VPN ne kadar güvenlidir

Bu konuyu okuyanlar

Alex4883

Doçent
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
628
Reaksiyon puanı
255
Puanları
63
Yaş
24
Ben gizliliğime oldukça düşkün bir insanım . Hatta benim için eğer internette ne kadar gizli iseniz o kadar özgürsünüz denektir herneyse.Sizce Nord ,Express gibi vpn ler beni ne kadar gizler mesela İss benim girdiğim siteleri tam olarakmı görür yoksa karşılarına şifreli bir arama geçmişi mi çıkar yardım ederseniz sevinirim bu arada konu yasa dışı işlemlerle alakalı değil
 

gnaremoob

Doçent
Katılım
23 Temmuz 2020
Mesajlar
631
Reaksiyon puanı
910
Puanları
93
VPN'ler ile sizin aranizdaki trafik sifrelendiginden internet servis saglayiciniz sadece baglandiginiz aga ne kadar sureyle baglandiginizi, hangi surelerde ne kadar trafik alisverisi yaptiginizi gorebilir, agda ne yaptiginizi izleyemez.

Kaliteli bir VPN kullanmak onemlidir. Ucretsiz VPN'lerden tamamen kacinin, bilgilerinizi satarlar ve kayit tutarlar. Ucretlilerin de bir kismi bunu yapar. Kayit tutmadigini iddia edenler de vardir, dediginiz VPN saglayicilari gibi mesela. Ama ben her tarafa reklamlar veren, onlarca ulkeye zibilyon tane sunucu gonderen bir saglayicinin sunucularin guvenligini saglayabileceginden supheliyim. Ayrica birkac sene once olmasi lazim, NordVPN'in bir ya da birkac sunucusuna sizilmis ve kullanicilarin trafigi izlenmisti.

Bunlarin yaninda piyasada gercekten guclu gizlilik saglayan firmalar da mevcut ama gunumuz dunyasinda bir faydasi olmuyor. Ayni kimliginle, ayni eski hesaplarini kullandigin surece yine izleneceksin. Izlenmeden kacmak icin bircok seyden mahrum kalmak gerekiyor. Yine de sadece servis saglayicim beni izlemesin dersen bu konuda ise yarar. Diger turlu VPN + Tor da kullansan seni kurtarmaz.
 
Son düzenleme:

404 Not Found

Profesör
Cezalı
Katılım
11 Aralık 2020
Mesajlar
1,924
Reaksiyon puanı
2,861
Puanları
113
Bedava VPN kullanmayın.
Ve @gnaremoob un dediği gibi, tamamen gizlilik neredeyse imkansız.
 
Üst