güncelleme kurulu değil falan desek o da değil:wub: bilgisi olan var mı ne yapmalıyım bi sorun mu var

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Beyler ben iso şeklinde indiriyorum sonra lisansımda sıkıntı cıkar mı ?

Windows 10 Home Single Language olarak geçiyor tam adı. Yani bir Single Language sürümü mevut...

Hocam ben direk home diyince home olanı indirdim.Lisansımda sıkıntı cıkmaz degil mi

yerge

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Amma sorun oldu be şu 10 inmiyor, inince de sorunlar çıkıyor napsak bilemedim??

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Beyler ben iso şeklinde indiriyorum sonra lisansımda sıkıntı cıkar mı ?

Hocam ben direk home diyince home olanı indirdim.Lisansımda sıkıntı cıkmaz degil mi

Elindeki lisans Home'a yükseltmeye uygun değilse sorun çıkartabilir. Denetim masasından Sistem'e gir. Orada görünür kullandığın Windows sürümü. Ona göre cevap verebilirim.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Elindeki lisans Home'a yükseltmeye uygun değilse sorun çıkartabilir. Denetim masasından Sistem'e gir. Orada görünür kullandığın Windows sürümü. Ona göre cevap verebilirim.

Hocam dünden beri uğraşıyorum başım ağrıdı .Hocam benim windows sürümü 8.1 single langue 64 bit. bende iso olarak 3 seçenek vardı home , home single langue ve pro sürümü bende sadece homeyi seçip yükledim şuan iso şeklinde ve bitti ne yapmam gerektiğini bilmiyorum

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
akşamdan koydum indirmeye windows 10'u sabah kuruluma başladım tam yarısında bilgisayar kapandı açtım bilgisayarı işletim sisteminiz geri yükleniyor dedi ve geri yükledi şimdi bir daha yükselt dedim 0 dan indirmeye çalışıyor windows 10'u :thumbdown:

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Hocam dünden beri uğraşıyorum başım ağrıdı .Hocam benim windows sürümü 8.1 single langue 64 bit. bende iso olarak 3 seçenek vardı home , home single langue ve pro sürümü bende sadece homeyi seçip yükledim şuan iso şeklinde ve bitti ne yapmam gerektiğini bilmiyorum

İndirdiği iso dosyasına sağ tıklayıp (winrar) bir klasöre çıkart. Setup dosyasını çalıştırıp yükseltme yap ama etkinleştirmede sorun çıkartabilir.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
İndirdiği iso dosyasına sağ tıklayıp (winrar) bir klasöre çıkart. Setup dosyasını çalıştırıp yükseltme yap ama etkinleştirmede sorun çıkartabilir.

Hocam orasını nerden anlayacağım yada hepsini unutup eylüle kadar gelmesinimi beklemeliyim

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Hayır, yanlış bilginiz var @mstfanar. İlk önce windows yüklerken soruyor: 'Windows Hesabıyla Giriş Yap' diye. Eğer windows hesabınızla giriş yaparsanız yukarıdaki gibi kullanıcı adınız olur. Hemen altında 'Yerel Hesap ile giriş yap' var ve bu her windows hesabıyla çalışan uygulamalarda bulunuyor.

İnanmayanlar lütfen yerel hesapla giriş yaptıktan sonra;

Windows Mağazası,
Xbox,
vb. gibi yerlere girsinler. Bu yerlerde de yine yukarıdaki gibi "Windows" yada "Yerel" hesapla mı giriş yapmak istiyorsunuz diye soruyor :D

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Hocam belki windows10 gelir diye rezervasyon verdikya onun için. şimdi ben homeyi yükledim hocam yükseltsem olurmu lisansı nasıl koruyacağım

Yükseltme bitip Windows 10'un masaüstüne geldiğinde otomatik olarak etkinleşmiş oluyor zaten. Etkinleşmezse buraya yazarsın.
Lisansı da Windows ürün anahtarını gösteren programlardan biriyle alıp not edebilirsin.

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar HP kullananlar için şunuda belirteyim. Eğer benim gibi yükseltme yapmadan önce Wi-Fi'yi kapatmışsanız yükseltmeden sonra açamayabilirsiniz. Ben 3-4 driver kurup tek tek denememe rağmen en sonunda çözüm buldum ve sizlede paylaşmak istedim.

BIOS'a girip ayarları sıfırladığınızda Wi-Fi Hardware(Donanım) açılıyor ve açık kalıyor. Tekrar sıfırlayınca kapanır mı bilmiyorum çünkü denemedim.

Şöyle anlatayım. 2 kapı düşünün. Bunlardan 1.kapı Wi-Fi donanımında 2.cisi ise Wi-Fi driver yazılımında. BIOS'dan Wi-Fi'mizi açtıktan sonra 1.kapı açık kalıyor. Artık sadece 2.kapıdan açıp kapatabiliyoruz.

BIOS Sıfırlamadan öncesi(1.Kapı yani Wi-Fi Donanımı Kapalıyken)

BIOS Sıfırladıktan sonra(1.Kapı yani Wi-Fi Donanımı Açık, sadece Wi-Fi'ye tıklayarak 2.Kapıyı-yazılımı- etkinleştirdikten sonra)

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Yükseltme bitip Windows 10'un masaüstüne geldiğinde otomatik olarak etkinleşmiş oluyor zaten. Etkinleşmezse buraya yazarsın.
Lisansı da Windows ürün anahtarını gösteren programlardan biriyle alıp not edebilirsin.

Hocam nerden bakabilirim şimdi not alıp yükseltmeyi denicem

bootlader

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar ben Cortana'yı denemek istiyorum, fakat bende Single Language sürümü yüklü Windows 10'un. Bölgeyi Amerika; Dil'i de İngilizce yapınca oluyor diye biliyorum fakat sürümüm yüzünden bunu yapamıyorum. Single Language'ı İngilizce yapabilmenin bir yolu var mı acaba? Ayriyetten yapılıyorsa da geri dönüşü var mı? Büyük ihtimal ingilizce kullanırım da ne olur olmaz Türkçe'ye dönmek istersem diye soruyorum. Yardım edecek var mı acaba?

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
CMD'yi açıp şu komutu gir: wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey

Tmm hocam sağ olun not aldım şimdi winrardan cıkarıp deneyeceğim home yi .umarım home ve single langue ikisinden bunu indirdiğim için hata yapmam

Tmm hocam sağ olun not aldım şimdi winrardan cıkarıp deneyeceğim home yi .umarım home ve single langue ikisinden bunu indirdiğim için hata yapmam

hocam kurulumda ürün anahtarı kısmına gelince benimkini yazdım fakat kabul etmedi ?

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39

hocam kurulumda ürün anahtarı kısmına gelince benimkini yazdım fakat kabul etmedi ?

1. olarak yükseltmeyi seçeceksin. 2. olarak da lisans sorduğunda girmeyeceksin. Küçük bir "atla" yazısı var. Ona basarak ilerle. 3. olarak da Windows 8.1 lisansını hiç girmeyeceksin. Windows 10 otomatik olarak tanıyor. Zaten girsen de işe yaramaz.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
1. olarak yükseltmeyi seçeceksin. 2. olarak da lisans sorduğunda girmeyeceksin. Küçük bir "atla" yazısı var. Ona basarak ilerle. 3. olarak da Windows 8.1 lisansını hiç girmeyeceksin. Windows 10 otomatik olarak tanıyor. Zaten girsen de işe yaramaz.

Hocam setupa tıklıyorum hazırlanıyor sonra güncelleştirmeleri yükle seçenği geliyor ona basınca denetliyor sonra atla kısmı var be denesemde orayı atlasamda sonra gelen ürün anahtarı kısmı var ve orada atla kısmı yok