Win7codecs (Shark007.net) Hakkında

Tscheslaw

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar, Windows Media Player sürümlerinde genelde bazı formatları desteklemediği için bazen ekstra codec paketlerini yüklemek zorunda kaldığımızı biliyoruz. Codec paketleri içinden ben Win7codecs paketini sistemime kurmaya karar verdim. Ama işletim sistemim Windows 7- 64 bit olunca, Shark007.net tarafından yayınlanan hem Win7codecs 32 bit sürümü hemde Win7codecs 64 bit sürümünü mü kurmam gerekecek karar veremedim ? Hangisini kurmam gerek ?

Not: Windows 7 64 bit sistemde Windows Media Player 32 bit olarak mı çalışıyor 64 bit olarak mı ? :4: Kafayı karıştıran nokta bu...

byndr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Win 7 Yüklü bilgisayarıma
Önce Klite denedim ama bazı videolarımı açmadı
Sonra Sizin bahsettiğiniz win 7 codec Shake yükledim fakat yine bazı videolar açılmadı.
Sonra Shake nin Vista sürümünü yükledim.

İlk yüklerken önce kabul etmedi sonra ekrana yeniden yükle diye mesaj geldi.
Vista için olanı Win 7 ya yükledim ve Bütün videolar açıldı.

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Arkadaşlar, Windows Media Player sürümlerinde genelde bazı formatları desteklemediği için bazen ekstra codec paketlerini yüklemek zorunda kaldığımızı biliyoruz. Codec paketleri içinden ben Win7codecs paketini sistemime kurmaya karar verdim. Ama işletim sistemim Windows 7- 64 bit olunca, Shark007.net tarafından yayınlanan hem Win7codecs 32 bit sürümü hemde Win7codecs 64 bit sürümünü mü kurmam gerekecek karar veremedim ? Hangisini kurmam gerek ?

Not: Windows 7 64 bit sistemde Windows Media Player 32 bit olarak mı çalışıyor 64 bit olarak mı ? :4: Kafayı karıştıran nokta bu...

Esas olan sistemdir. x64 kurulmalı.

---------- saat 19:10 eklendi ---------- önceki mesaj saat 19:08 eklenmişti ----------

Win 7 Yüklü bilgisayarıma
Önce Klite denedim ama bazı videolarımı açmadı
Sonra Sizin bahsettiğiniz win 7 codec Shake yükledim fakat yine bazı videolar açılmadı.
Sonra Shake nin Vista sürümünü yükledim.

İlk yüklerken önce kabul etmedi sonra ekrana yeniden yükle diye mesaj geldi.
Vista için olanı Win 7 ya yükledim ve Bütün videolar açıldı.

K-lite mega codec pack'in açmadığı dosyalar mı var. Hangileri öğrenebilir miyim?

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117

Hiçbirini kurma tavsiye etmem güvenilir bir codec değil rise nin sunduğu pure codec paketini kullan veya k-lite paketini kullan k-lite nin 64 bit için paketide var alta ki k-lite 64 bit

http://www.free-codecs.com/K-Lite_Codec_Pack_64-bit_download.htm

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Windows Media Player 32 bit çalışıyor diye biliyorum ancak codec'in x64 versiyonu varsa onu yükle tabiki :)

setcom_2000

Asistan
Reaksiyon puanı
0
önemli olan işletim sisteminin çekirdeğinin 64 bit olması. bundan dolayı 64bit yüklemen menfaatinedir. ben shark ın vista ve 7 için codec paketlerinden çok memnunum. tüm dosyalarımı açabiliyorum. program olarakta bs.player ve vlc kullanıyorum.

JonMr

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yorumlarının tamamı neredeyse yanlış !

64bit sürümler için ister klite ister shark007'nin kodeklerini kurun ;
önce 32bit kurulmalı ardından 64bitlik kodek paketini kurmalısınız.
sebebini kodek sahiplerinin 64bit kodek sayfalarında bulabilirsiniz.

wmp 12 ise shark007'nin paketinde ayarlanılarak ister 32 ister 64bit olarak kullanabiliriz.
64bitlik diğer bir oynatıcı mpc-hc 'dır.
saygılar.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
yorumlarının tamamı neredeyse yanlış !

64bit sürümler için ister klite ister shark007'nin kodeklerini kurun ;
önce 32bit kurulmalı ardından 64bitlik kodek paketini kurmalısınız.
sebebini kodek sahiplerinin 64bit kodek sayfalarında bulabilirsiniz.

wmp 12 ise shark007'nin paketinde ayarlanılarak ister 32 ister 64bit olarak kullanabiliriz.
64bitlik diğer bir oynatıcı mpc-hc 'dır.
saygılar.

Evet yorumların tamamı yanlış senin yorumun doğru

La havle...

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
64 bit codec çok gerekli değil. Denedim ve convert işlemlerinde bile 5-10 sn dışında fark yok.