(Vista) Mavi Ekran Hatası Stop 0x0000050

scracth_mc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vista Home Premium YükLü Hp Pavilion Dv7-1040 marka laptopımda Mavi ekran hatası alıyorum.Günde 20 kez oluyor neredeyse.Çok resim oLan bir dosyaya girdiğimde veya içinde çok klasör olan bir dosyaya girdiğimde sanki bilgisayar kaldıramıyor gibi oluyor ve Mavi ekran hatası veriyor.
Hata kodunda şöyle yazıyor : Stop 0x0000050 PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

Yardım ederseniz çok sevinirim.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
3gb ram (2+1)
İntel core 2 duo 2.26 ghz
Ekran kartı Nvidia GeForce 9600M GT
250 gb harddisk (3 parçaya bölünmüş halde)
norton İnternet security 2009 bulunmaktadır sistemde.
Ethernetle giriş yapıyorum internete.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
sistemin güzel hani sistemden olmaması lazım tabi ekran kartını bilmiyoruz...
büyük ihtimal yazılımdan kaynaklanan bir sorun :S
ekran kartı sürücülerini güncelle
en son çare format...
inşallah formata gerek kalmadan arkadaşlar sana çare bulur...

scracth_mc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sistemin güzel hani sistemden olmaması lazım tabi ekran kartını bilmiyoruz...
büyük ihtimal yazılımdan kaynaklanan bir sorun :S
ekran kartı sürücülerini güncelle
en son çare format...
inşallah formata gerek kalmadan arkadaşlar sana çare bulur...

Ekran Kartı Nvidia GeForce 9600M GT.
Birisi daha söyLemişti ekran kartını günceLLe diye ama ben ekran kartının sitesine girdim bi tane driver günceLLemesi buLdum ama yüklemedi.Acaba ekran kartını nasıl günceLLeyebiLirim.Bir de format kesin düzeltirmi sorunu cevapLarsanız Sevinirim.:(

last_musa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım formatla düzeleceğini sanmıyorum bende de desktop var ama o hatayı sadece biosdan ayarları değiştirdiğim zaman çözebiliyorum. biraz bilgin varsa biosdaki ayarları az kurcala eğerki biliosan düzelmesi lazım bilmiyorsan bi bilgisayarcıya götür hoş o da bios ayarlarını yapacaktır format la sanmıyorum düzeleceğini ama genede denemekte fayda var ;)

scracth_mc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım formatla düzeleceğini sanmıyorum bende de desktop var ama o hatayı sadece biosdan ayarları değiştirdiğim zaman çözebiliyorum. biraz bilgin varsa biosdaki ayarları az kurcala eğerki biliosan düzelmesi lazım bilmiyorsan bi bilgisayarcıya götür hoş o da bios ayarlarını yapacaktır format la sanmıyorum düzeleceğini ama genede denemekte fayda var ;)

Bios'u bir kaç kez kurcalamıştım ama tam olarak biosda nereleri kurcalamam lazım sölerseniz sevinirim.Yardımınız için çok teşekkürLer.

last_musa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
advanced bölümündeki değerleri yükseltmiştim ben anca o zaman oluyor.. (bilgisayarcıma 40+40+40 verince zoruma gitti bios tehlikeli olmasına rağmen oynadım öğrendim iyikide öğrenmişim.:))
sebebini bende tam olarak anlayamıyorum ama niyeyese ordaki ayarları düzeltince bilgisayar canavar gibi oluyor birde norton İnternet security 2009 kafamı kurcaladı bu programınıda kaldır arkadaşım bi dene....

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hata yı çok hızlı şekilde buldum önce anakart denedim olmadı sonra anakartı resetledim olmadı çözüm:hardisk çıktı arkadaşlar hata kodu da:0x0000050 yani hardisk