Wifii çekim mesafesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan F1kan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Dostlarım selam. Pek bilgim olmadığı bir konuyu sizle paylaşmak istedim.
Mesela bir telefon bir wifii ye yada bilinen bir modeme bağlanıyor. Belli bir mesafedan çıkıldıktan sonra internet kesiliyor. Bu neye göre oluyor. Modeme göre mi yoksa telefondaki bulunan bir şeye göre mi ? Yani benim Eski telefonum 2010 2011 yılında çıkan Samsung Galaxy Nexsus'idi. Şuan Lg g5 kullanıyorum. Her 2 telefondada wcye gittiğimde net kesiliyor :) Çok sinir oluyorum bu duruma, bir ağız tadıyla video izleyeyip, online oyun oynuyamıyorum :D :D Sebebi ne bunun tam olarak ? Modem mi telefon mu ?

Dentist23

Doçent
Reaksiyon puanı
165
Modem + modemle wc arasındaki duvarlar :D:D:D

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Modem + modemle wc arasındaki duvarlar :D:D:D
Ahahahaha desene duvarlar işi bozuyor :D :D Bu arada yardımcı olduğun için teşekkür ederim dostum :D Yalnız ufak bir sorum daha var modemı değiştirmeden bu sinay ağını daha geniş bir alana yaymak mümkün mü ?

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Wifi bağlantısında iki aygıt vardır biri verici diğeri alıcı.
Verici sinyalleri gönderir, alıcı bu sinyalleri alır.
Sinyaller vericiden çıktıktan sonra hedefe varana kadar sürekli bozulmalar oluşur, bu bozulmalar hava gibi gaz ortamlarda daha az duvar gibi katı ortamlarda daha fazladır.
Alıcıya sinyaller ulaştığında alıcının kalitesine bağlı olarak sinyaller anlaşılır veya anlaşılmaz. Telefonun içindeki alıcı donanımlar çok güçlü olmadıkları için kendisine gelen zayıf sinyalleri bozuk algılayabilir veya hiç algılamayabilir. Buna karşılık aynı konumda bir laptop kullanıldığında sinyalleri anlaması mümkündür, çünkü laptopların içindeki donanımlar daha güçlüdür.
Bulunduğunuz konuma hiç sinyal ulaşmıyorsa laptop vb. cihazlar dahi sinyalleri görmeyecektir.
Sonuç olarak problem her ikisinde de olabilir, yapılacak şey modemi daha güçlü bir şeyle değiştirmek veya sinyallerin daha az duvarla karşılaşmasını sağlamak.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Wifi bağlantısında iki aygıt vardır biri verici diğeri alıcı.
Verici sinyalleri gönderir, alıcı bu sinyalleri alır.
Sinyaller vericiden çıktıktan sonra hedefe varana kadar sürekli bozulmalar oluşur, bu bozulmalar hava gibi gaz ortamlarda daha az duvar gibi katı ortamlarda daha fazladır.
Alıcıya sinyaller ulaştığında alıcının kalitesine bağlı olarak sinyaller anlaşılır veya anlaşılmaz. Telefonun içindeki alıcı donanımlar çok güçlü olmadıkları için kendisine gelen zayıf sinyalleri bozuk algılayabilir veya hiç algılamayabilir. Buna karşılık aynı konumda bir laptop kullanıldığında sinyalleri anlaması mümkündür, çünkü laptopların içindeki donanımlar daha güçlüdür.
Bulunduğunuz konuma hiç sinyal ulaşmıyorsa laptop vb. cihazlar dahi sinyalleri görmeyecektir.
Sonuç olarak problem her ikisinde de olabilir, yapılacak şey modemi daha güçlü bir şeyle değiştirmek veya sinyallerin daha az duvarla karşılaşmasını sağlamak.
Eyvallah hocam. Bütün soruların cevabını verdiniz :)

efe77

Asistan
Reaksiyon puanı
38
Elektrik prizine takılan ve sinyal güçlendiren cihazlar var. TP Link tavsiye ederim.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Şuan modemim Tp link. Peki bu sinyal güçlendiriciler nerde satılır. Tp linkin hangi ürün modelini önenirsiniz

wMwMw

Profesör
Reaksiyon puanı
96
Regülatör wifi sinyalini etkiler mi ?

Reaksiyon puanı
16,128
Regülatör wifi sinyalini etkiler mi ?
nebiçim birşey o? radyo frekanslı birşeyle haberleşiyorsa etkilemesi mümkün bazı radyolar,dijital telsiz telefonlar,mikrodalga fırınlar,tv ve rf uzaktan kumandalı dron gibi oyuncaklar sinyali bozabilir hatta başka modemlerde bozabilir...
daha da kötüsü basit bir röle ile bile bozulabilir...

Dursun Tokgöz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
wifi ayarlarından gücü 20 mhz bandına al kablosuzu 1 kanalına çek kablosuz standartlarından da bgnac hepsini aç bir nebze olsa mesafen artar yada modemini evin ortasına al yine işini görürsün

garmel.373

Asistan
Reaksiyon puanı
120
Dostum teşekkür ederim yardımcı olduğun için. Biraz araştırdım sinyal genişledikçe internet hızı düşüyormuş. Bu bir hurafe mi :) Yoksa harbiden böyle bir şey oluyor mu ?
Eskiden kablo ile mesafe uzatırken kablonun kalitesine göre bir kayıp oluyordu. Fakat bunlar gücünü ayrı kaynaktan aldığı için gözle görülür düşüşler olacağını pek sanmıyorum.