'WhatsApp'e 1 milyar dolar ödeyecek'

aloisnebel

Profesör
Reaksiyon puanı
4
En popüler mobil chat yazılımlarından biri olan WhatsApp’in, Facebook ardından yeni bir talibi var. Teknoloji dünyasındaki söylentilere göre, Google, mobil uygulama için 1 milyar dolar ödemeye yapmaya hazır.

130508goooglewhats.hlarge.jpg

Mobil kullanıcıları birbirine bağlayan popüler chat uygulaması WhatsApp, paylaşılamıyor. Facebook’un birkaç ay önce satın almak istediğine dair hakkında haberler çıkan WhatsApp, şimdi de Google’ın yakın takibinde. Teknoloji devinin, WhatsApp’i rakibine kaptırmamak için 1 milyar dolar gibi çok yüksek bir miktarı gözden çıkardığı öne sürüldü.

Digital Trends sitesine bilgi veren kaynaklar, Ekim 2011’de günde 1 milyar mesaj trafiğine ulaşan WhatsApp’in, Google’ın hizmetlerini bir araya getirmek için ihtiyaç duyduğu uygulama olduğunu belirtti.

Site, WhatsApp sayesinde Google Voice, Google Hangouts, Google Talk gibi sesli, görüntülü ve yazılı iletişim sağlayan hizmetlerin entegre edilmek istendiğini ifade etti. Google’ın aynı zamanda, WhatsApp’in Facebook tarafından satın alınmasının önüne geçmek istediği belirtildi.

HER TELEFONDA POPÜLER

Kaynaklar, Google’ın ‘iletişim hizmetleri arasında bağlantı kurmak için Babble adı verilen bir proje üzerindeçalıştığını, WhatsApp’i satın alarak tecrübeli bir ekibi bünyesine katmak istediğini’ belirtti.

Google, WhatsApp’in satın alımın geçmişte de gündeme geldiğini ve Aralık 2012’de bu konunun değerlendirildiğini belirtti. Android, Windows Phone, Apple iOS ve BlackBerry işletim sisteminde kullanılan WhatsApp, AppStore’da paralı uygulamalar arasında en popüler ikinci yazılım. Apple Insider sitesi, Noel arefesinde WhatsApp üzerinden 18 milyon mesaj atıldığını belirtti.

WhatsApp, yıllık sadece 1 dolarlık üyelik ücretiyle yüksek bir gelir elde etmeyi başaran nadir paralı uygulamalardan biri.

KAYNAK

3xpired

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Artık bilgisayarda bile var :D Benim telefon WhatsApp desteklemediği için bilgisayardan kullanıyorum :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bilgisayardan mi ? nasil oluyor o ? Ben cok aradim bulamadim.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Tabii esasında Google WhatsApp gibi bir uygulamayı bir günde ortaya çıkarabilir. Yani uygulamaya değil, uygulamayı kullanan kitleye talip Google.

nyoo

Profesör
Reaksiyon puanı
6
gelişmeler WhapsApp firmasını mutlu etmiştir fakat Google iyice tekel olmaya doğru gidiyor, açıkcası akıbetimizden şüphe etmeye başladım, artık gizlilik diye bişey kalmadı, mobil cihazlarımız ile tamamen deşifreyiz

Sry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
whatsapp kullanıyorum bende ama yazdığım mesajları silmeme rağmen belli bir zaman sonra tekrar mesajların gözükmesi benide ürkütüyor :D

Yalpagan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Google alsın alacaksa. Facebook'a aşırı bir anti sempatim var. Google'a ise aşırı bir sempatim :)

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Google alsın bencede Androidde de gelişir whats app

3xpired

Doçent
Reaksiyon puanı
1
çok iyi denicem kısa zamanda viberin de var heralde

Denemedim ama çalışır sanırım hocam. :) Mikrofon gerekir sanırım benim takılı değil şuan kullanmadığım için.
Dediğim gibi Viber'i denemedim ama Bluestacks ile kullanamadığınız program yok.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Tabii esasında Google WhatsApp gibi bir uygulamayı bir günde ortaya çıkarabilir. Yani uygulamaya değil, uygulamayı kullanan kitleye talip Google.

Söylediğin çok doğru, nitekim kullanılmayan pek çok servisi var Googleın bu şekilde. Mesela Hangout gibi. Bu tarz uygulamaları ve kitleleri alırsa eğer hem tek el olur hem de kullanıcıları öteki servislere yönlendirmesi kolaylaşır