Win 10 OEM Key

Yildiraydgn

Asistan
Reaksiyon puanı
20
İyi günler beyler ebay üzerinden win 10 oem almayı düşünüyorum acaba güvenilir mi ? Oldukca uygun fiyata geliyor. Alırsam bana nasıl ulaştıracaklar bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Scalh

Doçent
Reaksiyon puanı
273
N11 üstünden alabilirsin. Ben 20 TL'ye aldım 1 yıldır kullanıyorum sıkıntı çıkarmadı. 4 liraya bile var şu an :D

Düzenleme: Parayı aktardıktan sonra e-posta ile veya site üzerinden anahtarı yolluyorlar. Çalıştığını onayladığında alışveriş tamamlanıyor. Çalışmazsa anahtarı değişiyorlar.

Yildiraydgn

Asistan
Reaksiyon puanı
20
N11 üstünden alabilirsin. Ben 20 TL'ye aldım 1 yıldır kullanıyorum sıkıntı çıkarmadı. 4 liraya bile var şu an :D
Alan birisini bulmuşken aklımdakileri sorayım o zaman :D Hocam oem lisanslar da sadece anakart değişince sıkıntı oluyor değil mi ? Yoksa başka birşey değiştiğinde oem key kalıyor ? Birde oem etkinleştirmek için format atmam gerekiyor mu ?

Scalh

Doçent
Reaksiyon puanı
273
Alan birisini bulmuşken aklımdakileri sorayım o zaman :D Hocam oem lisanslar da sadece anakart değişince sıkıntı oluyor değil mi ? Yoksa başka birşey değiştiğinde oem key kalıyor ? Birde oem etkinleştirmek için format atmam gerekiyor mu ?
Evet anakart değiştiğinde OEM anahtar etkinleşmiyor ancak ufak bir telefonla halledebiliyorsunuz. Lisansı etkinleştirmek için format atmanıza gerek yok ama KMS gibi bir yazılım kullandıysanız format atmakta fayda var.

Yildiraydgn

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Evet anakart değiştiğinde OEM anahtar etkinleşmiyor ancak ufak bir telefonla halledebiliyorsunuz. Lisansı etkinleştirmek için format atmanıza gerek yok ama KMS gibi bir yazılım kullandıysanız format atmakta fayda var.
Anladım hocam son bir sorum var sizide yordum ama internette bulamadım pek retail key ile oem arasında fark varmı birde aldığınız satıcıyı söylerseniz oradan alayım hiç değilse güvenilir olur

Scalh

Doçent
Reaksiyon puanı
273
Anladım hocam son bir sorum var sizide yordum ama internette bulamadım pek retail key ile oem arasında fark varmı birde aldığınız satıcıyı söylerseniz oradan alayım hiç değilse güvenilir olur
Retail anahtarlar, çok fazla anakart veya bilgisayar değişimi yapıyorsanız faydalıdır. Örneğin bilgisayarınızı değiştireceksiniz elinizde Retail key var bu anahtarı şu an kurulu olduğu sistemden kaldırıp başka sisteme kurabilirsiniz. Ama OEM anahtarlar (yanlış bilmiyorsam) BIOS üzerine kaydedilir ve başka bilgisayarda kullanılamaz. Defalarca format atsanız da anahtar silinmez.

Maalesef benim aldığım satıcı hesabını silmiş. Nedenini bilmiyorum.

Düzenleme: Retail anahtarlar, OEM anahtarlara göre çok daha pahalı olur.

Yildiraydgn

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Retail anahtarlar, çok fazla anakart veya bilgisayar değişimi yapıyorsanız faydalıdır. Örneğin bilgisayarınızı değiştireceksiniz elinizde Retail key var bunu şu anki sistemden kaldırıp diğer sisteme kurabilirsiniz. Ama OEM anahtarlar (yanlış bilmiyorsam) BIOS üzerine kaydedilir ve başka bilgisayarda kullanılamaz. Defalarca format atsanız da anahtar silinmez.

Maalesef benim aldığım satıcı hesabını silmiş. Nedenini bilmiyorum.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. İyi akşamlar size ?

Scalh

Doçent
Reaksiyon puanı
273
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. İyi akşamlar size ?
Sağ olun, size de iyi akşamlar :) Bu arada küçük bir öneride bulunayım. Anahtar siparişinizi hafta içi verin. Çünkü sıkıntı olması durumunda Türkçe dil bilen bir Microsoft çalışanını muhatap alabilirsiniz. Hafta sonları ise yalnızca İngilizce dilde destek verilir. Kolay gelsin :)

Evet, Amerikan arkadaşın suratına kapatmıştım telefonu :p

Yildiraydgn

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Sağ olun, size de iyi akşamlar :) Bu arada küçük bir öneride bulunayım. Anahtar siparişinizi hafta içi verin. Çünkü sıkıntı olması durumunda Türkçe dil bilen bir Microsoft çalışanını muhatap alabilirsiniz. Hafta sonları ise yalnızca İngilizce dilde destek verilir. Kolay gelsin :)

Evet, Amerikan arkadaşın suratına kapatmıştım telefonu :p
N11’de sipariş verdiğim de Microsoft’u aramam mı gerekiyorki :D Kendimi çok cahil gibi hissediyorum utandım :(

Scalh

Doçent
Reaksiyon puanı
273
N11’de sipariş verdiğim de Microsoft’u aramam mı gerekiyorki :D Kendimi çok cahil gibi hissediyorum utandım :(
Sıkıntı çıktığı taktirde aramanız "gerekebilir". Çoğunlukla satıcı halleder bunu. Yine de tedbirli olmakta fayda var belki satıcı da İngilizce konuşamıyordur, ortada kalabilirsiniz :)

BestLegend

Doçent
Reaksiyon puanı
205
Oem key alabilirsin, tamamen yasal ve anakart degismedigi surece orada kalir o.

Scalh

Doçent
Reaksiyon puanı
273
Yukarıdaki mesajımda çok karamsar bir hava katmışım ortama :) Merak etmeyin, genelde bir sorun çıkmaz :D