Windiws xp yanına windows 7 kurmak istiyorum

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
Merhaba arkadaşlar ben windows xp kullanıyorum yanına windows 7 kuracağım ,diski böldüm,birazdan usb yi de hazırlayacağım,dual boot olur demi,açarken GRUB ekranı mı gelir

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Merhaba arkadaşlar ben windows xp kullanıyorum yanına windows 7 kuracağım ,diski böldüm,birazdan usb yi de hazırlayacağım,dual boot olur demi,açarken GRUB ekranı mı gelir
Açarken GRUB ekranı gelmeyecektir ama açarken size hangisini seçeceksin diye sorabilir.(Windows 10'da öyleydi)Dual Boot yapabilirsiniz.

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
Açarken GRUB ekranı gelmeyecektir ama açarken size hangisini seçeceksin diye sorabilir.(Windows 10'da öyleydi)Dual Boot yapabilirsiniz.
Peki onların yanına da ubuntu mate kuracağım olur mu
Mesaj otomatik birleştirildi:

O zaman ubuntu mate yi üste alırım GRUB da gelir

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
Efendim isterseniz aynı anda 40 tane bile OS kurabilirsiniz,bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.
Windows 7 kurarken nereye kuracağımı sorunca ayırdığım boş yeri seçmem yeterli demi, galiba önce ubuntuyu kurmam daha iyi olur

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
Evet,boş bıraktığınız alanı seçerseniz oraya kurulumu yapacaktır.
Peki ubuntu kurmak için birincil bölüm oluşturmam gerek mi yoksa ayrılmamış bölüme kurabilir miyim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Windows 7 için yeni birincil bölüm olusturdum ubuntu için de oluşturmaya gerek var mı

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Yani hiç denemedim. Ama Win 10 ile Dual Boot yapılabiliyordu. Yaparsınız bence.