Web tasarim

munzur.de

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slm arkadaslar...ben web tasarimini ögrenmek istiyorum bu konuda ilk baslayan birine neler önerirsiniz... nasil baslamali ilk olarak neler yapmali hangi kaynaklardan yararlanmaliyim....simdiden ilginiz icin tesekkürler...:thumbup:

birkanates

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba google da cok fazla kaynak bulabilirsin tutorials lardanda faydalanabilirsin ebooklar var bulabilecegin oncelikle tavsiyem html ogrenmen daha sonra css , php olarak devam edebilirsin oncelikle html ile ilgili ktaplari ve forumlari incele hatta burda html ile ilgili kaynak dersler bile bulabilrsin arkadasim

munzur.de

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eyvallah saolasin tesekkür ettim ilgin icin....

patlicanmusakka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Frontpage kullanarak başlayabilirsin. Her web tasarimcisi bu işe frontpage kullanarak başlamıştır. Kişisel bir web sitesi yapacaksan hazır templateler joomla wordpress gibi kur ve kullan uygulamalarda mevcut. Benim 2 günde wordpress ile hazirladiğim. www.kadirdogan.com.tr yi inceleyebilirsin.

aytenN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slm bende web sitesi yapmak istiyom fontpageyi ve html yi az çok biliyom ama ben expresion web programını kurdum onunla yapmayı düşünüyom,yardımcı olabilseniz sevinirim,kaynak olmadan tasarımını yapMIYOM ADIM ADIM GÖSTERN BİR KAYNAGA NASIL UKASABİLİRİM,NETTE DE PEK BULAMADIM?

futi33

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
html öğren ilk olarak sonra css sonra php flash gider böyle

emrykn

Asistan
Reaksiyon puanı
4
sırası ile
html > fireworks > dreamweaver > photoshop > Visual Studio 2008 (asp.net) veya php > flash veya silverlight > css > ajax

bu kadarcık :D

meksus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slm bende web sitesi yapmak istiyom fontpageyi ve html yi az çok biliyom ama ben expresion web programını kurdum onunla yapmayı düşünüyom,yardımcı olabilseniz sevinirim,kaynak olmadan tasarımını yapMIYOM ADIM ADIM GÖSTERN BİR KAYNAGA NASIL UKASABİLİRİM,NETTE DE PEK BULAMADIM?

expression web uzman coder'lar için üretilmiş bir programdır asp.net ve php, css gibi dilleri bilmeden bir şey yapman çok zor.

meksus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sırası ile
html > fireworks > dreamweaver > photoshop > Visual Studio 2008 (asp.net) veya php > flash veya silverlight > css > ajax

bu kadar uzatmaya gerek yok hem kafa karıştıcı hem acemiler için korkutucu gelebilir. html ile başlanır daha sonra asp, php veya asp.net hangisi daha uygunsa o dillerden bir tanesi seçilir ve kursuna gidilir.kursuna gidildiğinde zaten ajax css gibi şeyleri öğretiyorlar.eğer isterse flash'ı dışarıdan öğrenir lakin şu var ki silverlight daha yeni olduğundan dolayı yeterince eğitici kaynak bulunmuyor şu an silverlight için erken.

emrykn

Asistan
Reaksiyon puanı
4
bu kadar uzatmaya gerek yok hem kafa karıştıcı hem acemiler için korkutucu gelebilir. html ile başlanır daha sonra asp, php veya asp.net hangisi daha uygunsa o dillerden bir tanesi seçilir ve kursuna gidilir.kursuna gidildiğinde zaten ajax css gibi şeyleri öğretiyorlar.eğer isterse flash'ı dışarıdan öğrenir lakin şu var ki silverlight daha yeni olduğundan dolayı yeterince eğitici kaynak bulunmuyor şu an silverlight için erken.

:dil: aynılarını demişik ama benim ki yüze vurur gibi olmuş :hammer:

( söz meclisten dışarı artık herkes web tasarım programlama öğreniyor öğrenmek istiyor. Ben ona değil biz bunun okulunu okuyoz çıkınca para kazanabilcezmi :S )

orphy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşın bahsettiği web "tasarım" mı "programlama" mı? Öncelikle bunu iyi ayırt etmeliyiz. Herkes php'dir asp'dir bahsetmiş ama eğer hakikaten web tasarımı öğrenmek istiyorsan arkadaşım temel html bilgilerine sahip olman gerek bu 1. Daha sonra son zamanlarda daha çok revaçta olan web 2.0 teknolojisinde kullanılan CSS(Cascading Style Sheets)'i öğrenmelisin bu da 2. Ha şöyle de birşey var. CSS öğrenmeyip de tablolarla dizayn yapabilirsin ama dediğim gibi devir web 2.0 devri ve artık "tableless design"(tablosuz tasarım) yani "box model"(kutu modeli) kullanılıyor.

Bunların yanında gerekli olarak Fireworks, Photoshop, Flash, Silverlight da öğrenmen senin için yararına olacaktır.

Ayrıca eğer bu işe bir yerden başlamalıyım diyorsan da html ve CSS öğrenmek için en uygun yöntem templateleri yani temaları indirerek kurcalamaktır. Bunun yanında W3Schools Online Web Tutorials adresinden html ve CSS hakkındaki bir çok bilgiyi elde edebilirsin. Tabii ki ingilizce, ama basit bir ingilizce bu bilgiler.

Kolay gelsin şimdiden ;)

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
sırası ile

Saçma.

-----

W3Schools Online Web Tutorials (İngilizce)

HTML dersleri ; HTML kod, web HTML, web sitesi hazırlama, yeni başlayanlar için web sitesi yapma klavuzu

HTML Dersleri - Ana Sayfa

HTML web tasarımı dersleri web sitesi ipuçları web alanı

Önce HTML öğren. Özellikle az da olsa İngilizce'n varsa kesinlikle W3Schools'dan çalış, eğer yok yapamam diyorsan yukarıda Türkçe linklerde verdim tabi bunlar yeterli olmayacaktır. İnternetten araştırarak daha fazlasını da bulman gerekecektir.

Aslında biri şu W3Schools'u çeviripte bir site yapsa çok iyi olacak. =D

HTML'den sonra CSS'e bak ve sonra da JavaScript diye gitmesi lazım herhalde...

Dreamweaver yükle, ilk açılışta sana Coder ve Designer olarak iki seçenek veriyor. Coder'ı seç, diğer türlü başlarda Not Defteri'yle çalışmak daha güzel gelebilir fakat büyük işler yapmaya başladıkça zorlanacaksın çünkü çok karışacak, Dreamweaver'da kodlar renkli ve elementlere göre belli bir şekle sahip bu yüzden daha kolay görebiliyorsun neyin ne ve nerede olduğunu.