- Reaksiyon puanı
- 2,285
Bizim firefox 3.5 beta 4 ne alemde
Hadi onu da sen yapıver finix, ben zaten linkleri verdim tek yapacağın testleri yapmak sonuçları paylaşmak. haa sen neden yapmıyosun dersen şu an biraz meşgulüm deBizim firefox 3.5 beta 4 ne alemde
Anlıyorum, ama günümüzdeki browserların pek fazla güvenlik problemi yok. anca bir jhacker sana kafayı takmadığı sürece. Normal kullanımda zaten virus ya da ad-ware, spyware bulaşması zor (tabi zararlı sitelere bile bile girmez ve yemlenmezssen) browserdaki açıkları hackerlar daha çok acemi kullanıcılar için kullanırlar. özellikle de yemleme denilen pishing yöntemini. Eğer burada bir bilişim sitesindeki bir foruma cevap yazabiliyorsan sen de orta seviye bir kullanıcısın demektir. Ama eğer benim gibi üst seviye kullanıcıysan sana hiçbir zaman hız yetmiyor hep daha fazlasını arıyorsan, canın sıkıldığında ihtiyacına göre browser kullanıyorsan (mesela firefox'u sadece dowloadhelper için kullanıyorum, chromu hız için, Ie'yi ise resmi işler için kullanıyorum...) o zaman güvenlik sorunun yok demektir. Açıkcası bugüne kadar bilgisayarlarımın hiçbirine en ufak bir şekilde spyware, adware, virus v.b zararlı bulaştırmadım. Çünki bilinçli ve dikkatliyim. Hatta abartıyorum zararlı sitelere bile girdim. (yanlış anlaşılmasın warez felan:mrgreenBenim bi tarayıcıdan beklentim sadece hız değildir... Güvenlikte önemli benim için mesela Firefox ta Adblock eklentisiyle web sitelerindeki bazı reklamları engelliyorum... Bunu chrome de yapamıyoruz... Yapamayıncada bilgisayara adware bulaşıyor ve bu tip yazılımlar bilgisayarın hızınıda internet hızınıda düşürür yani iş sadece hızlı olmakla bitmez GÜVENLİK ÖNEMLİDİR...
Pardus alpha'da mı denedin?Firefox 3.5 beta 4 (Linux Pardus 2009 alpha kde)
Peacekeeper:733 puan
Acid 3: 100/93
Sunspider javascript : 2156.4ms
CSS testi: 65 ms
İşte bilinçli kullanıcı belli oluyor:mrgreen:Firefox kullanıyprum ama Chrome da güzelmiş.
Şimdi firefox'a alıştım, eklentilerim var vs. alternatif kullancaz artık
Sanırım 3,5 beta 4 demek istedin...Hem neden o?Firefox 3.4
Kaynağına göz attım. Güzel görünüyor. Şu an biraz işim var. 1-2 saat sonra detaylı olarak tekrar ilgileneceğim konuyla. Bu arada senin safari benimkinden güncel çıktı. tebrikler. Safari iyidirŞu an kullandığım Safari 4 Public Beta (528.17) son testlere göre açık ara önde.
Bir de Google Chrome'a bir benzeşmişliği var ki sormayın... :S
Şurayı da kaynak göstereyim utanmaksızın:
Safari 4 benchmarked: 42x faster than IE 7, 3.5x faster than Firefox 3 - Crave at CNET UK
bunlar da benim peacekeeper sonuçlarım
safariyi test edemedim çünkü resmi linux sürümü yok.wine ile çalışıyormuş ama sisteme doğal yüklenen tarayıcıları test ettim
Konqueror da yok çünkü Gnome masaüstü kullanıyorum.Ve masaüstünden dolayı performans farkı olabilirdi.
sistem:
Pentium M 1.6 ghz 1 MB L2 cache
1 GB ddr333 ram
128 MB intel915 ekran kartı
Ralink rt2561/rt61 wireless card
ZTE kablosuz modem
bağlantı hızı 1 Mbps
işletim sistemi Linux Mint 7 "Gloria"
Opera 10'a ettiğin küfürlerde haklısın. Ama garip olan şu ki (hala anlayamadım) testlerde baya iyi puan alan opera, iş normal kullanıma geldiğinde saç baş yoldurtuyor. Ben de aynı problemleri yaşadım kardeş. Bu arada Chrome'un, google altyapısını kullanıyor olmanın verdiği avantajı kullanması onun eksikliğini göstermez. Ayrıca hızlı olmasının bir diğer nedeni de -senin çocuk browseri dediğin özelliğinden- yani sade olması....:yes:şerefim üzerine yemin ederimopera firefoxtan iyi olamaz...
ettiğim küfürlerin sebebi opera
--
dizaynı hoşuma gitti, sayfayı kaydırken yumuşak kaydırması bile hoşuma gitti, ek olarak düşünülmüş hoş özellikler iyiydi fakat sayfa yükleme olayı yokmu. Lanet ettirdi bu opera beni. facebook kullanmak işkence, içerisinde flash, video gibi nesneler olan sayfaları karman çorman ediyor anca düz yazı olan sayfaları açıyor.
firefoxtan 1-2 gün uzak kaldım böylece ama hemen geri döndüm...
chrome ise google'ın olmanın verdiği avantajla gidiyor, ama çocuk tarayıcısı gibi...
Opera 10'a ettiğin küfürlerde haklısın. Ama garip olan şu ki (hala anlayamadım) testlerde baya iyi puan alan opera, iş normal kullanıma geldiğinde saç baş yoldurtuyor. Ben de aynı problemleri yaşadım kardeş. Bu arada Chrome'un, google altyapısını kullanıyor olmanın verdiği avantajı kullanması onun eksikliğini göstermez. Ayrıca hızlı olmasının bir diğer nedeni de -senin çocuk browseri dediğin özelliğinden- yani sade olması....:yes:
Çok haklısın Rise. Her bilgisayarın konfigürasyonu farklı olacağından test sonuçları aynı çıkmayacaktır. Ayrıca bağlantı hızı da bir miktar etkileyebilir. Ama bu bizim genel sıralamamızı değiştirmez diye düşünüyorum. Yani sırayla herkes kendi bilgisayarında browserları tek tek denerse yine sıralama "chrome-safari-firefox-opera ve ie8" olacaktır. İsterse arkadaşlar denesinler. Yalnız tüm sürümlerin en son versiyonlarını kullanmaları tavsiye olunur.Bizim bilgisayarımızda nasıl bir performans ortaya çıktığı önemli.
Çünkü, denildiği gibi hepsinin üstün ve eksik yanları var..
Firefox, opera ve chrome u birlikte kullanıyorum.
Şimdi sana şu şekilde açıklayım. Bizim ilk ölçüm yaptığımız Paecekeeper adlı benchmark sitesi bir browser'i şu testlere tabi tutyor:biraz daha tasarımı erkeksi olmalı chrome un
bu testler neye göre yapılıyor anlamış değilim zaten,
xxyy yazılı sayfayı açma hızını ölçüyorlar galiba
şimdi testi mesti bırak hepsi robot insan gibi anlama kabiliyetleri yok..
yüreğinle söyle
firefox mu hızlı opera mı?