Wesley Sneijder Galatasaray'da!

Bu konuyu okuyanlar

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
1600_sneijder.jpg


Wesley Sneijder Galatasaray'da


Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, daha önce kulübü ve kendisiyle mutabakata vardığı Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder ile bugün Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da düzenlenen basın toplantısında sözleşme imzaladı.

Wesley Sneijder, Galatasaray Spor Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst ve İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan'ın da hazır bulunduğu törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Galatasaray


GALATASARAY SPORTİF SINAİ VE TİCARİ YATIRIMLAR A.Ş. / GSRAY [] 22.01.2013 18:07:27

Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:

FC Internazionale Milano S.p.A. (Inter)profesyonel oyuncularından Wesley Sneijder'le 2012-2013 sezonu 2.yarısından başlamak üzere 3.5 futbol sezonu için anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne (Inter) 7.500.000 EUR bonservis ücreti ödenecektir. Futbolcuya ise, 2012-2013 2.yarı sezonu için 2.000.000 EUR sabit transfer ücreti, 2013-2014, 2014-2015, 2015-2016 sezonlarının herbirinde ise 3.200.000 EUR sabit transfer ücreti ve 25.000 EUR maç başı ücreti (herbir sezon için ödenecek maç başı ücretinin toplam tutarı 500.000 EUR'dan fazla olmamak şartıyla) ödenecektir. Ayrıca futbolcuya ödenecek 3.900.000 EUR tutarındaki imza ücreti de 2013-2014'ten başlamak üzere 3 sezona eşit olarak paylaştırılarak ödenecektir.

KAP


B_7f6a11c8db245bdbb9d98b25c76c8ec2.jpg


B_0014effb1c6d9cbdeecf2730b4cecb4a.jpg


B_09cb8da8413296ceee3d0f5ea1f5df46.jpg


B_6d90c0b7e8abd60e36dcac1bafa8923b.jpg


B_14d8a3894c1b14bbbdc081cc401951bd.jpg


B_48dbcd90cea1507b0818154e12d48192.jpg


B_afde469e16c9c8114bbea6db9e1dfe82.jpg


Bilgi: Wesley Sneijder


Hollanda’nın AFC Ajax kulübünde başlayan futbol kariyerinin ardından Real Madrid CF ve FC Internazionale takımlarında forma giyen Wesley Sneijder, 2012-2013 sezonunun ikinci yarısından itibaren Galatasaray için oynayacak.

“Ailem futbol oynayan üç erkek çocuğa sahip olduğu için çok mutlu” diyor, 9 Haziran 1984 günü Kuzeybatı Avrupa ülkelerinden Hollanda’nın Utrecht kentinde dünyaya gelen Wesley Sneijder. Üç Sneijder’in ortancası olan Wesley’nin doğumu ve Ajax Akademisi’nde futbol oynamaya başlaması arasında sadece yedi yıl var. Wesley Sneijder, dünya futbol tarihine önceki jenerasyonlarda Johan Cruijff, Frank Rijkaard, Dennis Bergkamp, Frank ve Ronald de Boer, Edgar Davids, Clarence Seedorf ve Patrick Kluivert gibi efsane isimler kazandıran Akademi’nin kapısından içeri girdiğinde yedi yaşındaydı. Kendisinden iki yaş büyük olan erkek kardeşi Jeffrey Sneijder ise o sıralarda Ajax Akademisi’ndeki eğitimine devam ediyordu. En büyük Sneijder, daha sonra yaşadığı diz sakatlığından dolayı futbolu bırakmak zorunda kalsa da, Sneijderlerin geleneği 1991 doğumlu Rodney ile sürecekti.

Başlangıç: Şubat 2003 ve Sonrası, Ajax
Ailenin en büyük gurur kaynağı Wesley Sneijder, Ajax altyapısındaki 10 senelik eğitimin ardından bir sonraki aşama için hazırdı. Aralık 2002’de henüz 18 yaşındayken Ajax ile ilk kez A takım seviyesinde oynama şansına çok yaklaşmıştı. Sakatlıklarla boğuşan Ajax, Excelsior karşısında 18 kişilik kadroyu tamamlamak için Akademi’den yardım alıyordu. Kulübedeki isimlerden biri de gelecek adına vaat ettikleriyle birlikte yerini almıştı. Ancak teknik direktör Ronald Koeman, 2-0’lık skorla kazanılan maçta Wesley Sneijder’i sahaya sürmüyordu. Biraz daha zamanı vardı. Ve fazla vakit kaybetmeye de gerek yoktu. Şubat 2003’te Willem II deplasmanında kazanılan 6-0’lık galibiyete 90 dakika boyunca saha içinden tanık olan Wesley, 2002-2003 sezonu ikinci yarısının tamamında süre alıyordu. İlk gol de Nisan ayında gelecekti. NAC Breda maçında bir gol ve bir asistle oynayan Ajax’ın yeni umudu, bir hafta sonra Roda ağlarına gönderdiği serbest vuruş golüyle dikkatleri tamamen üzerine çekiyordu. Kariyeri bir anda değişmişti genç oyuncunun. Aynı Nisan ayının sonunda Hollanda A Milli Takımı’ndaki ilk maçına Portekiz karşısında çıkacaktı. Yarım sezonda 17 lig maçında oynamıştı, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final gören takımda süre almıştı, toplam beş gol sevinci yaşamış ve en önemlisi milli takıma yükselmişti. 18 yaşındaki bir oyuncu adına fena bir başlangıç değildi.

Yaş 19: Ajax ile Eredivisie Şampiyonluğu
En üst seviyedeki ikinci sezonunda daha fazla rol almaya başlayan Wesley Sneijder, UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme karşılaşmasındaki golün ardından Eredivisie’nin açılış maçında Vitesse ağlarını havalandırarak sezonun ilk iki maçında gol sevinci yaşıyordu. 2003-2004 sezonunda Hollanda Milli Takımı da dâhil olmak üzere toplam 47 maçta forma giyen yıldız oyuncu, rakip fileleri 11 kez havalandırırken takım arkadaşlarına da 16 gol pası verecekti. O sezon kadrosunda Zlatan Ibrahimovic, Steven Pienaar, Rafael van der Vaart, Maxwell ve Nigel de Jong gibi oyuncular da bulunduran Ajax, yaş ortalaması 22,1 olan takımıyla Eredivisie’yi 34 maçta 80 puanla zirvede tamamlıyordu. Kariyerine 19 yaşındayken lig şampiyonluğu ekleyen “Genç Sneijder”, Hollanda’nın iki jenerasyonunun birlikte yer aldığı takımı Euro 2004’e taşıyan oyuncuların arasına ismini yazdırıyordu. Play-off aşamasında ilk maçta 1-0 mağlup oldukları İskoçya’yı 6-0 yenen Hollanda adına bir gol ve üç asistle oynayan Wesley Sneijder, turnuvada ise ülkesi adına iki maçta forma giyebiliyordu.

Ezeli Rekabet: Feyenoord’a Karşı Hat-Trick
Ajax’ta devam eden sezonlarında lig şampiyonluğundan uzak kalan Wesley Sneijder, 2006 FIFA Dünya Kupası’nda Ölüm Grubu’ndan çıktıktan sonra Portekiz’e elenen Hollanda Milli Takımı için dört maçta da süre alacaktı. Sezonun tesellisi Ajax ile kazanılan Hollanda Kupası oluyordu. De Kuip’teki final karşılaşmasında bir asistle oynayan süper yıldız, 90 dakikada Klaas Jan-Huntelaar’ın golüyle PSV Eindhoven’ı 2-1 yenen takımıyla kupadaki ilk şampiyonluğunu kazanacaktı. Aynı başarıyı 2006-2007 sezonunda tekrar elde eden Ajax adına o sezon 30 lig karşılaşmasında 18 gol atıp dokuz gol pası veren Hollandalı, Ajax’ın ezeli rakibi Feyenoord ile oynanan lig maçında hat-trick yaparak 4-1’lik galibiyete katkıda bulunmuştu. Ve artık Sneijder’in yetenekleri, Hollanda ülke sınırlarını zorluyordu...

İlk Büyük Adım, 2007: Ajax’tan Real Madrid’e
Ajax’taki kariyer sezonunun ardından taliplerinin artması çok doğaldı. Wesley Sneijder, 2007-2008 sezonu başında Real Madrid’i yeni takımı olarak seçtiğinde İspanyol devinin kasasından 27 milyon € çıkıyordu. Hollandalı, milli takımdan arkadaşları Arjen Robben, Ruud van Nistelrooy ve Royson Drenthe birlikte oynayacaktı. Uyum süreci, futbolda kabul edilebilecek klişelerdendir. Ama Sneijder için böyle bir problem yoktu; çünkü Real Madrid’deki kariyeri, belki de hayal ettiğinden bile iyi başlıyordu. Madrid derbisinde, bitime 10 dakika kala, Atletico’ya karşı atılan bir galibiyet golü! Hiç fena değil. Dahası da var. İlk olarak ikinci haftada Villarreal deplasmanında iki gol, ardından üçüncü haftadaki Almeria maçında bir serbest vuruş golü! Sezon sonunda şampiyonluğa ulaşırken Real Madrid, David Beckham’ın 23 numaralı formasını sırtında taşıyan Wesley Sneijder’dan dokuz gol ve yedi asistlik bir katkı alıyordu. Sezon bitmişti. Belki de yeni başlıyordu…

Euro 2008: Turnuvanın En İyi Takımında
Wesley Sneijder, “La Liga Şampiyonu” unvanıyla başlamıştı Avrupa Şampiyonası için çıktığı İsviçre yolculuğuna. Hollanda, yine ölüm grubundaydı. Ve bir üst tura yükselebilmek adına Romanya’nın yanı sıra İtalya ile Fransa’ya karşı da mücadele etmek zorundaydı. Ama beklentilerin üzerine çıkarak başlayacaktı Hollanda. Turnuvadaki ilk maçını Wesley’nin doğum gününde oynayan Portakallar, doğum günü çocuğunun bir gol ve bir asist içeren performansının da yardımıyla İtalya’yı 3-0 yeniyordu. Bu, Hollanda’nın son 30 yıldaki tek İtalya galibiyetiydi. Ve İtalya’nın 1983 yılındaki İsveç mağlubiyetinin ardından en ağır yenilgisiydi. Ama hiçbir şey bitmemişti. Bir sonraki rakip Fransa olacaktı. Horozlar’a dört gol ve üç farklı bir menü hazırlayan Portakallar, Sneijder’dan bir gol ve bir asist ile yardım alıyordu. İki maç sonunda gruptan çıkmayı garantilemişti Hollanda.

Çeyrek final öncesindeki Romanya karşılaşmasında dinleniyordu Sneijder. Turnuvalar tarihinde çoğu zaman “gönüllerin şampiyonu” olan Hollanda, bu kez şeytanın bacağını kırabilecek miydi? Açıkçası bunun için çok kararlı gözüküyorlardı. Ama futbolun hayatla kesiştiği anlardan birinin yaşanabileceğini kimse bilemezdi. Çeyrek finale kadar olağanüstü bir futbol oynayan Hollanda’nın yolunu bir Hollandalı kesecekti. Rusya’nın Hollandalı teknik adamı Guus Hiddink, normal süresi 1-1 sona eren karşılaşmadan 3-1’lik skorla galip tarafta ayrılan isim oluyordu. Hollanda adına 86. dakikada tek golü atan Ruud van Nistelrooy’a asist ise Wesley Sneijder’dan gelmişti. Hollanda bir kez daha güzel oyun oynayarak kaybetmişti. Ama 10 numarası, organizasyon sonunda Hamit Altıntop’un yanı sıra Michael Ballack, Cecs Fabregas, Andres Iniesta, Luka Modric, Lukas Podolski, Marcos Senna, Xavi ve Konstantin Zyryanov ile birlikte turnuvanın en iyi takımında yer aldı.

FC Internazionale, 2009: Jose Mourinho ile Birlikte
Real Madrid’deki ikinci sezonunda 10 numaralı formayı sırtına geçiren Wesley Sneijder’ın performansı forma numarasıyla doğru orantılı gitmedi. Sezon boyunca skora katkıda bulunma konusunda birtakım sıkıntılar yaşayan Hollandalı oyuncu, sezon sonunda Ruud van Nistelrooy, Klaas Jan-Huntelaar ve Arjen Robben ile birlikte Real Madrid’den ayrıldı. İspanya’da FC Barcelona dominasyonu başlarken İtalya’daki FC Internazionale egemenliği Sneijder’in gelişiyle birlikte daha sert bir hâl alıyordu. “Real Madrid onun takımdan ayrılmasına nasıl izin verir, hâlâ anlayamıyorum” diyordu FC Internazionale’de görev yaparken Jose Mourinho. Ama Portekizli, hâlinden oldukça memnundu. Zira elinde hâlâ çok değerli bir oyuncu vardı. Ve Real Madrid’deki Hollandalı ayrılığından sonra Wesley Sneijder gibi bir isim için dönemin şartlarında 15 milyon € ödenmişti.

Jose Mourinho, yeni oyun kurucusuna duyduğu güveni saha içine yansıtmaktan da geri kalmayacaktı. İtalya’daki ilk sezonunda Jose Mourinho ile birlikte üç şampiyonluk sevinci birden yaşayan Wesley Sneijder, UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinin klasikleri arasına giren FC Barcelona eşleşmesinin kader isimlerinden oluyordu. Mourinho’nun bir dönem yardımcı antrenörlük görevi üstlendiği FC Barcelona’yi eleyerek finale yükseldiği maçların ilkinde önce skoru 1-1’e getiren golü atan, daha sonra da Diego Milito’yu golle buluşturarak 3-1’lik galibiyete katkıda bulunan Hollandalı yıldız, Santiago Bernabeu’daki final maçında Arjantinli golcüye bir asist daha yapıyordu. FC Internazionale, Mayıs 2010’a Coppa Italia (Mayıs 5, 2010), Serie-A (Mayıs 16, 2010) ve UEFA Şampiyonlar Ligi (Mayıs 22, 2010) şampiyonluğu sıkıştırırken takımın en önemli parçalarından biriydi Wesley Sneijder. Ancak Hollandalı yıldız adına tamamlanması gereken bir önemli görev daha vardı.

2010 FIFA Dünya Kupası: En Golcü Oyuncu & Dört Kez “Maçın Adamı”
Wesley Sneijder, 2010’daki üç şampiyonluğa rağmen sahada izlediğimiz kadarıyla tam konsantrasyon sağlayarak gelmişti Güney Afrika’ya. Daha önce 1974 ve 1978 yılında iki kez art arda ev sahibi ülkeye finalde kaybeden Hollanda bu defa kazanabilecek miydi? İyi haber, muhtemelen ev sahibi karşısında olmayacaktı. Ama işleri yine de kolay değildi. Maçlar kazanılıyordu; ama tarih boyunca güzel, izleyenleri keyiflendiren futbol oynayan Hollanda, göze farklı görünüyordu Afrika kıtasında. Danimarka’yı 2-0, Japonya’yı 1-0 ve Kamerun’u 2-1 yenen Hollanda, gruptan kayıpsız çıkarken Japonya karşısında galibiyeti getiren golün altına Wesley Sneijder imzası atılmıştı. Gruptaki ilk iki karşılaşma sonrası, “maçın adamı” seçilen yıldız, bir sonraki aşamada 2-1 kazanılan Slovakya maçının 90+2. dakikasında oyundan alkışlarla alınırken istatistik hanesinde bir gol ve bir asist yazıyordu.

Turnuvanın kaderinin değiştiği çeyrek final eşleşmesinde geri düşen Hollanda adına geri dönüşü iki golle (beraberlik golü önce Felipe Melo’nun kendi kalesine attığı gol olarak kayıtlara geçse de, FIFA daha sonra Sneijder’a yazdı golü) yapan başarılı oyuncu, Brezilya karşısındaki 2-1’lik galibiyetin en büyük mimarı olacaktı. Ve yine “maçın adamı” olarak ismi öne çıkıyordu. Turnuvanın o ana kadarki belki de en heyecan verici eşleşmesinin ardından yoluna devam eden Hollanda, yarı finalde Uruguay ile karşılaştı. Portakallar, Uruguay’ı 3-2’lik skorla mağlup ederken Wesley Sneijder karşılaşmanın 70. dakikasında Fernando Muslera’nın koruduğu kaleye bir gol atıyordu. “Wes”, bir kez daha “maçın adamı” olmuş, toplam gol sayısı ise beşe çıkmıştı. Gol serisi devam ediyordu. Ama 1974 ve 1978 FIFA Dünya Kupası’nı finalde kaybeden Hollanda, İspanya’nın altın nesline diş geçiremeyecekti. Normal süresi golsüz neticelenen maçın 116. dakikasında Andres Iniesta ile gelen İspanya golü, Hollanda’nın hayallerinden uzak kalmasına neden oluyordu.

SıraOyuncuTakımSayıMaçlar
1.Wesley SneijderHollanda4Danimarka, Japonya, Brezilya, Uruguay
2. Andres Iniesta İspanya 3 Şili, Paraguay, Hollanda
3. Keisuke Honda Japonya 3 Kamerun, Danimarka, Paraguay
4. Cristiano Ronaldo Portekiz 3 Fildişi Sahili, Kuzey Kore, Brezilya
5. Diego Forlan Uruguay 3 Fransa, Güney Afrika, Gana

Hollandalı Wesley Sneijder, turnuvanın sonunda Iker Casillas (İspanya), Sergio Ramos ve Carles Puyol (İspanya), Maicon (Brezilya), Philippe Lahm (Almanya), Andres Iniesta ve Xavi (İspanya), Bastian Schweinsteiger (Almanya), Diego Forlan (Uruguay) ve David Villa (İspanya) ile beraber All-Star takımında yer almayı başardı.

Wesley Sneijder, 2010 FIFA Dünya Kupası’nda attığı beş golle turnuvanın en skorer dört isminden biri oldu. Hollandalı yıldızla birlikte Thomas Müller (Almanya), David Villa (İspanya) ve Diego Forlan (Uruguay) beşer gol kaydetti. Başarılı oyuncu, bu turnuvayla birlikte ülkesinde de bazı rekorların yeni sahibi oldu. Daha önce Hollanda adına bir Dünya Kupası organizasyonda beş gole ulaşan iki isim vardı: Johan Neeskens, 1974 FIFA Dünya Kupası ve Rob Rensenbrick, 1978 FIFA Dünya Kupası.

Aktif futbolcular arasında toplam bu turnuvadaki toplam gol sayısı bakımından en skorer Hollandalı olan Sneijder’in önünde üç isim bulunuyor: Johnny Rep 7 gol, Johan Neeskens 6 gol, Rob Rensenbrick 6 gol. Hollanda Milli Takımı formasını 90 kez giyen Wesley Sneijder, 24 golle tarihin en skorer 11. oyuncusu. Patrick Kluivert’ın 40 golle zirvede olduğu sıralamada futbol hayatına devam eden isimlerden üçü Sneijder’ın önünde: Ruud van Nistelrooy 35 gol, Klaas Jan-Huntelaar 34 gol, Robin van Persie 31 gol. Wesley Sneijder, Avrupa Şampiyonası ve FIFA Dünya Kupası organizasyonlarının toplamında da en golcü dördüncü Hollandalı. Dennis Bergkamp’ın 10 golle (FIFA Dünya Kupası 6, Avrupa Şampiyonası 4) zirvede olduğu sıralamada Patrick Kluivert (FIFA Dünya Kupası 2, Avrupa Şampiyonası 6) ve Johnny Rep (FIFA Dünya Kupası 7, Avrıpa Şampiyonası 1) sekizer golle ikinci sırayı paylaşıyor. Ruud van Nistelrooy’un da toplam yedi golü bulunuyor.

2010 FIFA Ballon d’Or: Wesley Sneijder Dördüncü
FIFA tarafından her yıl o senenin en başarılı oyuncuları ve teknik adamlarına verilen FIFA Ballon d’Or ödülleri oylamasında 2010 senesinde dördüncü sırayı alan Wesley Sneijder, Lionel Messi (%22,65), Andres Iniesta (%17,36) ve Xavi Hernandez (%16,48) üçlüsünün arkasında yer almıştı. 2010 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi, İtalya Serie-A, Coppa Italia, Supercoppa Italiana ve FIFA Kulüplerarası Dünya Şampiyonası’nda şampiyonluğa ulaşan Inter’in, 2010 FIFA Dünya Kupası’nda final oynayan Hollanda Milli Takımı’nın kilit ismi olan süper yıldız, birçok futbol otoritesine göre 2010 FIFA Ballon d’Or oylamasında FC Barcelona’nın başarısına yenik düşerek ilk üç sıra dışında kalmıştı.

2010 FIFA Ballon d’Or
Sıra Oyuncu Milli Takım Kulüp Oy
1. Lionel Messi Arjantin FC Barcelona %22,65
2. Andres Iniesta İspanya FC Barcelona %17,36
3. Xavi Hernandez İspanya FC Barcelona %16,48
4.Wesley SneijderHollandaFC Internazionale%14,48
5. Diego Forlan Uruguay Atletico Madrid %7,61

Hollandalı oyuncu, 2010 yılında bazı futbol adamları tarafından Lionel Messi’nin kazandığı FIFA Ballon d’Or ödülünün en büyük adayı olarak gösterildi. Oylamada dördüncü olan Wesley Sneijder, yılın 11’inde ise şu isimlerle birlikte kendisine yer buldu: Iker Casillas (İspanya ve Real Madrid), Maicon (İtalya ve Inter), Carles Puyol (İspanya ve Barcelona), Gerard Pique (İspanya ve Barcelona), Lucio (Brezilya ve Inter), Andres Iniesta (İspanya ve Barcelona), Xavi Hernandez (İspanya ve Barcelona), David Villa (İspanya ve Valencia / Barcelona), Cristiano Ronaldo (Portekiz ve Real Madrid), Lionel Messi (Arjantin ve Barcelona). Hollandalı süper yıldız; UEFA Euro 2008, UEFA Euro 2012 ve 2010 FIFA Dünya Şampiyonası’nda Hollanda’nın oynadığı 11 maçın altısında “maçın adamı” seçildi.

2010-2012: FC Internazionale & Hollanda Milli Takımı
Güney Afrika’daki Dünya Kupası’nın ardından 2010-2011 sezonuna AS Roma karşısında alınan Supercoppa Italiana ile başlayan FC Internazionale adına 3-1’lik galibiyete bir asist ile katkıda bulunan Hollandalı yıldız, yıl sonunda FIFA Kulüplerarası Dünya Şampiyonası şampiyonluğu yaşıyordu. Wesley Sneijder; Serie-A, Coppa Italia, UEFA Şampiyonlar Ligi, FIFA Kulüplerarası Dünya Şampiyonası’nda mutlu sona ulaştığı FIFA Dünya Kupası’nda ise final oynadığı 2010 senesinde UEFA tarafından “Yılın Orta Saha Oyuncusu” seçilmişti. Serie-A’da mutlu sona AC Milan’ın ulaştığı 2010-2011 sezonunun ardından 2011-2012 sezonunda da Juventus’un şampiyonluğunu izleyen FC Internazionale için ilk üç sezonda 98 resmi maça çıkan Wesley Sneijder, 23 gol ve 36 asist kaydetti. 2012-2013 sezonunun ilk yarısında ise 10 karşılaşmada forma giyerek iki gol ve beş asistin altına imza attı.

Oyun Stili: Wesley Sneijder
Futbola dair ilk eğitimini Utrecht sokaklarında alan Wesley Sneijder, yedi yaşından sonra AFC Ajax okulunda akademik bilgiler edinmeye başladı. Babası Barry’nin futbola yatkın yapısı, kardeşleri Jeffrey ve Rodney’nin profesyonel futbol oynaması, Wesley’nin ailesinden aldığı en önemli miras olarak kabul edilebilir. Hollanda’daki akademide 4-3-3 dizilişi üzerinden futbol bilgisini oluşturan Hollandalı yıldızın dünyayı peşinden sürükleyen yeteneği ise duran toplardaki ustalığı. Kariyerinin satırbaşlarında her zaman birer serbest vuruş golü saklı olan Wesley Sneijder, iki ayağını da oldukça etkili kullanabilme kabiliyeti sayesinde rakiplerine savunmada büyük sıkıntılar yaratabiliyor. Hollandalı hücuma dönük orta saha oyuncusu; zor anlarda durumu yönetebilme, doğru karar verebilme ve acil çözümler üretme konusunda da kendisini mental anlamda geliştirmiş önemli bir isim.

Galatasaray



Sneijder: En büyük Galatasaray!

[video=youtube;yJObqiz2jNg]http://www.youtube.com/watch?v=yJObqiz2jNg[/video]

Ünal Aysal'ın Sneijder transferi hakkındaki açıklamaları:

[video=youtube;nT0PD8vRGpg]http://www.youtube.com/watch?v=nT0PD8vRGpg[/video]

Wesley Sneijder GS TV'ye konuştu:

[video=youtube;cr1l76swyaQ]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cr1l76swyaQ[/video]

Wesley Sneijder: ''Çok iyiyim… kararımı verdiğim için rahatladım.''

"Çok heyecanlıyım şu anda… Galatasaray dünya çapında büyük bir kulüp. İlk maçım için sabırsızlanıyorum."

"Fatih Terim hakkında çok fazla şey duydum ve biliyorum. İtalya kariyerini biliyorum. Birlikte çalışmak harika olacak…"

"Büyük maçları seviyorum. Beşiktaş karşısında da oynamak isterim."

"Galatasaray taraftarını mutlu etmek istiyorum ve onlarla buluşmak için sabırsızlanıyorum."

"Umarım Galatasaray taraftarıyla birlikte harika zaman geçiririz."

"Takım arkadaşlarımın birçoğunu ulusal takımlardan tanıyorum. Onlarla aynı takımda oynamak güzel olacak."


Sneijder Florya'da!

[video=youtube;6W52vzRSSXw]http://www.youtube.com/watch?v=6W52vzRSSXw[/video]

B_3be850cf4721958d345251f82dbe47cc.jpg


B_4dca84b5165e5bb036bdf2e4eb38fd3e.jpg
 

YellowRed

Müdavim
Katılım
2 Ekim 2008
Mesajlar
13,574
Reaksiyon puanı
27
Puanları
0
bu oyuncuya gerçekten ihtiyacımız var mı, bence soru işareti? ayrıca haberde terim sitedi denmiş. imparator kendi söylemedi mi, "ne Sneijder ne Diego, ben Kaka'yı istiyorum" diye? :)
 

ReDo

Müdavim
Katılım
8 Kasım 2008
Mesajlar
13,389
Reaksiyon puanı
92
Puanları
48
Etoo bitmiş.
 

BrknEs

Müdavim
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
6,931
Reaksiyon puanı
166
Puanları
63
madrid'de mutlu olmayan ronaldo'nun Galatasaray ile anlaştığı ve kulübe ortak olduğu yazılmış :D
 

oslun

Müdavim
Katılım
2 Aralık 2008
Mesajlar
7,665
Reaksiyon puanı
33
Puanları
48
Bu tepki niye anlamadım. İmkansız bir transfer değil, Galatasaray isterse alır.
 
D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Diyelim aldik.. bu oyuncu bize ne fayda saglayacak? Oturdugu yerden milyonlari cebe atar bazilari gibi.
 

Şehzade~

Müdavim
Katılım
9 Nisan 2012
Mesajlar
3,742
Reaksiyon puanı
1
Puanları
38
aynen öyle cris felaket dany desen canlı bomba adam GSdergiye verdiği röportajta rakip oyunculara çalım atmayı seviyorum demiş:) Bu aralar Ömer Toprak konuşuluyor ki inşallah gelir.

Ama Fatih Terim'in aklı hala hücüm oyuncularında:hammer:
 

Gargoulle

Öğrenci
Katılım
26 Aralık 2012
Mesajlar
15
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Wesley Liverpool yada başka bir ada takımına gider.
 

3xpired

Doçent
Katılım
17 Ekim 2012
Mesajlar
910
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Ujfa gelince Dany ile beraber stoper bölgesi toparlanır bence böyle bir transfere daha çok ihtiyaç var.
 

topalsolucan

Müdavim
Katılım
25 Mart 2010
Mesajlar
15,674
Reaksiyon puanı
555
Puanları
113
Ujfa gelince Dany ile beraber stoper bölgesi toparlanır bence böyle bir transfere daha çok ihtiyaç var.

ne danisi ya? o adamdan ancak atletizim koşucusu olur. koşmaktan başka bir becerisi yok, ne kademe biliyor ne de topla bir becerisi var. semih 3 tane dani eder.
 

Jason Brody

Asistan
Katılım
25 Aralık 2012
Mesajlar
198
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
ne danisi ya? o adamdan ancak atletizim koşucusu olur. koşmaktan başka bir becerisi yok, ne kademe biliyor ne de topla bir becerisi var. semih 3 tane dani eder.
Dany çok gömdün dostum eğer Riera iyi oynuyorsa bu Danynin performansındandır çünkü Rieranın çoğu açığını stoper mevkisinden gelip Dany kapatıyor bence bu adama haksızlık ediliyor bi kaç eksiği olabilir evet ama bu kadar hızlı bi stoper çok kolay bulunmaz .
 

3xpired

Doçent
Katılım
17 Ekim 2012
Mesajlar
910
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
ş
ne danisi ya? o adamdan ancak atletizim koşucusu olur. koşmaktan başka bir becerisi yok, ne kademe biliyor ne de topla bir becerisi var. semih 3 tane dani eder.
Doğru Semih'i unuttum :D Semih Dany'den daha iyi haklısın ama Dany dediğin kadar kötü değil bence :)
 

by efsane

Müdavim
Cezalı
Emektar
Katılım
10 Aralık 2008
Mesajlar
14,680
Reaksiyon puanı
2,135
Puanları
113
Bir habere bakarım transfer mi diye, bir de açana bakarım [MENTION=19025]AliA[/MENTION] mı diye.

Gelebilir demek ki, AliA açtığına göre.

Ama merak ediyorum, gelirse sistem mi değişecek yoksa Xelçuk defansif mi oynayacak?
 

MasterFather

Müdavim
Katılım
10 Aralık 2006
Mesajlar
4,294
Reaksiyon puanı
59
Puanları
48
boom boom eto bitmiş.yine hatırlatılar bana bu videoyu.

[video=youtube;0Y46QbR-G24]http://www.youtube.com/watch?v=0Y46QbR-G24[/video]
 

by efsane

Müdavim
Cezalı
Emektar
Katılım
10 Aralık 2008
Mesajlar
14,680
Reaksiyon puanı
2,135
Puanları
113

YellowRed

Müdavim
Katılım
2 Ekim 2008
Mesajlar
13,574
Reaksiyon puanı
27
Puanları
0
Ünal Aysal'dan Sneijder açıklaması...

GSTV'de açıklamalarda bulunan Aysal, "Inter Başkanı Moratti ile İtalya'da daha önceden plandığımız yemekte bir araya geldik. Hazır iki başkan buluşmuşken Sneijder ile ilgili teklifimizi de sunduk. Görüşmelerde müspet ivme kazandık. İki kulüp başkanı olarak ortaya bir irade koyduk. Şu an aile faktörü çok önemli. Sneijder için istediğimiz fiyat indirimlerinin yapılacağını düşünüyorum'' diye konuştu.

Aysal, Sneijder'in yanı sıra Chadli ve Carlinhos'un da transfer listelerindeki isimler olduğunu söyledi.
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
NTV Spor'dan Irmak Kazuk: "Galatasaray, Sneijder ve Inter'le her konuda anlaştı. Son kararı Sneijder'in ailesi verecek. Bonservis bedeli 8 Milyon Euro. Sneijder'in cuma günü İstanbul'a gelmesi bekleniyor."
 

Felix Dzerjinski

Müdavim
Katılım
2 Nisan 2012
Mesajlar
1,901
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
Ntv'de de yayınlandıysa bu iş tamamdır. Kalite bi topçu aldık, hayırlı olur umarım.
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
[SDNTV]http://ntvmsnbc.mncdn.net/NtvSpor/9fb3fe64-2d74-4842-a948-c612a4f917c3.flv[/SDNTV]
 

topalsolucan

Müdavim
Katılım
25 Mart 2010
Mesajlar
15,674
Reaksiyon puanı
555
Puanları
113
ailesi mi karar verecek. bu nasıl futbolcu :p
 

muhammedyakup

Doçent
Katılım
11 Nisan 2012
Mesajlar
563
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
ailesi mi karar verecek. bu nasıl futbolcu :p
sonuçta istanbulda yaşayacak olan tek o değil karısı çoluk çocuğu var onların eğitimleri var anası babası yanında kalıyorsa ayrı sorun alınırsa çok iyi transfer olur özellikle hücuma katkısı çok büyük olur gs ın kısır kaldığı dakikalarda bi level üste taşır takımı :D
 

topalsolucan

Müdavim
Katılım
25 Mart 2010
Mesajlar
15,674
Reaksiyon puanı
555
Puanları
113
sonuçta istanbulda yaşayacak olan tek o değil karısı çoluk çocuğu var onların eğitimleri var anası babası yanında kalıyorsa ayrı sorun alınırsa çok iyi transfer olur özellikle hücuma katkısı çok büyük olur gs ın kısır kaldığı dakikalarda bi level üste taşır takımı :D

karısı yarın öbürgün "sıkıldım buradan gidelim" derse hönk diye kalırız öyle. :p
 

Jason Brody

Asistan
Katılım
25 Aralık 2012
Mesajlar
198
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Gelirse çok iyi olur gerçekten iyi futbolcu ama taktik konusunda değişim olucak sanırım 4 2 3 1 dönücez sanırım .
 
Üst