Web sayfalarında farklı font kullanmak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan uma350
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Merhaba sevgili dostlar ,

Font kullanımıyla ilgili başlıkta da görüldüğü üzere bir sorum olacaktı.
Farklı fontlar web sayfalarında nasıl kullanılabiliyor ?
Tahoma,verdana vs. gibi klasiklerden kurtulmak isteyenler nasıl yapıyorlar bu işi ?

Mesela buradaki fontlar nasıl kullanılır ? :)

İyi forumlar herkese.. :flowers:

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Dreamweaver için mantık şudur kullanılacak font pc kurulu olmalı tasarıma başlarken default font olarak kullanılmak istenen fontu seçmek yeterli olur.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Dreamweaver için mantık şudur kullanılacak font pc kurulu olmalı tasarıma başlarken default font olarak kullanılmak istenen fontu seçmek yeterli olur.

mesela frontpage de yazarken ?

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
mesela frontpage de yazarken ?

Sanırım Microsoft'un programından bahsediyorsun o programda olay nasıldır bilemiyorum benim bahsettiğim DW içindi

fontu seçersin ve tasarım içerisinde müdahale etmezsen sürekli aynı font ile devam eder.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
bunu farklı browserlarda sorunsuz çözmek için araçlar var. fontun farklı versiyonlarının çıkartılması gerekli.

fontsquirrel işini fazlasıyla görecektir

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Sanırım Microsoft'un programından bahsediyorsun o programda olay nasıldır bilemiyorum benim bahsettiğim DW içindi

fontu seçersin ve tasarım içerisinde müdahale etmezsen sürekli aynı font ile devam eder.

Anladım hocam benim zaten hali hazırda bir web sitem var.

Ben sitenin değişik yerlerinde değişik fontlar kullanmak istiyorum.Başlıklar ayrı , yazılar ayrı , manşetler ayrı vs.. gibi.

Tek bir font değil aslında.

s7v7n

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Arkadaşım download ettiğin fontları sayfanda text formatında kullandığında sayfanı açan istemcilerde eğer o fontlar yüklü değil ise göremez. Bu yüzden ya resim olarak kullanabilirsin ya da standart fontları css ile biçimlendirebilirsin.

TheInvasion

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yuklu olmayanlari kullanmak icin de web sayfasinda ilgili fontu bulundurarak calistirmak da mumkun. tabi lisansli fontlarda patent haklariyla ilgili sorun cikabilir ona da dikkat etmek lazim. ayrintilari su an ben de hatirlamiyorum ancak vaktinde denemisligim vardi.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Aslında benim öğrenmek istediğimde bir bakıma o , fontları barındırarak css ile kullanmak , bir nevi sayfa içerisinde çağırmak , mümkün mü..

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Aslında benim öğrenmek istediğimde bir bakıma o , fontları barındırarak css ile kullanmak , bir nevi sayfa içerisinde çağırmak , mümkün mü..
benim yazdığım mesajdaki site o işi yapıyor. fontları farklı formatlara çeviriyor ve css örneğini çıkartıyor zip olarak veriyor. bu yöntemle istediğin fontu yükletebilirsin. siteyi gezenlerde kullandığın font yoksa otomatik yükleniyor karşı tarafa

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
benim yazdığım mesajdaki site o işi yapıyor. fontları farklı formatlara çeviriyor ve css örneğini çıkartıyor zip olarak veriyor. bu yöntemle istediğin fontu yükletebilirsin. siteyi gezenlerde kullandığın font yoksa otomatik yükleniyor karşı tarafa

tamamdır o zaman hocam aradığım bu dediğin gibi.Teşekkür ettim sağolasın.

greench

Asistan
Reaksiyon puanı
1
css ile @font-face, flash ile cufon, sIFR gibi yöntemler var. ben yukarıdaki arkadaşın bahsettiği site aracılığıyla @font-face ile kullanmanızı tavsiye ederim. ;)