Yildiraydgn
Asistan
İyi günler beyler ebay üzerinden win 10 oem almayı düşünüyorum acaba güvenilir mi ? Oldukca uygun fiyata geliyor. Alırsam bana nasıl ulaştıracaklar bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Alan birisini bulmuşken aklımdakileri sorayım o zamanN11 üstünden alabilirsin. Ben 20 TL'ye aldım 1 yıldır kullanıyorum sıkıntı çıkarmadı. 4 liraya bile var şu an![]()
Evet anakart değiştiğinde OEM anahtar etkinleşmiyor ancak ufak bir telefonla halledebiliyorsunuz. Lisansı etkinleştirmek için format atmanıza gerek yok ama KMS gibi bir yazılım kullandıysanız format atmakta fayda var.Alan birisini bulmuşken aklımdakileri sorayım o zamanHocam oem lisanslar da sadece anakart değişince sıkıntı oluyor değil mi ? Yoksa başka birşey değiştiğinde oem key kalıyor ? Birde oem etkinleştirmek için format atmam gerekiyor mu ?
Anladım hocam son bir sorum var sizide yordum ama internette bulamadım pek retail key ile oem arasında fark varmı birde aldığınız satıcıyı söylerseniz oradan alayım hiç değilse güvenilir olurEvet anakart değiştiğinde OEM anahtar etkinleşmiyor ancak ufak bir telefonla halledebiliyorsunuz. Lisansı etkinleştirmek için format atmanıza gerek yok ama KMS gibi bir yazılım kullandıysanız format atmakta fayda var.
Retail anahtarlar, çok fazla anakart veya bilgisayar değişimi yapıyorsanız faydalıdır. Örneğin bilgisayarınızı değiştireceksiniz elinizde Retail key var bu anahtarı şu an kurulu olduğu sistemden kaldırıp başka sisteme kurabilirsiniz. Ama OEM anahtarlar (yanlış bilmiyorsam) BIOS üzerine kaydedilir ve başka bilgisayarda kullanılamaz. Defalarca format atsanız da anahtar silinmez.Anladım hocam son bir sorum var sizide yordum ama internette bulamadım pek retail key ile oem arasında fark varmı birde aldığınız satıcıyı söylerseniz oradan alayım hiç değilse güvenilir olur
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. İyi akşamlar size ?Retail anahtarlar, çok fazla anakart veya bilgisayar değişimi yapıyorsanız faydalıdır. Örneğin bilgisayarınızı değiştireceksiniz elinizde Retail key var bunu şu anki sistemden kaldırıp diğer sisteme kurabilirsiniz. Ama OEM anahtarlar (yanlış bilmiyorsam) BIOS üzerine kaydedilir ve başka bilgisayarda kullanılamaz. Defalarca format atsanız da anahtar silinmez.
Maalesef benim aldığım satıcı hesabını silmiş. Nedenini bilmiyorum.
Sağ olun, size de iyi akşamlarYardımlarınız için çok teşekkür ederim. İyi akşamlar size ?
N11’de sipariş verdiğim de Microsoft’u aramam mı gerekiyorkiSağ olun, size de iyi akşamlarBu arada küçük bir öneride bulunayım. Anahtar siparişinizi hafta içi verin. Çünkü sıkıntı olması durumunda Türkçe dil bilen bir Microsoft çalışanını muhatap alabilirsiniz. Hafta sonları ise yalnızca İngilizce dilde destek verilir. Kolay gelsin
Evet, Amerikan arkadaşın suratına kapatmıştım telefonu![]()
Sıkıntı çıktığı taktirde aramanız "gerekebilir". Çoğunlukla satıcı halleder bunu. Yine de tedbirli olmakta fayda var belki satıcı da İngilizce konuşamıyordur, ortada kalabilirsinizN11’de sipariş verdiğim de Microsoft’u aramam mı gerekiyorkiKendimi çok cahil gibi hissediyorum utandım
![]()
Bu arada Kahramanmaraşlımısınız ?Yukarıdaki mesajımda çok karamsar bir hava katmışım ortamaMerak etmeyin, genelde bir sorun çıkmaz
![]()
Evet, yoksa siz de miBu arada Kahramanmaraşlımısınız ?
Evet kan çekti galiba. ? Neyse sizi rahatsız etmiyeyim artık yardımlarınız için çok teşekkür ederim iyi akşamlar.Evet, yoksa siz de mi![]()