Vista Service Pack 2 Problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sdelta
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Merhaba,

Monster marka notebook kullanıcısıyım. Laptoplarını compal'dan temin ediyor aslında tamamen compal dan alıp monster etiketi ile satış yapıyor. Bildiğim kadarıyla INTEL' e ait bir marka Compal.

Notebook özelliklerim;
Intel Chipset / Intel Wireless
Intel Centrio (Core 2 Duo) T7700 2.4 Ghz işlemci
Nvidia 512MB 8600M GT Ekran kartı
4GB 800 Mhz DDR2 Kingston HyperX Ram
Seagate 160GB 7200 Rpm 16mb cache harddisk
Microsoft Windows Vista Home Premium 64BIT (Orijinal)

Notebook un özellikleri yüksek sistem, daha dogrusu yeni sistem. Bu nedenle vista'da donanımsal bir uyumsuzluk yapacağını zannetmiyorum.

Vista SP2 RC kurduktan sonra mavi ekran almaya başlamıştım DUMP yapıyordu ama neyi yaptıgını unuttum :) %1 den %100 e kadar sayıyor ve restartlıyordu. Dün bu forumda vista sp2 nin RTM yani Final sürümü yayımlandı. Pc'yi tamamen formatlayıp önce sp1 sonra sp2 kurdum. Ancak aynı hata tekrarlandı. Service Pack 1' de ise böyle bir sorunla karşılaşmamıştım.

Vista SP2 RC veya Final kurduktan sonra bu tip bir mavi ekran sorunlarla karşılaşan kullanıcılar var mı acaba ?

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bende Vista kullanıcısıyım ama daha SP2'nin çıkmasını bekliyorum.bu forumdada var ne olduğu belirsis link veren arkadaşlar var biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum arkadaşları böyle konulara rabet etmeyin SP2 gerçek sürüm daha çıkmadı.

byndr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Ben diz üstü bilgisayarımda vista sp2 kullanıyorum. microsoft'un sitesinden 03.03.2009 tarihinde yayınlanan RC sürümünü indirdim. Hiç problem yok. Üstelik Yükledikten sonra Hart Diskinden 5,5 GB alan daha boşaldı. Eğer 03.03.2009 tarihinden önceki RC sürümü yüklediysen problem olabilir. Ben daha önceki sürümü denedim ve bilgisayarım neredeyse çalışmaz hale geldi. yüklediğin sürümün çıkış tarihini kontrol et.

İSYAN-1

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bende Vista kullanıcısıyım ama daha SP2'nin çıkmasını bekliyorum.bu forumdada var ne olduğu belirsis link veren arkadaşlar var biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum arkadaşları böyle konulara rabet etmeyin SP2 gerçek sürüm daha çıkmadı.

nasıl yanii? ben vista sp2 tr indirdim yükledim canavar gibide kullandım, en son 2 hafta önce sistemi yeniden yüklemek zorunda kaldım daha buna kuramadım sp2'yi oyunları vs. (vaktim olmadı)
şukadarını diyeyim vista sp1 ile vista sp2 arasında uçuk fark var şu an hiç memnun değilim sp2 vistayı adam ediyormuş meğer bilginize :)

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Ben diz üstü bilgisayarımda vista sp2 kullanıyorum. microsoft'un sitesinden 03.03.2009 tarihinde yayınlanan RC sürümünü indirdim. Hiç problem yok. Üstelik Yükledikten sonra Hart Diskinden 5,5 GB alan daha boşaldı. Eğer 03.03.2009 tarihinden önceki RC sürümü yüklediysen problem olabilir. Ben daha önceki sürümü denedim ve bilgisayarım neredeyse çalışmaz hale geldi. yüklediğin sürümün çıkış tarihini kontrol et.

1 tane RC sürüm yayımlanmadı mı ki ? Bildiğim kadarıyla 1 tane Vista SP2 RC1 yayımlandı ?

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
nasıl yanii? ben vista sp2 tr indirdim yükledim canavar gibide kullandım, en son 2 hafta önce sistemi yeniden yüklemek zorunda kaldım daha buna kuramadım sp2'yi oyunları vs. (vaktim olmadı)
şukadarını diyeyim vista sp1 ile vista sp2 arasında uçuk fark var şu an hiç memnun değilim sp2 vistayı adam ediyormuş meğer bilginize :)

SP2 derken SP2 RC değil mi ? RTM olan mı yoksa ?

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşlar RC olanı karıştırmayın o daha beta gerçek olandan bahsediyorum ben.

kerimcem

Asistan
Reaksiyon puanı
0
mutemelen ekran kartının sürücüsünden nvidanın sitesinden vista için olanın en son driverini indir.dostum..

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
mutemelen ekran kartının sürücüsünden nvidanın sitesinden vista için olanın en son driverini indir.dostum..

Zaten o kurulu :) Ekran kartıyla ilgili bir sorun olursa mavi ekran çıkar direk restart atar. DUMP yapıyor ama bu %1 den başlayıp %100 e kadar yükleniyor, sonra restart. Harddiskten kaynaklanıyor gibime geliyor ama harddiskte bir problem yok. SP1 varken bi sorunla karşılaşmıyorum.

Service Pack 2 çıkınca kurmazsam olmaz, kursam bi dert :D Çok fena oldu bu olay. Windows'um orijinal gerçi, gidip çözüm bulun deme şansım var sanırım ?

byndr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Vista SP2 Yayınlanmadı ama microsoftun sitesinden arama yaptığınız zaman indirme link'i geliyor.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Vista SP2 Yayınlanmadı ama microsoftun sitesinden arama yaptığınız zaman indirme link'i geliyor.

Gelen RC sürümü bildiğim kadarıyla RTM (final) sürümü geliyor ise link verebilir misiniz ?