Web tarayıcıları yarıştırdık,sonuç: (?)

Sizce en hızlı web tarayıcı hangisi?

• Kullanılan toplam oy
    312
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Bizim firefox 3.5 beta 4 ne alemde

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Bizim firefox 3.5 beta 4 ne alemde
Hadi onu da sen yapıver finix, ben zaten linkleri verdim tek yapacağın testleri yapmak sonuçları paylaşmak. haa sen neden yapmıyosun dersen şu an biraz meşgulüm de;)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Tamam yapıyorum

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Benim bi tarayıcıdan beklentim sadece hız değildir... Güvenlikte önemli benim için mesela Firefox ta Adblock eklentisiyle web sitelerindeki bazı reklamları engelliyorum... Bunu chrome de yapamıyoruz... Yapamayıncada bilgisayara adware bulaşıyor ve bu tip yazılımlar bilgisayarın hızınıda internet hızınıda düşürür yani iş sadece hızlı olmakla bitmez GÜVENLİK ÖNEMLİDİR...

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Firefox 3.5 beta 4 (Linux Pardus 2009 alpha kde)
Peacekeeper:733 puan
Acid 3: 100/93
Sunspider javascript : 2156.4ms
CSS testi: 65 ms

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Benim bi tarayıcıdan beklentim sadece hız değildir... Güvenlikte önemli benim için mesela Firefox ta Adblock eklentisiyle web sitelerindeki bazı reklamları engelliyorum... Bunu chrome de yapamıyoruz... Yapamayıncada bilgisayara adware bulaşıyor ve bu tip yazılımlar bilgisayarın hızınıda internet hızınıda düşürür yani iş sadece hızlı olmakla bitmez GÜVENLİK ÖNEMLİDİR...
Anlıyorum, ama günümüzdeki browserların pek fazla güvenlik problemi yok. anca bir jhacker sana kafayı takmadığı sürece. Normal kullanımda zaten virus ya da ad-ware, spyware bulaşması zor (tabi zararlı sitelere bile bile girmez ve yemlenmezssen) browserdaki açıkları hackerlar daha çok acemi kullanıcılar için kullanırlar. özellikle de yemleme denilen pishing yöntemini. Eğer burada bir bilişim sitesindeki bir foruma cevap yazabiliyorsan sen de orta seviye bir kullanıcısın demektir. Ama eğer benim gibi üst seviye kullanıcıysan sana hiçbir zaman hız yetmiyor hep daha fazlasını arıyorsan, canın sıkıldığında ihtiyacına göre browser kullanıyorsan (mesela firefox'u sadece dowloadhelper için kullanıyorum, chromu hız için, Ie'yi ise resmi işler için kullanıyorum...) o zaman güvenlik sorunun yok demektir. Açıkcası bugüne kadar bilgisayarlarımın hiçbirine en ufak bir şekilde spyware, adware, virus v.b zararlı bulaştırmadım. Çünki bilinçli ve dikkatliyim. Hatta abartıyorum zararlı sitelere bile girdim. (yanlış anlaşılmasın warez felan:mrgreen:) ama bulaşmadı. web browser'in güvenliği artık biraz gösterme. Seni esas koruyan iyi bir antivirus ve spy programı

saygılar

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Firefox 3.5 beta 4 (Linux Pardus 2009 alpha kde)
Peacekeeper:733 puan
Acid 3: 100/93
Sunspider javascript : 2156.4ms
CSS testi: 65 ms
Pardus alpha'da mı denedin?:ohmy: Nesye bu da iyi oldu hiç değilse linux'ta denemiş olduk. Teşekkürederim dostum. Bende de var ama virtual pc de. Güvenemedim hızına. Akşama ben de Win7 rc testlerini yaparım eklerim ana konuya. :yes:

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Bir de arkadaşlara, ziyaretçilere soralım dedik anket düzenledik. Bakalım en hızlısı hangisi çıkacak :huh:

_Saytun_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
9
Firefox kullanıyprum ama Chrome da güzelmiş. :D
Şimdi firefox'a alıştım, eklentilerim var vs. alternatif kullancaz artık

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
3.4 yok ki akıllım :D

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Şu an kullandığım Safari 4 Public Beta (528.17) son testlere göre açık ara önde.
Bir de Google Chrome'a bir benzeşmişliği var ki sormayın... :S

Şurayı da kaynak göstereyim utanmaksızın:
Safari 4 benchmarked: 42x faster than IE 7, 3.5x faster than Firefox 3 - Crave at CNET UK
Kaynağına göz attım. Güzel görünüyor. Şu an biraz işim var. 1-2 saat sonra detaylı olarak tekrar ilgileneceğim konuyla. Bu arada senin safari benimkinden güncel çıktı. tebrikler. Safari iyidir

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
bunlar da benim peacekeeper sonuçlarım

safariyi test edemedim çünkü resmi linux sürümü yok.wine ile çalışıyormuş ama sisteme doğal yüklenen tarayıcıları test ettim

Konqueror da yok çünkü Gnome masaüstü kullanıyorum.Ve masaüstünden dolayı performans farkı olabilirdi.

sistem:
Pentium M 1.6 ghz 1 MB L2 cache
1 GB ddr333 ram
128 MB intel915 ekran kartı
Ralink rt2561/rt61 wireless card
ZTE kablosuz modem

bağlantı hızı 1 Mbps

işletim sistemi Linux Mint 7 "Gloria"

tarayıcıları aldkıları puanlara göre sıralıyorum

1.Chromium in-progress build

chromium.jpg

2.Firefox 3.5 nam-ı diğer Shiretoko

shiretoko.jpg

3.Kazehakase 0.5.4

kazehakase.jpg

4.Firefox 3.0.10

firefox3v.jpg

5.Galeon 2.0.6

galeon.jpg

6.Opera 9.64

operae.jpg

7.Fennec 1.0a2 (mozilla tabanlı mobil tarayıcı)

fennec.jpg

8.Seamonkey 1.1.15

seamonkey.jpg

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
bunlar da benim peacekeeper sonuçlarım

safariyi test edemedim çünkü resmi linux sürümü yok.wine ile çalışıyormuş ama sisteme doğal yüklenen tarayıcıları test ettim

Konqueror da yok çünkü Gnome masaüstü kullanıyorum.Ve masaüstünden dolayı performans farkı olabilirdi.

sistem:
Pentium M 1.6 ghz 1 MB L2 cache
1 GB ddr333 ram
128 MB intel915 ekran kartı
Ralink rt2561/rt61 wireless card
ZTE kablosuz modem

bağlantı hızı 1 Mbps

işletim sistemi Linux Mint 7 "Gloria"

Eywallah canım kardeşim. Linux'te deneyip zahmet edip paylaşmışssın. İyi oldu. Aydınlandık. Şunu gördük Chrome-chromium yine lider. Ben de Firefox 3.5 beta 4 ve Safari 4 Public beta sonuçlarını [Windows 7 (b7100)] paylaşayım. İşte o zaman tam olacak :)

adem54

Doçent
Reaksiyon puanı
0
şerefim üzerine yemin ederim :D opera firefoxtan iyi olamaz...

ettiğim küfürlerin sebebi opera

--

dizaynı hoşuma gitti, sayfayı kaydırken yumuşak kaydırması bile hoşuma gitti, ek olarak düşünülmüş hoş özellikler iyiydi fakat sayfa yükleme olayı yokmu. Lanet ettirdi bu opera beni. facebook kullanmak işkence, içerisinde flash, video gibi nesneler olan sayfaları karman çorman ediyor anca düz yazı olan sayfaları açıyor.

firefoxtan 1-2 gün uzak kaldım böylece ama hemen geri döndüm...
chrome ise google'ın olmanın verdiği avantajla gidiyor, ama çocuk tarayıcısı gibi...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bizim bilgisayarımızda nasıl bir performans ortaya çıktığı önemli.
Çünkü, denildiği gibi hepsinin üstün ve eksik yanları var..
Firefox, opera ve chrome u birlikte kullanıyorum.

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
şerefim üzerine yemin ederim :D opera firefoxtan iyi olamaz...

ettiğim küfürlerin sebebi opera

--

dizaynı hoşuma gitti, sayfayı kaydırken yumuşak kaydırması bile hoşuma gitti, ek olarak düşünülmüş hoş özellikler iyiydi fakat sayfa yükleme olayı yokmu. Lanet ettirdi bu opera beni. facebook kullanmak işkence, içerisinde flash, video gibi nesneler olan sayfaları karman çorman ediyor anca düz yazı olan sayfaları açıyor.

firefoxtan 1-2 gün uzak kaldım böylece ama hemen geri döndüm...
chrome ise google'ın olmanın verdiği avantajla gidiyor, ama çocuk tarayıcısı gibi...
Opera 10'a ettiğin küfürlerde haklısın. Ama garip olan şu ki (hala anlayamadım) testlerde baya iyi puan alan opera, iş normal kullanıma geldiğinde saç baş yoldurtuyor. Ben de aynı problemleri yaşadım kardeş. Bu arada Chrome'un, google altyapısını kullanıyor olmanın verdiği avantajı kullanması onun eksikliğini göstermez. Ayrıca hızlı olmasının bir diğer nedeni de -senin çocuk browseri dediğin özelliğinden- yani sade olması....:yes:

adem54

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Opera 10'a ettiğin küfürlerde haklısın. Ama garip olan şu ki (hala anlayamadım) testlerde baya iyi puan alan opera, iş normal kullanıma geldiğinde saç baş yoldurtuyor. Ben de aynı problemleri yaşadım kardeş. Bu arada Chrome'un, google altyapısını kullanıyor olmanın verdiği avantajı kullanması onun eksikliğini göstermez. Ayrıca hızlı olmasının bir diğer nedeni de -senin çocuk browseri dediğin özelliğinden- yani sade olması....:yes:

biraz daha tasarımı erkeksi olmalı chrome un :D

bu testler neye göre yapılıyor anlamış değilim zaten,

xxyy yazılı sayfayı açma hızını ölçüyorlar galiba

firefox kullanmadan opera kullanan birisi operaya bir şey demez aa süper der. Benim gibi uzun süre firefox kullanıp bi hevesle hata yapıp opera kullananlar küfür etmekten dinden çıkar yaa... lanet bişeydi :D

facebook sayfasındaki videoların resimlerin yazıların yerli yerine oturması ve sayfanın %100 yüklenmesi firefoxtakinin 10 katı. ve firefox sayfayı hatasız direk açıyor.

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Bizim bilgisayarımızda nasıl bir performans ortaya çıktığı önemli.
Çünkü, denildiği gibi hepsinin üstün ve eksik yanları var..
Firefox, opera ve chrome u birlikte kullanıyorum.
Çok haklısın Rise. Her bilgisayarın konfigürasyonu farklı olacağından test sonuçları aynı çıkmayacaktır. Ayrıca bağlantı hızı da bir miktar etkileyebilir. Ama bu bizim genel sıralamamızı değiştirmez diye düşünüyorum. Yani sırayla herkes kendi bilgisayarında browserları tek tek denerse yine sıralama "chrome-safari-firefox-opera ve ie8" olacaktır. İsterse arkadaşlar denesinler. Yalnız tüm sürümlerin en son versiyonlarını kullanmaları tavsiye olunur.

Yüksek Saygılarımla.....

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
biraz daha tasarımı erkeksi olmalı chrome un :D

bu testler neye göre yapılıyor anlamış değilim zaten,

xxyy yazılı sayfayı açma hızını ölçüyorlar galiba
Şimdi sana şu şekilde açıklayım. Bizim ilk ölçüm yaptığımız Paecekeeper adlı benchmark sitesi bir browser'i şu testlere tabi tutyor:

Rendering
Social networking
Complex graphics
Data
DOM operations
Text parsing

diğer testleri sıralamama gerek yok. eğer ana konuyu okursan orada JavaScript ve CSS kodları'nın sayfanın neresinde kullanıldığını dolayısı ile bu testlerin neleri ölçtüğünü görürsün. Ayrıca ilk testimizi bizzat kendin chrome 3.0.183.1 ve firefox 3.5 beta4'te dene ve aradaki açık farkı gör.:cool:

adem54

Doçent
Reaksiyon puanı
0
şimdi testi mesti bırak hepsi robot insan gibi anlama kabiliyetleri yok..

yüreğinle söyle

firefox mu hızlı opera mı?
(sadece kimin hızlı olduğunu soruyorum opera renderi hızlı yapıyor firefox datayı hızlı alıyor önemli değil, ben kullanırken hangisinde sorun yaşamıyorum?)

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
şimdi testi mesti bırak hepsi robot insan gibi anlama kabiliyetleri yok..

yüreğinle söyle

firefox mu hızlı opera mı?

He sen firefox ile operayı kıyaslıyosan eğer hiç düşünmeden firefox derim baba

adem54

Doçent
Reaksiyon puanı
0
diğerleriyle kıyaslama yapmam ama opera canımı yaktı :)

ya zaten suç bende görünüşüne aldandım yükledim. dışına değil içine bakacaksın...

sağolasın arkadaşım iyi geceler.

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Ana testlerimizde kullandığımız firefox 3.0.10 ve safari 3.2.3 daha eski sürümlerdi. Biz de en yeni versiyonlarını (Firefox'un Shiretoko'su da var biliyorum) yükledik ve tekrar test ettik. Sonuç ise SunSpider Java testindeki beraberlik hariç; Safari açık fark önde, bu da Gecko ve WebKit'in Java Performanslarının hemen hemen aynı olduğu imajını uyandırıyor bizde.

2w3wea9.jpg

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Şimdi sorsanız siz bana: "Hacı bırak bu işléri de séncé hangisi?" diye. Açıkcası bence'si yok. Ben tüm browsérları kullandım. Şu an bilgisayarımda Opéra hariç hépsi var. Onu da tést için kullandım. Péki neden kullanmıyorum. Ben Opera 10 ilk çıktığında hemen yükledim. Özellikle de "Turbo" modu çok ilgimi çékmişti. Fakat nedense çok mantıklı olarak düşünülmüş bu mod hiç verimli çalışmıyor. Resmen, kullanımda ağlıyor. Eziyet çekiyor. Fakat iş testlere gelince firefox'a kafa tutuyor. Défalarca dénédim, olmadı. Hatta bir arkadaş ta aynı şeyden şikayetçi olmuş yukarıda. Chrome, itiraf etmem gerekirse neredeyse kullanım oranımın %80'ini oluşturuyor. Çok hızlı. Hızını kullandığı WebKit motoruna, Google altyapısı ile çalıştığına ve eklentisiz sade oluşuna borçlu. Söyleyecek pek bişi yok. Son sürümü ile iyice hataları düzeltilmiş. V8 motoru 1.2.6.8.'e yükseltilmiş. Ayrıca çok sık güncellenmesi de bir diğer artısı. En çok ta bu yönü hoşuma gidiyor. Çünkü chrome, güncellendikçe hızlanıyor. Safari 4, apple firmasının en iyi evlatlarından. Açıkcası 3.sürümde elde edemediği başarıyı beta 4 public serisinde yakalamış görünüyor. Açıkcası hız bakımından chrome ile kafa kafaya gidiyor. Ben apple ürünlerine özel merak ve ilgi duyduğumdan 2. browser kullanıyorum. Font'u (Lucida Grande) görselliği hoşuma gidiyor. Ayrıca çok hızlı ve bir çok işlevselliği var. Bu yönünü de katarsak safari chrome ile başa baş gidiyor. Şu an Chrom'un tek eksiği eklenti desteği olmaması. O da yıllarca eklentilere boğulmuş ve çıkamamış Firefox kullanıcılarının dikkate aldığı bir özellik. Bence Safari 4 default browser olarak bile kullanılabilir. Firefox'a gelince...Emektar browser'a laf söyleyecek durumda değiliz elbet. O'nun her zaman içimizde ayrı bir yeri var. Şu an bildiğim kadarı ile Shiretoko Alpha 2 çalışmaları hız kazandı. Firefox bir an önce final sürümünü çıkarsa çok iyi olur çünki firefox bugüne kadar karşılaşmadığı ciddi rakiplerle mücadele ediyor artık. Hele chrome'a eklenti desteği gelirse işi gerçekten zor olacak. Ben Firefox'u açık söylemem gerekirse 2 bilemedin 3 eklentisi için kullanıyorum. beta 4 ana sürümden baya hızlı. En çok kullandığım eklentisi ise downloadhelper. Onu da facebook'a video eklemek için kullanıyorum. Ama ne kadar eklenti eklerseniz firefox ram'dan o kadar çalıyor unutmayın. Veeee geldik ie8'e açıkcası ie8 kolay kolay bırakılmıyor. Her ne kadar testlerde baya bi hantl kalsa da ne eklentisi var, ne de hızı var. Yalnız ben genelde ie'yi resmi işlerde kullanıyorum. Çünki devlet siteleri ona tam destek veriyor. Hatta bankalar bile. O yüzden ie'yi kullanıyorum dersem yalan olmaz:)
Evet şimdi tekrar sorarsanız hangisi iyi diye, iyi yok arkadaşlar. Hız ve işlevsellik var. Herkesin ihtiyacı ve beğenisi farklı. Ben hız'a müptelayım. Diğerleri eklentiye. Şimdi tüm bu açıklama ve sonuçlar ışığında kendinize sorun: "Hangisi daha iyi?"...
Saygılar-------------> BeYaZaD

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Şu an itibariyle ankete tıklamaya zahmet eden değerli arkadaşlar ışığında Firefox önde. Şaşırmadım. İnsanların alışkanlıklarını değiştirmek zor oluyor...:huh:

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Öncelikle bu güzel incelemen için teşekkür ediyorum hocam :)
Başarılarının devamını diliyorum...

Konuya gelecek olursak;
Hız olarak dersen şimdiye kadar kullandığım en hızlı tarayıcı Chrome, hoş ne kadar tarayıcı kullandım orası manidar ama :D
Firefox'a gelecek olursak; Eklentiler olmadan daha hızlıydı sanki, eklentilerle birlikte biraz kasıyo olsa da eklenti desteğine alışmışım Chrome çıplak geliyo :D
Hız bakımından Chrome, Stabilite bakımından Firefox

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...