Web tarayıcıları yarıştırdık,sonuç: (?)

Sizce en hızlı web tarayıcı hangisi?

• Kullanılan toplam oy
    312
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Öncelikle bu güzel incelemen için teşekkür ediyorum hocam :)
Başarılarının devamını diliyorum...

Konuya gelecek olursak;
Hız olarak dersen şimdiye kadar kullandığım en hızlı tarayıcı Chrome, hoş ne kadar tarayıcı kullandım orası manidar ama :D
Firefox'a gelecek olursak; Eklentiler olmadan daha hızlıydı sanki, eklentilerle birlikte biraz kasıyo olsa da eklenti desteğine alışmışım Chrome çıplak geliyo :D
Hız bakımından Chrome, Stabilite bakımından Firefox
Teşekkürederim dostum. Sana teşekkürümün özel bir sebebi var aslında. Çünki saat başı girip, açtığım başlığı kontrol ediyor, herkesin yazdığına elimden geldiğince cevap vermeye çalışıyorum. Ama şimdiye kadar ne Moderatörlerden ne de Editörlerden, herhangi bir yorumu bırak, teşekkür bile gelmedi. Biliyorum araştırmam öyle çok profesyonelce değil. Ama zahmet verdik. Programları tek tek kurup sonuçları tek tek girdik, yorumları cevapladık. Benim bugüne kadar SDN'de açtığım forum başlıklarına bakarsan hepsi bir kısa araştırmadır ve bizzat kendim yapmışımdır. Sağdan soldan copy/paste yapmamışımdır. Bunu yapmamın sebebi sevdamın adının "bilgisayar" olması. Ben okuduğum her başlığa mutlaka bir yorum yaparım, hiç yapamasam teşekkürederim...Bu yüzden sana özel teşekkürler :)
Neyse kısa bir sitemden sonra senin söylediklerine gelelim. Chrome'un en hızlı olduğu bir gerçek. Zaten adamların en büyük reklamı bu. Firefox'a gelince artık sadece eklenti desteği bol bir browser'a dönüştü. Bakalım shiretoko durumu değiştirebilecek mi? Bu arada Chrome da artık stabil çalışıyor. özellikle 2.0.174 serisinden sonra hiç çökmeye rastlamadım. Şimdi 3. seri ile daha stabil.

Sevgiler

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
windows kullanırken bütün tarayıcıları kullandım.en çok opera ile chrome dan memnun kaldım.firefox ise çok hantal çalışıyor yavaş ve geç açılıyor ama pardus'a geçtiğimde firefox yüklü olarak geldi.kullandım ve windows daki firefox dan çok farklı bir firefox vardı.açık kaynak kodun yararları işte bunlar.şu anda firefox ile devam ediyorum.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Böyle devam edersen fark edileceğine eminim hocam :)
Yorum yazılmamış olabilir ama bence güzel ve yararlı bir araştırma, SDN böyledir fark edilmediğini düşünürsün ama gerçek öyle değildir :)
Önemli olan yorum yazmak değil saygı ve sevgidir,
Saygı ve sevgilerimi iletiyorum sana hocam :)
Başarılar :;)

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
windows kullanırken bütün tarayıcıları kullandım.en çok opera ile chrome dan memnun kaldım.firefox ise çok hantal çalışıyor yavaş ve geç açılıyor ama pardus'a geçtiğimde firefox yüklü olarak geldi.kullandım ve windows daki firefox dan çok farklı bir firefox vardı.açık kaynak kodun yararları işte bunlar.şu anda firefox ile devam ediyorum.
Firefox'un linux'te farklı windows'ta farklı çalışması da farklı bir araştırmaya konu edilebilir. Pardus 2009 alpha'da denedim firefox'u ama virtual box'ta kurulu olduğundan hızına güvenemedim. Ama bir arkadaş vardı test sonucunu eklemiş sanırım finix'ti. 4 veya 5. sayfada olacaktı. Oraya göz atarsan windows ile linux karşılaştırmalarını kendin anlayabilirsin
Böyle devam edersen fark edileceğine eminim hocam :)
Yorum yazılmamış olabilir ama bence güzel ve yararlı bir araştırma, SDN böyledir fark edilmediğini düşünürsün ama gerçek öyle değildir :)
Önemli olan yorum yazmak değil saygı ve sevgidir,
Saygı ve sevgilerimi iletiyorum sana hocam :)
Başarılar :;)
eywallah dostum, amacım farkedilmek değil, bilgilendirmek zaten...saygılar bizden

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Chrome,opera,firefox ama daha çok firefox

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Firefox hala önde:glare:

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Çünkü seviyoruz :D

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
sanırım çoğu hıza değilde kullanışa verdi

HaReeM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu puanlama neye göre yapılıyor sadece hıza göre mi yoksa kullanışa göre de puan veriliyor mu?

safaride 4090 puan verdi
chromede 4060 puan verdi

fakat benim kullanışıma göre chrome daha hızlı özellikle 3d bölümünde teklemeden oynatıldı safaride çok takıldı. Açıkcası kafam karıştı birazcık.

TerTip89

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Burada yazan tarayıcıların ve daha fazlasını kendi bilgisayarımda şahsen denedim döndüm dolaştım gene FİREFOX MOZİLLA usta yapacak bişi yok bükemediğin eli öpeceksin adamlar işin uzmanı eklentilerler her türlü explorerı nakavt ediyor...

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
bu puanlama neye göre yapılıyor sadece hıza göre mi yoksa kullanışa göre de puan veriliyor mu?

safaride 4090 puan verdi
chromede 4060 puan verdi

fakat benim kullanışıma göre chrome daha hızlı özellikle 3d bölümünde teklemeden oynatıldı safaride çok takıldı. Açıkcası kafam karıştı birazcık.
Şu an için hız'a göre ve grafik performanslarına göre test yaptım. Kullanışa göre dersen tabiki en işlevsel şu an firefox görünüyor ama onun testi çok uzun ve de zahmetli. Bütün tarayıcıların her özelliğini tek tek test etmen lazım aslında orası biraz zevk işi. Ayrıca Chrome, Safariden daha hızlı..
Burada yazan tarayıcıların ve daha fazlasını kendi bilgisayarımda şahsen denedim döndüm dolaştım gene FİREFOX MOZİLLA usta yapacak bişi yok bükemediğin eli öpeceksin adamlar işin uzmanı eklentilerler her türlü explorerı nakavt ediyor...
Zaten firefox exploreri her halükarda nakavt ediyor.

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Toplam 50 oy ve 25 oyla firefox önde

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Çünkü seviyoruz opera falan bize karışık geliyor ve kulanıyoruz hemen bir yavaşlık ünvani alınca sattınız eskiden firefox görünce firefox diye deliriyorduk bu sefer kaçıyoruz.4 sürümüne kadar görelim.

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Sevin bakalım. AÇıkcası ben Firefox hiç kullanmam. Sevmiyorum nedense. Ayrıca şimdi son sürümünün testini de yaptım. En iyi Data testi çıktı. O ne dersen form doldurma, sitede arama yapma gibi işler. Onun haricinde her testte chrome'un arkasında kalıyor. Opera ise beni çok şaşırtıyor

uSuLca

Asistan
Reaksiyon puanı
1
:) Chrome u tercih etmekle iyi ettiğimi biliyordum göz var nizam var :) Gerçekten hızlı ve kullanışlı.

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
hala firefox önde, hem de açık ara:ohmy:

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Firefox forever diyoruz ;)

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
finix, anladık sen firefox ben chrome. bu arada senin evin nerede kardeş, indirilecek bi dosya vardı da:D

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Chrome, her geçen gün dev kanalından güncelleme yapıyor, gördüğünüz üzere

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Yeni çıkan safari 4 le chromeyi karşılaştırırsanız safari 4 ün önde olduğunu görürsünüz
Herkez kendi sisteminde karşılaştırsın tavsiyem...

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Yeni çıkan safari 4 le chromeyi karşılaştırırsanız safari 4 ün önde olduğunu görürsünüz
Herkez kendi sisteminde karşılaştırsın tavsiyem...

HAyır onu da denedim. Safari 4 public beta, Chrome 3.0.187.1 'in hemen arkasından geliyor. birbirlerine çok yakınlar ama safari yine de chrome'u geçemiyor. HErkesin kendi sisteminde denemesi çok doğru ama sonuçlar değişmeyecektir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...