berke0007777
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 654
Windows 10 gibi bir işletim sistemi ve yanında 4 GB ram kullanan varsa görecekler ki sistem boşta bile %50 ram tüketiyor. Hele Chrome-Edge gibi tarayıcıları kullanırsanız ram kullanımının %70 seviyesine dayanacağını göreceksiniz. Bir de yanında antivirüs kullanıyorsanız aman aman ram kullanımı %85 oldu.
İşte siz bunların hepsini aynı anda yapsanız bile ram kullanımını %40 seviyesinde tutan bir programdan ve kullanımından bahsedeceğim.
MemReduct:
MemReduct kısaca gereksiz programları kapatıp ram kullanımını İNANILMAZ seviyelere düşürebilen çok başarılı bir program.
Oyun oynarken 20 FPS mi alıyorsunuz? Bu programı açık tutarak %20-25 daha fazla FPS kazanbilirsiniz.
İnternette dolaşırken +80 sekme mi kullanıyorsunuz? Hiç problem değil çünkü 1 sekme kullanıyormuş gibi ram kullanımını görüyorsunuz.
Anlattığımıza göre kurulumuna geçelim.(Bu kısmı dikkatli okuyun çünkü işin ince noktaları var)
1) Şuradan indirip kurulumunu yapın.
2) Kurulduktan sonra yönetici olarak çalıştırıp altta gördüğünüz 'Belleği Temizle' komutuna bir defa tıklamanız gerekiyor.
3)Şimdi bu izni verdikten sonra sol üstteki 'Dosya' kısmına ve oradan 'AYARLAR' sekmesine tıklayın.
Oradan 'BELLEK TEMİZLEME' kısmına gelin ve 'Dolduğunda otomatik temizle = %50
'Zamanlanmış temizle = 90dk şeklinde yapın.
4) Belki de en önemli kısımdayız. Bildirimleri kapatmamız lazım. Çünkü her saniye bildirim atıyor ve 1 dk içinde PC bildirimden kilitleniyor.
Yine aynı kısımdan 'TEPSİ (GÖREV ÇUBUĞU)' kısmına geliyoruz.
Burada 'Bellek temizleme sonuçlarını göster' kısmındaki tiki kaldırıyoruz.
Evet bu kadardı.
Bundan sonra Laptop oyun kaldırmıyor abi yağ
Çöp bilgisayarla ne oynayacağım ben ya uf derdiniz yok.
Vatana millete hayırlı olsun. Dğer ayarlarla ilgili ss isterseniz atarım.
Azcık da olsa etkileşim bekliyordum
İşte siz bunların hepsini aynı anda yapsanız bile ram kullanımını %40 seviyesinde tutan bir programdan ve kullanımından bahsedeceğim.
MemReduct:
MemReduct kısaca gereksiz programları kapatıp ram kullanımını İNANILMAZ seviyelere düşürebilen çok başarılı bir program.
Oyun oynarken 20 FPS mi alıyorsunuz? Bu programı açık tutarak %20-25 daha fazla FPS kazanbilirsiniz.
İnternette dolaşırken +80 sekme mi kullanıyorsunuz? Hiç problem değil çünkü 1 sekme kullanıyormuş gibi ram kullanımını görüyorsunuz.
Anlattığımıza göre kurulumuna geçelim.(Bu kısmı dikkatli okuyun çünkü işin ince noktaları var)
1) Şuradan indirip kurulumunu yapın.
2) Kurulduktan sonra yönetici olarak çalıştırıp altta gördüğünüz 'Belleği Temizle' komutuna bir defa tıklamanız gerekiyor.
3)Şimdi bu izni verdikten sonra sol üstteki 'Dosya' kısmına ve oradan 'AYARLAR' sekmesine tıklayın.
Oradan 'BELLEK TEMİZLEME' kısmına gelin ve 'Dolduğunda otomatik temizle = %50
'Zamanlanmış temizle = 90dk şeklinde yapın.
4) Belki de en önemli kısımdayız. Bildirimleri kapatmamız lazım. Çünkü her saniye bildirim atıyor ve 1 dk içinde PC bildirimden kilitleniyor.
Yine aynı kısımdan 'TEPSİ (GÖREV ÇUBUĞU)' kısmına geliyoruz.
Burada 'Bellek temizleme sonuçlarını göster' kısmındaki tiki kaldırıyoruz.
Evet bu kadardı.

Çöp bilgisayarla ne oynayacağım ben ya uf derdiniz yok.
Vatana millete hayırlı olsun. Dğer ayarlarla ilgili ss isterseniz atarım.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Azcık da olsa etkileşim bekliyordum