Wifi Adaptör Tavsiyesi

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
merhaba arkadaşlar...benim masaüstü bilgisayarım var.kablolu modem kullanıyorum.internetimi balkonda telefon yada laptobumdan girerek kullanmayı düşünüyorum.sanırım bunun için masaüstü bilgisayarıma connectify kurup bununla dağıtım yapmam gerekecek.fakat wifi adaptörüm yok.piyasada bir sürü wifi adaptör var.uygun olarak sorunsuz kullanabileceğim hangi marka ve modeli tavsiye edersiniz?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
teknosa'ya bak veezy 200 al belki 4,99TL'ye alabilirsin 144mbps o 802.11n o.
Ekli dosyayı görüntüle 12714
h_h8sD0KM6DZ2tOAlpZkbs8r7OKgydEGncLLZ6v55ZM=w778-h583-no

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
ConfickerBelasi
fiyatı çok uygun da hiçbir yerde bulamadım :)

eSa
üstte arkadaşın önerdiği marka model neden sildiniz.anlayamadım?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128

dReyfus

Asistan
Reaksiyon puanı
2
teknosa'ya bak veezy 200 al belki 4,99TL'ye alabilirsin 144mbps o 802.11n o.
Ekli dosyayı görüntüle 12714
h_h8sD0KM6DZ2tOAlpZkbs8r7OKgydEGncLLZ6v55ZM=w778-h583-no
Abi şimdi hangi wifi adaptörünü alırsan al, sana balkondan çok üstün düzey kablosuz bağlantı sağlamayabilir. Tabi bu %90 oranda kullandığın modeme bağlı. Örnek vermek gerekirse, Modemin çok sorunlu bir yazılımla çalışıyor veyahut çok eski donanıma sahipse, dünyanın en güçlü adaptörünü al, fayda etmeyecektir. O yüzden modemi değiştirmeyi düşününebilirsin. Şu anki wifi teknolojisinin doruk noktası, AC - Mimu - 5 GHZ destekli bağlantılardır. Modemin halihazırda AC bağlantısını destekliyorsa, Mimi ve AC destekli herhangi bir adaptör çok sağlıklı bağlantı sunacaktır. Yani wifi ile ilgili birşey alacaksan modem-adaptör arasındaki bağlantıyı tam olarak bilmen gerekir ki, iki taraflı kalite sağlansın.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
Abi şimdi hangi wifi adaptörünü alırsan al, sana balkondan çok üstün düzey kablosuz bağlantı sağlamayabilir. Tabi bu %90 oranda kullandığın modeme bağlı. Örnek vermek gerekirse, Modemin çok sorunlu bir yazılımla çalışıyor veyahut çok eski donanıma sahipse, dünyanın en güçlü adaptörünü al, fayda etmeyecektir. O yüzden modemi değiştirmeyi düşününebilirsin. Şu anki wifi teknolojisinin doruk noktası, AC - Mimu - 5 GHZ destekli bağlantılardır. Modemin halihazırda AC bağlantısını destekliyorsa, Mimi ve AC destekli herhangi bir adaptör çok sağlıklı bağlantı sunacaktır. Yani wifi ile ilgili birşey alacaksan modem-adaptör arasındaki bağlantıyı tam olarak bilmen gerekir ki, iki taraflı kalite sağlansın.
modem değiştirmemiz mümkün değil turkcell superonline fiber internet kullanıyoruz ve vestel veezy 200'ü kullanıyorum şuan linux,windows uyumu iyi bizim modem dışında da görüyor ama daha fazlasına gerek yok.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
airties 5021 kablolu modem kullanıyorum.sıkıntı yaşarmıyım?
bir de bu wifi adaptör nereye takılıyor?masaüstü bilgisayara mı yoksa modeme falan mı?daha önce hiç kullanmadım

- - - Mesaj Güncellendi - - -

evet biraz pahalı gibi.15 -20 tl lik olanlar işimi görmez mi?

dReyfus

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bir de bu wifi adaptör nereye takılıyor?masaüstü bilgisayara mı yoksa modeme falan mı?daha önce hiç kullanmadım

O modem biraz esk teknolojiyi kullanıyor, şimdi ne önersek boş, yeni modem almadığın sürece hangi adaptörü alırsan al garanti veremem. O yüzden 20-30 tl arası birşey alıp deneme yapabilirsin. %50 ihtimalle çekebilir veya çekmeyebilir. Çünkü balkonla evin içi arasındaki yalıtım modemin hiç sinyal çıkaramamasına sebep olabilir. Arkadaşların önerdiğine benzer istediğin bütçede adaptör alabilirsin.

Wifi adaptörü USB girişinden bilgisayara bağlanır. Modemden gelen sinyali almaya yarar. Ne kadar güçlü olursa sinyali o kadar iyi yakalar.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128

airties,tp-link dışında tanınmamış markasız alma pcni kızartabilirsin benim ki desktop vestel veezy 200 yeterli çünkü modem tam pcnin arkasındaki duvarda ve sadece bir duvar var kapı var ...

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
O modem biraz esk teknolojiyi kullanıyor, şimdi ne önersek boş, yeni modem almadığın sürece hangi adaptörü alırsan al garanti veremem. O yüzden 20-30 tl arası birşey alıp deneme yapabilirsin. %50 ihtimalle çekebilir veya çekmeyebilir. Çünkü balkonla evin içi arasındaki yalıtım modemin hiç sinyal çıkaramamasına sebep olabilir. Arkadaşların önerdiğine benzer istediğin bütçede adaptör alabilirsin.

Wifi adaptörü USB girişinden bilgisayara bağlanır. Modemden gelen sinyali almaya yarar. Ne kadar güçlü olursa sinyali o kadar iyi yakalar.

wifi adatörünü modemin usb girişine bağlasak olmaz mı :)
modem,interneti kullanacağım alana yani balkona daha yakın.masaüstü bilgisayar ile kablolu modem arasında yaklaşık 3 metre gibi bir mesafe var

dReyfus

Asistan
Reaksiyon puanı
2
wifi adatörünü modemin usb girişine bağlasak olmaz mı :)
modem,interneti kullanacağım alana yani balkona daha yakın.masaüstü bilgisayar ile kablolu modem arasında yaklaşık 3 metre gibi bir mesafe var
Wifi adaptörü laptoplara veya masaüstüne wifi donanımı hizmeti vermek için yapılmış birşeydir. Yani modeme bağlayarak adaptörü kullanamazsın. PCnin usb girişine takıcan, başka türlü olmaz :) Ayrıca balkona yakınsa iyi çekmesi gerekiyor yani iyi çekiyor olabilir. Daha yüksek hız istiyorsan hızlı bir internet paketine geçmelisin :biggrin:

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Wifi adaptörü laptoplara veya masaüstüne wifi donanımı hizmeti vermek için yapılmış birşeydir. Yani modeme bağlayarak adaptörü kullanamazsın. PCnin usb girişine takıcan, başka türlü olmaz :) Ayrıca balkona yakınsa iyi çekmesi gerekiyor yani iyi çekiyor olabilir. Daha yüksek hız istiyorsan hızlı bir internet paketine geçmelisin :biggrin:

ama balkona yakın olan modem yani wifi adaptörü takacağım bilgisaayr değil:) sinyali wifi adatörü takacağım bilgisayardan almayacak mı?bilgisaayrında sürekli açık mı olması gerekıyor