Whatsapp hesabı

aygulyilmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lütfen bilen varsa yardımlarınızı bekliyorum.

whatsappta "son görülme tarihi" 2 haziran 2015 olan birine , birkaç tane whatsapp mesajı göndermiştim, bu süre içinde hiç bunları okumadı, yani gönderdiğim hattı arada bir açıp bakıyordu, demekki 1 yıldır bakmadı. bu sabah tesadüfen whatsapp mesajlarıma baktım ve bu sözkonusu kişiye hem mesajım hala gitmemiş, hem de bu kişi sanki beni engellemiş gibi görünüyor.

Benim sorum şu :

1) beni engellediyse, bunun için telefonunu açması ve internete bağlanması gerekmiyor mu ?

2) eğer internete bağlandıysa o zaman beni engellese de mesajımın en azından iletildi şeklinde (yani mesajın yanında çift tık işareti olurdu) görünmesi gerekmez miydi.

3) son görülme tarihinden bugüne tam 1 yıl geçtiği için, whatsapp kendi kendine otomatik olarak iletilmeyen mesajları silebilir mi?

4) whatsapp otomatik mesaj silmiş olsa, ben niye engellenmiş gibi görünüyorum

5) Bu sözkonusu kişi, telefon hattını tamamen kapatmışsa, o durumda da mesajlar gitmeden ben engellenmiş gibi mi görünürüm?

Benim için önemli bi durum, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim..

Süleyman Alkan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
816
1- Sizi engellediyse neyaparsa yapsın bundan haberiniz olmayacaktır
2. Sorunuz 1 de verdiğim cevap aynı şey
3- Otomatik silme diğe bişey yok yazışmalar whatsapp sunucularında depolanır
4-Ya engellenmişsiz yada karşı numarasını değiştirmiş
5-Numara değişmiş ise mesajlarınız karşıya ulaşmamıştır

aygulyilmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelikle teşekkür ederim, çok sağolun. ama benim anlamadığım tek şey, beni engellemesi için internete bağlanması gerekmez mş, yani internete bağlanmadan beni engellemeyi de gerçekleştiremez sanırım. internete bağlansa, benim ona gönderdiğim mesajların yanında çift tık işareti olmaz mıydı peki ?

aygulyilmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir şey daha aklıma geldi :) numarasını tamamen kapatmışsa yani o whatsapp hattının bağlı olduğu hat kapanmışsa, yine de ben engellenmiş gibi mi görünürüm (karşı tarafın profil resmi yok, ve mesajlarım yanında tek tık var vs...) ?

Süleyman Alkan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
816
Hayır, son görüntüleme bilgisi varmı engellenmiş gibi göründüğü halde?

aygulyilmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yok hayır, son görüntülenme bilgisi yok .. aralarda bakıyodum, daha birkaç gün öncesinde bakmıştım, son görüntülenme bilgisi vardı, en son görüntülenme 2 haziran 2015 görünüyodu ve profil resmi de görünüyodu, ancak mesajlarım iletilmemiş görünüyodu (mesajlarımı eylülde falan göndermiştim) .. bu sabah tesadüfen baktım , profil resmi görünmüyo, son görülme bilgisi de yok ve mesajlarım da hala iletilmemiş görünüyo. yani beni engelleyebilmesi için, telefonu açıp internete bağlanması gerekiyor sonuçta, internete bağlanmış olsa, ve beni engellese de yine de mesajlarımın yanında en azından çift tık işareti görünmez miydi ?

Süleyman Alkan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
816
Mesajların görüldü bilgisi kapalıdır ayrıca sizi engellediğinde son görüntüleme durum fotograf göremessiniz..

aygulyilmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki hattı iptal ettirmiş olsa yani o hat tamamen kapanmış olsa da yine böyle mi olur ? )çünkü o hattı kullanmıyodu, zaten en son geçen yıl 2 haziranda kullanmıştı, bu yıl 2 haziranda da tamamen kapattı mı anlamadım ) son görülme tarihi üzerinden tam 1 yıl geçti diye ben de whatsapp, 1 yıl içinde okunmayan mesajları siler falan diye düşündüm.

aygulyilmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yani okuduysa ve engellediyse yine de tek tık işareti mi görürüm ?

aygulyilmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yani okuduysa ve engellediyse yine de tek tık işareti mi görürüm ?

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
Engellediyse siz mesajı yollarsınız ancak mesaj karşıya ulaşmaz.

aygulyilmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
işte ben de öyle biliyorum o yüzden aklım karıştı, yani tam bi paradox :)
beni engellemesi için ; internete bağlanması şart, e internete bağlansa , beni engellese bile en azından mesajlarımın yanında iletildi gözükmek zorunda, çünkü internete bağlandığı anda eylülde gönderdiğim mesajları pıt pıt almaya başlar :) o zaman da bana iletildi bilgisi gelir (çift tık olurdu yani, sonra engellese bile o çift tık kalırdı) diye düşünüyorum. o zaman hattı tamamen kapandı, zaten kullanmıyodu, demekki kapattı tamamen, o durumda da belki böyle oluyo :)

Sercan40

Profesör
Reaksiyon puanı
372
Sizi 2 haziran 2015 te engellemiş olabilir yani son görüldüğü gün engellemiştir ve siz sonradan mesaj attığınız için ona iletilmez...Yani sonradan internete girse bile o mesajlar ona ulaşmaz ben öyle biliyorum...

Mr.Unknown

Asistan
Reaksiyon puanı
43
peki şunu düşündün mü piyasada Whatsapp Plus adı altında bir uygulama var
Son görülme
Mesajı okuma
Veya mesaj iletimi gibi şeyler opsiyonel olarak kapanıyor belki o programı kullanıyordur bir düşün bakalım

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Arkadaşım seni daha önceden engellemiştir belki

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Önce, son görülme tarihinde telefonundan whatsapp'ı silmiş, sonra yakın zamanda da hattını kapattırmış. Bende de var öyle hesaplar. Bir anda boş profile dönüyorlar. Kişiler ise yakın arkadaşlarım veya akrabalarım oluyor, yani engel atmaları ihtimali yok.

Mr.Unknown

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Önce, son görülme tarihinde telefonundan whatsapp'ı silmiş, sonra yakın zamanda da hattını kapattırmış. Bende de var öyle hesaplar. Bir anda boş profile dönüyorlar. Kişiler ise yakın arkadaşlarım veya akrabalarım oluyor, yani engel atmaları ihtimali yok.
o zaman sorun üç aşağı beş yukarı çözüldü...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
o zaman sorun üç aşağı beş yukarı çözüldü...
Çift tik olsaydı, whatsapp'a bağlanmış, hesabı silmiş ya da engel atmış diyeceğim ama çift tik olmamış. Yakın zamana kadar da bilgilerini gördüğüne göre başka açıklaması yok zaten.

Ama yine de tam emin olmak için bir arkadaşının telefonundan numarayı ekleyip whatsapp kişilerine bakabilir.

Mr.Unknown

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Çift tik olsaydı, whatsapp'a bağlanmış, hesabı silmiş ya da engel atmış diyeceğim ama çift tik olmamış. Yakın zamana kadar da bilgilerini gördüğüne göre başka açıklaması yok zaten.

Ama yine de tam emin olmak için bir arkadaşının telefonundan numarayı ekleyip whatsapp kişilerine bakabilir.
Yani öyle yapması işi daha garantili hale getirir en azından kafadaki soru işaretleri ortadan kalkmış olur

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
whatsapp'ı kaldırmış olabilir bizde var öyle arızalı tip onda öyle gözüküyor kurmuyor...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
2. ihtimal, sadece whatsapp'ı kaldırmış, numarayı iptal etmemiş diyeceğim ama son görülme zamanından beri hiç mi internete bağlanmamış? Burası da ayrı düşündürücü.

Mr.Unknown

Asistan
Reaksiyon puanı
43
konudan alakasız ama sanırım bu konuyu açan arkadaşın kız arkadaşı falandı bunu yapan çünkü eleman çok takmış bu olaya :)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
yazık kızcağıza whatsapp kullanamıyor...