Web Tasarımdaki İlk İşim...Yorum Bekliyorum..

aykut5855

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar az önce tamamlamış olduğum ilk projemi sizlerle paylaşmak ve fikirlerinizi almak istedim.

GidiGidiDoner.CoM

Yorumlarınızı bekliyorum...

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
ilk işinse iyi :) kendini biraz daha geliştirmen lazım :) daha iyi olabilirdi... ama yinede güzel

ayrıca iletişim bölümünde iletişim bilgilerini göremedim :D

Yunus ÖZCAN

Doçent
Reaksiyon puanı
9
resimler biraz iyi olmamış daha uygun resimler bulabilirsin üst kısım ateş te dönen döner animasyonu yapabilirsin (parası iyiyse tabi yada dahil edip fiyatı yükseltirsin) genel olarak iyi gibi

http://www.cengiznakliyat.org/
buda benim ilk çalışmam tam 15 gün sürdü stajda yapmıştım

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Eline sağlık.

Kıpkırmızı kötü olmuş. Göze zarar... Ayrıca yazıları biraz daha büyük yapabilirsin.

savruk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
menüdeki zibidik font yerine daha düz birşey kullanman daha iyi olur. ayrıca çok farklı font tipleri var. ne kadar az font tipi kullanırsan o kadar iyi olur. bunun yanında, resimlerin etrafındaki beyazlıklar çok kötü duruyor. tasarımın ne kadar sade olursa o kadar güzel olur kanaatindeyim. ve yusufsan'ın söylediği gibi kırmızı hakkaten gözü yoruyor. ayrıca anasayfadaki bannerın la fotoğraflardakik bannerın birbirini tutmuyor. birinin köşeleri oval diğerininki keskin. buda çok önemlidir. sayfaların yapısının aynı olması çok mühim. sayfalar arasında gezersen taşmaları, kaymaları ve ne demek istediğimi anlarsın. inşallah eleştirilerime gücenmezsin. daha iyi çalışmalar yapman dileğiyle...

aykut5855

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Okulda laptop üzerinde bütün gün çalıştım:D o arkaplan laptopta farklı duruyordu burda çok daha farklı duruyor... :D sanırım o yanıltmış beni...Eleştirilerinizi dikkate alıcam...Ayrıca gücenmek diye birşey yok...eleştiri istemesem buraya koymazdım.
Eleştiriler yapıp daha iyiye gitmemi sağladığınız için çok tşk ederim....Ayrıca daha detaylı incelemeler uğraşlar sizinde dediğiniz gibi parası daha iyi olan projelerde daha güzel olur.:D Bu siteyi yaptığımız tanıdık sayılır bu yüzden çok teferruat gereksiz.

Ayrıca yaptığımız kişinin dükkanı devretme ve gazeteye ilan verme durumu var bu yüzden 12 saatte yapmak zorunda kaldık bu siteyi... :D

Eleştiriler çerçevesinde siteye beyaz araka planda ekledim...ayrıca bannerlarda o köşelerin yuvarlak olması konusu düzenlendi.kırmızı gözünü alanlar artık hem kırmızı hemde beyaz iki ayrı tasarımla görebilirler.

emnimax

Asistan
Reaksiyon puanı
1
eline saglık guzel olmus yazıların fontunu bıraz daha guzel bı font ve px olarak degıstırabılırsın genelde guzel ılk ıs ıcın kendını gelıstır ıyı ısler yaparsın.

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bir kere el attıysan arkası gelir :)
Hayırlı olsun tebrikler

zibidy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlk çalışma için gayet iyi!!

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Bırak bu işi :)

Şaka bir yana ilk iş için gayet güzel. Bu arada tavuk dönerin meşhuru mu olur yaa :D

yetkilibiri

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Tebrikler.
Kısa zamanda çok yol katettiğini göreceksin zamanla.

Ama hiç değilse fotoğraflar bölümüne daha değişik bir sayfa yapabilirsin.

aykut5855

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Yorumlarınız ve eleştirileriniz için teşekkürler ...hepsini dikkate almaya çalışacağım.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Öncelikle ellerine sağlık ilk iş için gerçekten güzel birşey çıkartmışsın ortaya.
Fikirlerime gelince;
Sağ taraftaki menülerin olduğu yerdeki yazı tipini daha değişik yapabilirsin, menülere tılklayınca direk olarak o menü resmine gidebilir mesela, ayrıca üstteki dönerlerin felan bulunduğu resim üzerinde biraz daha uğraşırsan ortaya daha güzel birşey çıkaracağını ümit ediyorum, siteye ilk girildiğinde kullanıcıyı karşılayan ilk odak noktası orası çünkü.

Mesela daha yüksek çözünürlükte resimler kullanırsan daha profesyonel görünür, resim
bölümünü bi gözden geçirsen bence de iyi olur ayrıca iletişim bölümüne de bir form eklersen yararlı olacaktır.

İyi çalışmalar diliyorum.

hussmen

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Kırmızı arka plan kötü olmuş, göz yoruyor. Sayfa ekrana tam oturmamış, ortada duruyor herşey. Anasayfa Fotoğraflar vb. butonlar normal yazı gibi duruyor, bari etrafını çiz, kare içine falan al. ordaki beyaz aşçıyı kaldırıp fiyat menüsünü sağ tarafa alsan daha hoş olur.
Hangi ilde olduğuna dair hiçbir bilgi yok, Hadi ben Bursa'da oturuyorum nerde olduğunu anladım (Mahfel'in oralarda) ama siteye giren biri hangi ilde olduğunu nereden bilecek, telefon numarasını da 7 rakamlı yazmışsın, bari 0224 ekle de Bursa'da olduğunu anlasınlar.
Ayrıca Tam Ekmek Et Döner 6 TL ama Ayran kaç TL ? Dönerin yanında Ayran ve Kola içiliyor, bunların fiyatlarını da yazarsan daha iyi olur bence.

Bi ara Döner yemeye geliriz kısmetse.

h2ocukluegg

Asistan
Reaksiyon puanı
1
arka planı opsiyonel yapman güzel olmuş fakat biraz renk seçimini fazlalaştır. benim diğer diyeceklerimi de arkadaşlar demiş lafı uzatmaya gerek yok:)

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Başlangıçtaki Hatalarını Görmek Çok Daha yararlıdır İlk İşini Ve Amatör Olduğunu Hesaba Katarsak Hiçde Fena İş Çıkarmamışsın Geliştirerek Resimlerin Ön İzlemesini Ana Sayfaya Koyarak Daha İyi Olacaktır

Kolay Gelsin

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Dostum,
Bu tarz işler yaparken biraz reklamcı ve grafiker zihniyeti ile düşünmen gerek. Yani tezat renkleri tercih et. İkincisi, sol menüde yazdığın yazı tipi çok fantazi ve gereksiz. Renk körü, görme bozuklukları olabilecek ziyaretçilerini de düşünmek zorundasın. Özellikle Arial veya Tahoma yazı tiplerini tercih et.
İlaveten bir kaç sayfa daha ekle. Örneğin menünün açılımı, yani geniş resimlerle bir galeri ve benzeri konularda sayfalar üret.
Sana en büyük yardımcı benzer sitelerden esinlenmek olacaktır.
Kolay gelsin.

Minatour

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ilk web siteniz hayırlı olsun.. eleştiri olarak ilk söylenecek şey sanırım kırmızı background olmuş..

crcr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
laptopla normal ekran arasında fark oluyor. il çalışma için fena değil. yazılar daha net olabilirdi biraz sönük kalmış. kırmızı içinde boğulmuş hatta

aykut5855

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Yorumlar ve eleştiriler için teşekkür ederim bu işi yapalı neredeyse 2 ay falan oldu parasını falanda aldık zaten...şimdi daha iyi birşey üzerine çalışıyorum.Kendimiz için bir web sitesi yapıyoruz...Ama şu aralar sınavlar başladı pek fazla ilgi gösteremiyoruz eğer merak edenler varsa burdan ulaşabilirler.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Hocam ben siteye girer girmez gözlerim ağrıdı kırmızı arka plan gözümü çok yordu.Beyazı seçince de aynı oldu daha mat bir kırmızı olabilirdi.

Ayrıca anasayfada bir fotoğraf olabilirdi.

Başarılar diliyorum sizlere.arka plandaki renk dışında güzel bir site olmuş.

Hayrına bizim okula da bir site yapsana:)

ogogi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sağ taraftaki menüyü biraz daha okunaklı yapmalısın, fontları değiştirmen gerekiyor, ayrıca web20 araştırması yaparak kendini daha hızlı geliştireceğini düşünüyorum. Kırmızı renkler gözü yoracaktır, yukarıdaki arkadaşlarımın yorumlarına katılıyorum.

Şimdi diyeceksin ki bu benim ilk çalışmam, bu kadar olur. Hayır aslında seni eleştirenlere minnettar kalmalısın çünkü eleştiri almadan kendini geliştiremezsin. Senin daha başarılı işler çıkaracağını görebiliyorum. Kolay gelsin.

phazedllon

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Çokca amatör
eğer bir tanıdık falan vermediyse siteyi al yap diye şaşırırdım
yinede yolun başındasın kolay gelsin uğraş biraz

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Koyu gri ton yerine başka bi renk kullanmalısın. Ayrıca fiyat menusündeki yazı fontu dikkat çekici ama hoş durmuyo. Eğer koyu gri yerine daha soft bi renk seçersen yada siyah deneyebilirsin orada o fiyat menüsü daha çok dikkat çeker ve fonttan kaynaklanan iticilik ortadan kalkar. Yorum yapan arkadaşların dediği gibi fotolarla biraz daha uğraşablirsin. Nette bir sürü photoshop dersleri var fotolar konusunda onlara bakarak birşeyler yapabilirsin.Fotografların kenarlarını yumuşaltabilirsin.
Ama ilk çalışma için hiçde fena sayılmaz

Tebrik ederim

aykut5855

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Herkese yorumlar için tşk ederim...dediğim gibi bu işi yapalı 2 ay falan oldu açıkçası aceleye geldi birazda ondan böyle oldu ama piyasada bu tarz sitelerden para kazananlar oldukça fazla :D şimdi biraz daha geliştirdiğimi düşünüyorum kendimi yakında yeni projemide sizlerle paylaşıcam... :D
Bu arada Zorhak hocam sınavlarım bittikten sonra sizin okul içinde hayrına bişeyler yapmayı isterim... :D problem olmaz :D

trueorfalse

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ellerine sağlık gayet güzel bir başlangıç olmuş ama bu konuda birazcık makale okumanda fayda görüyorum. Özellikle tipografi ve renk seçimi üzerine.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Okulda laptop üzerinde bütün gün çalıştım:D o arkaplan laptopta farklı duruyordu burda çok daha farklı duruyor...:D sanırım o yanıltmış beni...

1024-768 pixsel çalışırsan bu ve benzeri yanılgılara düşmezsin:thumbup: