Vista ve Mac OS X Leopard

Reaksiyon puanı
189
Selam arkadaşlar.

geçenlerde Toshiba A100-847 model nolu notebook'uma Windows Vista ve Mac OS X Leopard kurdum ve şu anda multi boot çalışmakta. daha önce bu tip bir şey yapan arkadaşlar var mı bilmiyorum (normal pc de windows mac kullanan arkadaşları kastediyorum) ama mac os'a driver bulmak adamı kanser ediyo...

sorum şöyle olacak;

Intel Pro/100 VE Ethernet kartı ile Intel 3945ABG Wireless kartları için Mac OS X Leopard driver'ı lazım. Baya bi arandım ama ne doğru düzgün bi kaynak nede iyi bir driver bulamadım.

bana bu driver konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.

şimdiden teşekkürler.....

Tanshaydar

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Valla Mac işletim sistemi Mac bilgisayarları için özel yapılıyor sanırsam. Onun için normal PC'lere driver bulmak imkânsız gibi. Böyle bir şeyi de ilk defa duyuyorum (normal PC'ye Mac)

Donanım üreticileriyle iletişime geçebilirsen eğer belki bilgilendirebilirler.

wegaserhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende mac os kurmayı düşünüyorum ama sorunsuz lepard bulamadım sendeki hangi sürüm nereden indirdin??kurulumu kolaymı??

Reaksiyon puanı
189
Tanshaydar dedi ki:
Valla Mac işletim sistemi Mac bilgisayarları için özel yapılıyor sanırsam. Onun için normal PC'lere driver bulmak imkânsız gibi. Böyle bir şeyi de ilk defa duyuyorum (normal PC'ye Mac)

Donanım üreticileriyle iletişime geçebilirsen eğer belki bilgilendirebilirler.

dediğinde haklısın aslında mac os işletim sistemi mac pclere göre ayarlanıyor aslında ve mac üzerindeki bir lisans çipi sayesinde sadece maclere kurulabilmesi sağlanıyor ama internette biraz araştıma yaparsanız mac in lisans çipine gerek duymadan kurulum yapabilen kırılmış versiyonları var. neyse konu bu değil. bahsettiğim sürücüler zaten bir donanım üreticisi tafından değil elle kullanıcılar tarafından yazılıyor veya editleniyor. o yüzden normal pc ye mac kurulabiliyor fakat driver sorunu oluyor....

wegaserhan arkadaşım torrent sitelerinde kalyway mac os x leopard diye aratırsan bulabilirsin...

Tanshaydar

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bak şimdi benim de merakım arttı, bir arayayım şunu. Kurulum CD boyutunda mı DVD boyutunda mı acaba?

Reaksiyon puanı
189
Tanshaydar dedi ki:
Bak şimdi benim de merakım arttı, bir arayayım şunu. Kurulum CD boyutunda mı DVD boyutunda mı acaba?

flat imajlar var 15-16 gb boyutunda hdd den kuruluyor ama sorun çıkarabiliyor.

kalyway mac os x leopard 10.5.2 yi indirinip (3.5 - 4 GB) rahatlıkla kurabilirsiniz...

ama bendeki gibi driver problemi yaşarsanız driver bulmak için kafayı yiyebilirsiniz. veya kendi driverinizi editleyebilirsiniz ama çok da kolay olduğunu söyleyemem çalışmamazlık yapabiliyor hatta sistem açılmamazlık bile yapabiliyor...