HP Pavilion dv6-1280et (lanet olası) mavi ekran hatası

halobaba

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benim bu problemim yaklaşık 6 7 ay olacak o kadar süredir devam ediyor ve artık pes dedirtti bana dayanamıyorum sizden acil yardımlarını bekliyorum. İlk aldığım zamanda laptopta Windows Vista starter yüklüydü yaklaşık 3 yıl olacak o yüzden garantisi de yok belirtmek isterim. İlk başlarda gayet memnundum herhangi bir sıkıntım yoktu ısınması dışında ki bu benim için çok problem olmamıştı bir sefer teknik servise göndermiştim her neyse, 6 7 ay öncesine kadar windows 7'yi yükleyene kadar dediğim gibi pek bir sıkıntım olmamıştı fakat ne zaman ben bu windows 7'yi yükledim laptop iyice delirmeye başladı eskisinden daha fazla ısınıyordu ve bağırıyordu dışarıdan gelen birisi odada elektrik süpürgesi çalışıyor zanneder o derecede yani biraz daha sabrettim ve en son mavi ekran hatası almaya başladım uzun süre ilk defa mavi ekran hatası almıştım ve garantim bitmesine rağmen hemen teknik servisi arayıp sordum onlarda garanti süresi dolmuş sorununuzu keşif etmek için belli bir ücret ödemeniz gerekiyor tarzında bir konuşma yaptılar. Bundan sonra bu arada ben Adana'da oturuyorum Adana'da ki laptop servislerine bu sorunumu anlattım fakat hiçbirisi kesin bir çözüm bulamadılar bulanlarda ya laptop yanımızda 1 hafta kalması gerekiyor dediler ya da format atın geçer dediler ki en az 7kez format attım çözülmedi, benimde işimden dolayı laptopu o kadar uzun süre bırakmam zor olduğu için hep geçiştirdim ta ki bu zamana kadar artık dayanamıyorum aynı anda 3 belki 4 işlemi yapamıyorum bile işlemden kastım ise sadece haber sitelerine girmek facebook twitter vb. siteler oyun pek fazla oynamam fakat bunun yanında youtube'dan video bile açamıyorum neredeyse, bilgisayar patlayacak gibi oluyor bu durumdan çok sıkıldım bir ara ikinci elden satayım kurtulayım dedim adamlar 150TL verebiliriz en fazla diyorlar ayıp dedim bende satmak bile akıl karı değil yani lütfen sorunuma yardım edin gerçekten sinir bozucu bir durum inanın bunu yazarken bile tedirgin oluyorum her an kapanacak diye.

Burada da resmi var http://imageshack.us/photo/my-images/840/fotoraf0046m.jpg/

aceleciburak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
elimde dv6 1282et var 3.5 yıldır kullanıyorum evet işlemci 65 nm olduğu için ve işlemci o serinin en güçlü işlemcileri olduğu için çok yüksek sıcaklıklara çıkabiliyor 3 kez fln hp servisinde fan ve soğutma sistemini değiştrmiştim sorun AMD nin görece ısınan işlemcisini kullanması burada AMD nin kötü olduğu algısı çıkması çok ısınan ve üretim bandından 65 nm çıkan işlemci olduğu için birde extra 55 nm lik HD 4650 sistemde bulunduğundan pc deki soğutma ekipmanları karşılamıyor...

cihaz hiç açılmadıysa önce bir fan temizliği yapılmasını öneririm mavi ekran hatası içinde iki ram i de çıkarıp önce 2 gb lık ile kurulum yapın sonrada 1 gb lık ram ile windows 7 kurulumu yapın ramlerde sıkıntı olup olmadığını test edersiniz...

hdd de belki bad sector oluşmuş olabilir vistada herşey olabiliyordu onada dikkat edin...

birde windows 7 yi kurdunuz ekran kartı ve chipsetin en son driverlerini kurmaya özen gösterin kendi makineme ekran kartı ve chipset driverini kurmayınca acayip ısınma oluşturuyor ...

en son sürüm ekran kartı driverları ..

32 bit

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/legacy/Pages/legacy-radeonaiw-vista32.aspx

64 bit

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/legacy/Pages/legacy-radeonaiw-vista64.aspx

AMD chipset driver

http://www2.ati.com/drivers/12-8_vista_win7_win8_32-64_sb.exe

halobaba

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım önerin çok teşekkür ederim bunları deneyeceğim inşallah sorunuma çözüm bulurum fakat şu ana kadar laptopun için hiç açmadım açıkçası açmaya da çekiniyorum, öncelikle driverları kontrol edeyim eğer devam ederse buraya yazıp bilgilendirme yaparım.

halobaba

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekran kartı driverlarını yükledim fakat driverla ilgili bir sorun yok diye düşünüyorum çünkü mavi ekran hatası halen devam etmekte o yüzden fan temizleme işi ya da laptopun içini açma işini yapabilirim ancak bununla ilgili biraz endişem var çünkü benim tek başına yapabileceğim bir olay mı onu bilemiyorum ya da yapabilirsem eğer bana yardımcı olursanız sevinirim yönlendirme açısından.

Vefasiz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
3 yıldır kullanıyorum demişsin, bide toz bakımı yaparsan ısınma biraz daha olsun düşer..

AsDErA

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ısınmadan kaynaklı olabileceğini düşünmüyorum. Bende HP kullanıyorum bahsettiğin elektrik süpürgesinin sesini bastıracak bir HP laptopum var.
Bende bir ara mavi ekran hatası alıyordum bluetooth ve wifi driver dan kaynaklandığını farkettim. Tavsiyem bilgisayarındaki bütün driver ları güncel olmasa bile HP sitesinden indirip tekrar kurman.

halobaba

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ısınmadan kaynaklı olabileceğini düşünmüyorum. Bende HP kullanıyorum bahsettiğin elektrik süpürgesinin sesini bastıracak bir HP laptopum var.
Bende bir ara mavi ekran hatası alıyordum bluetooth ve wifi driver dan kaynaklandığını farkettim. Tavsiyem bilgisayarındaki bütün driver ları güncel olmasa bile HP sitesinden indirip tekrar kurman.

Hemen hemen bütün driverları yükledim hatta yukarıda bahsederken en az 7 kez format attım demiştim o yüzden sürekli driverları yükledim benim düşüncem driverla olacak bir şey değil içini açmadan halledilecek gibi durmuyor tabi ben bilgisayarı parçalamazsam eğer :)

cngzkyz

Profesör
Reaksiyon puanı
276
1 hafta facebook'a haber sitelerine girmeyi ver sende. Servise götür yoksa elindekinden de olacaksın.

halobaba

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam dışarıya göre zaten elimdekinin herhangi bir değeri yok adamlar 100 150 liradan fazla vermeyiz diyorlar bu kadar ucuza gidecek bir laptop olduğunu düşünmüyorum yoksa anında satardım ama evet haklısın eğer servise vermezsem elimdekinden de olacağım bakalım bir iki yer daha var orayla da görüşmem lazım.

mexgm265

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya Arkadaşlar daha 2 gün oldu hp marka letop aldım pc kendi kendine kapanıp mavi ekran veriyor sonra yeniden hoş geldiniz diyip açyor acil yardım :(