Win7 Ve Xp Sorunu.

uSuLca

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar C de win xp vardı D de de Win 7 çift sistemli rahat kullanıyordum. Ama xp çöktü C'ye format atmam lazım CD sürücü çalışmıyor USB boot dan atacağım. Sorun şu ki en son xp yükledim diye laptopum win 7 yi görmez sonradan onu da yüklemek zorunda kalır mıyım?
Yüklemek zorunda kalacaksam tüm sistemi aynen yedekleeyip tüm serialli programlarla beraber formatladığım 7 ye yükleyebilirmiyim. Sistemimde bir program yada dosya kaybı olmadan?
Acil yardım edin Lütfen. Teşekkürler.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Çöken XP çöktüğüyle kalsın ve raftaki yerini alsın.
Çözümyolu 1-) (DVD sürücü gerekli ) :)Windows 7 DVD sini takarak sistem kurtarmayı deneyebilirsin.
Çözümyolu 2-) Linux Mint, Ubuntu veya tercihe göre başka bir dağıtımı C:\bölümünü biçimlendirerek yüklerseniz, Mevcut Windows 7 otomatik olarak başlangıç dosyasına yazılacaktır, başlangıçta grub ekranından ister Linux ister Windows 7 seçebilirsiniz..

Çözümyolu 3-)
C:\ ve D:\ bölümlerinden almak istediğiniz dosyaları aldıktan sonra tertemiz bir Windows 7 yüklemek..

uSuLca

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Çözümler güzel ama bir sorum daha var cevaplar için de çok teşekkürler.
Ben laptopu LCD ye baglıyorum (win7 de) ilk bağladığımda ekran yanlardan 3 cm kücüldü. Normal kullanımda sorun yok tam ekran ama oyun actığımda ekran yıne LCD ye baglanmıs gibi yanlardan 3 er cm küçülüyor ve oyun zevkinin içine ediyor.
Bu sorunu nasıl düzeltebilirim.
(zaten güzelim 7 nin yanına xp yüklememdeki en büyük sebep bu sorundu.)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
O konuda hiç bilgim yok :)