Win 7 Harrdisk Sorunu ?

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Arkadaslar sorunum şu ?

Ben Xp kullanırken 60 GB üzerinde boş alanım kalıyordu C: de ama win 7 siyah inci kullanmaya başladıgımda beridir ( 5 saat oldu ) 5.2 gb boş alan kaldı.. Bir Cok kullanmadıgım programı kaldırmama ragmen yinede bir türlü işin için den çıkamadım ?

saygılar :)

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Muhtemelen Biçimlendirmeden windows üzerine windows kurdunuz.
Eğer durum buysa ;
Ana yerel disk içerisinde "windows old" adlı bi klasör olşmuştur.
Eski windows dosya ve klasörleriniz bunun içinde birikiyor (:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Muhtemelen Biçimlendirmeden windows üzerine windows kurdunuz.
Eğer durum buysa ;
Ana yerel disk içerisinde "windows old" adlı bi klasör olşmuştur.
Eski windows dosya ve klasörleriniz bunun içinde birikiyor (:

Heeeh! :flowers: Doğru tespit.

Windows yüklemesini direk yaptığında, eski sistem dosyalarını ve ayarlarını görebilmen için Windows, Windows.old isimli bir klasör oluşturur. O klasör bende de var ve şu an 28 GB boyutunda. Muhtemelen sen yedekleme yaptın ama bilgisayarındaki dosyaları silmeden direk yükledin. Biçimlendirme de yapmadığından Windows.old küçük bir canavar haline geldi. :) Onu silebilirsin.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Heeeh! :flowers: Doğru tespit.

Windows yüklemesini direk yaptığında, eski sistem dosyalarını ve ayarlarını görebilmen için Windows, Windows.old isimli bir klasör oluşturur. O klasör bende de var ve şu an 28 GB boyutunda. Muhtemelen sen yedekleme yaptın ama bilgisayarındaki dosyaları silmeden direk yükledin. Biçimlendirme de yapmadığından Windows.old küçük bir canavar haline geldi. :) Onu silebilirsin.

Dogru dur. Hemde 3 tane farkettim :) bende win 7 ile kurulmuş sanıyordum onları .. Neyse Temizlemeye başladım. Yalnız bayagı uzun sürecege benziyor. Hızlı temızleme gibi bir imkanım var mı ?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bu klasörleri Windows açık durumda iken silmek sıkıntı olabiliyor.

Windows 7 kurarken C:\ diskini biçimlendirerek devam ederseniz tertemiz bir C:\ bölümü karşımıza gelecektir.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Bu klasörleri Windows açık durumda iken silmek sıkıntı olabiliyor.

Windows 7 kurarken C:\ diskini biçimlendirerek devam ederseniz tertemiz bir C:\ bölümü karşımıza gelecektir.

Aynen oyle düşündügüm için bende format attım . ve C: yeni den bicimlendirme yaparak win 7 yi yükledim. şimdi gayet güzel ve daha sağlam calışıyor .C : de eski haline döndü 62 gb boş alan :)

yardımlarınız için saolun

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Rica ederiz.
Güle güle kullanın.

sagaris

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benimde bi sorunum var yardımcı olursanız çok sevinirim
windows 7 yi kurmaya çalışıyorum ancak sürücü seçme bölümüne geldiinde sil seçenei saydam olduğu için tıklanmıyor ve bu yüzden ileri dediğmde üzerine kuruyor neden böle oluo acaba?

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Arkadaşlar benimde bi sorunum var yardımcı olursanız çok sevinirim
windows 7 yi kurmaya çalışıyorum ancak sürücü seçme bölümüne geldiinde sil seçenei saydam olduğu için tıklanmıyor ve bu yüzden ileri dediğmde üzerine kuruyor neden böle oluo acaba?

Diski silmeyeceksin format atacaksın. Biçimlendir olması lazım. Partition silme komutu olmasın o. Biraz daha dikkatli bak.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Arkadaşlar bende geçen hafta Win7 li notebook aldım geçen hafta harddisk kurulum esnasında c ve d diye bölünmemiş görünüyor bunu bölme imkanım varmı acaba format atmadan

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Arkadaşlar bende geçen hafta Win7 li notebook aldım geçen hafta harddisk kurulum esnasında c ve d diye bölünmemiş görünüyor bunu bölme imkanım varmı acaba format atmadan

Format atmadan windows 7 ile yapabilirsiniz.Masaüstünde bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet deyin,disk yönetimi kısmını açın ,mevcut olan C diskine sağ tıklayıp birimi küçültün,daha sonra boş kalan kısmı yine sağ tık ile biçimlendirip isim verin .