W10 ram kullanımını dusurmek

vindovs ikspi

Asistan
Reaksiyon puanı
18
beyler ben oyun oynarken kapanıyor sorunu ise ram kullanımı gittikçe yukseliyor ve oyun için ram yetersiz kalıyor görev yöneticisi/performansa baktıgımda ramımın yarısının kullanıldıgını görüyorum nasıl indireceğim daha iyi bir performans alak için acil cevap lazım

Reaksiyon puanı
16,128
dam üstünde saksağan vur beline kazmayı ne kadar ram var? ram tipi ne? anakart marka, model ne? ram ekle çözümü bu.

vindovs ikspi

Asistan
Reaksiyon puanı
18
dam üstünde saksağan vur beline kazmayı ne kadar ram var? ram tipi ne? anakart marka, model ne? ram ekle çözümü bu.

ram ekle demişssinde suan bana yetecek kadar ram var bak sorunum su ;

Garrysmod adlı oyun için 1 gbdan fazla gerekiyor darkrp modu ise 1.9+ gb istiyor bende ise 2.9 gb ram gözüküyor ve genelde kullanımım 1gbtın üstünde oluyor (1.7 gibi) eğer ben ramımdan yeterince performans alamassam oyun kapanıyor bazen çok akıcı oynarken bazen kapanmasından korkuyorum dediğim gibi bunlar hep ram sorunu 4gb ramden 2.91ini görüyor bunu bir türlü çözemediğim için oluyor böyle şeyler bi link atıyım gir bak anlarsın zaten ; link : https://hizliresim.com/ngmYO0

Reaksiyon puanı
16,128
ram ekle demişssinde suan bana yetecek kadar ram var bak sorunum su ;

Garrysmod adlı oyun için 1 gbdan fazla gerekiyor darkrp modu ise 1.9+ gb istiyor bende ise 2.9 gb ram gözüküyor ve genelde kullanımım 1gbtın üstünde oluyor (1.7 gibi) eğer ben ramımdan yeterince performans alamassam oyun kapanıyor bazen çok akıcı oynarken bazen kapanmasından korkuyorum dediğim gibi bunlar hep ram sorunu 4gb ramden 2.91ini görüyor bunu bir türlü çözemediğim için oluyor böyle şeyler bi link atıyım gir bak anlarsın zaten ; link
ngmYO0.png

: https://hizliresim.com/ngmYO0
oyun oynamak istiyorsan 10240 pro x64 ve min. 8gb ram olmalı gerisi masal.
ayrıca resmi link olarak koyma göm.
[img ] resim adresi url [/ img] boşluksuz.

vindovs ikspi

Asistan
Reaksiyon puanı
18
oyun oynamak istiyorsan 10240 pro x64 ve min. 8gb ram olmalı gerisi masal.
ayrıca resmi link olarak koyma göm.
[img ] resim adresi url [/ img] boşluksuz.
nasıl gömeceğimi bilmiyorum senin dediğin gibi değil ama sence garip değilmi donanıma ayrılmıs olması normalda garrysmoda 1gb ram çok rahat yetiyor singlede oynarken rahat 50 fps alıyorum ama darkrp moduna girince sıkıntı çıkıyor üstelik sandbox serverlerde kapanma söz konusu değil sadece darkrpde yasadıgım bir sorun

- - - Mesaj Güncellendi - - -

10240 pro ney oluyor tam olarak anlamadım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ekran karti ne kaç gb lik yetmedğinden sistemden yiyor ve özelikle multiplayer oyunlarda ..ve ekran kartin vs sürücüleride güncel olmasi lazim..

harunlionel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bana sorun ramden çok ekran kartı gibi geldi. Ekran kartı sürücüsü güncel mi ve Optimus gibi bir teknoloji varsa oyun harici olan ekran kartıyla mı açılıyor bi öğren. Değilse ayarla. İnternetten bulabilirsin.

vindovs ikspi

Asistan
Reaksiyon puanı
18
beyler ram fazla kullanılmadıgında rahat 50 alıyorum ama ram yetersiz kaldıgında siyah ekran oluyor ve oyun kapanıyor ekran kartıyla alakası yok yani sürücülerde güncel

Ekran karti ne kaç gb lik yetmedğinden sistemden yiyor ve özelikle multiplayer oyunlarda ..ve ekran kartin vs sürücüleride güncel olmasi lazim..

intel hd graphics (modeli yazmıyor)
1.5 gb (xpyken 256mb w7yken 1gb yazıyodu w10da 1.5 gb yazıyor nasıl oluyosa)

bu gayet yeterli oluyor mesela sandboz serveinde oyun kapanmıyor

intel hd graphics (modeli yazmıyor)
1.5 gb (xpyken 256 w7yken 1gb w10ken 1.5 gb yazıyor nasıl oluyosa)

4gb ramın 2.90ını kullanıyor ben o sorunu hala çözemediğim için böyle sorun yasıyorum

Reaksiyon puanı
16,128
8gb ile dene biosta onboard vga için ram ayarı olabilir 64mb,128mb ve maximum.