Vista Boot Logo Generator

theSinan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
S.a Bu benim ShiftDelete.net teki ilk mesajım
yazım hatası ve yanlış yere konu açtıysam affola

Vista Ultimate Service Pack 1 Sürümü kullanıyorum

Vista Boot Logo Generator programı ile vista açılış resmimi değiştiremiyorum
aşagıdaki anlatılan adımları sırasıyla tek tek uyguladım
16 renkli boot ekranıyla karşı karşıya kalıyorum
C:\Windows\System32\tr-TR\winload.exe.mui dosyasına
dosta
takeown /f C:\Windows\System32\tr-TR\winload.exe.mui
yazma hakkı

cacls C:\Windows\System32\tr-TR\winload.exe.mui /G theSinan : F

theSinan Kullanıcı adım Silme hakkıda verdim
yinede 16 renkli boot ekranıyla karşı karşıya kalıyorum

Vista Boot Logo Generator v1.2 (BETA)

Vista'nın açılışta gösterdiği boot logosunu beğenmediyseniz buradan indirebileceğiniz programla kendinize özel vista açılış logoları yaratabilirsiniz. Resim çalışmalarınızın 24-bit BMP olarak saklanmış olması gerekiyor ve iki tane boyutta yaratmalısınız bu logoyu: 800x600 ve 1024x768. Eğer ekran kartınız çok iyi değilse loguyu 800x600 kullanmanız öneriliyor. Resmi seçtikten sonra Dosya menüsüne tıklayıp " Save Boot Screen File As..." buttonuna tıklıyoruz ve logo dosyası (winload.exe.mui) program tarafından oluşturuluyor.

Not1: programı yönetici olarak çalıştırmazsanız kaydetme sırasında hata verir.

Logonuzun başlangıç sırasında görüntülenmesini istiyorsanız yarattığınız bu dosyayı aşağıdaki klasöre kopyalamanız gerekmektedir.

C:\Windows\System32\tr-TR

Not2: yeni boot dosyanız eskisiyle değiştirileceği için vista değiştirmeyi engelleyebilir. bu durumda yukarıda verdiğim dizindeki "winload.exe.mui" dosyasını sağ tıkla, özelliklere gir. açılan pencerede güvenlik sekmesine gir. alt taraftaki gelişmiş butonuna tıkla. açılan yeni pencerede üstteki sahip sekmesine tıkla. açılan pencerede düzenle butonuna tıkla açılan pencerede bilgisayarınızı kurarken verdiğiniz ismin olduğu kullanıcıyı seç ve tamam diyerek bütün bencerelerden çık.

Aynı zamanda /NOGUIBOOT özelliğinin açık durumda olduğundan emin olun, yoksa sadece eski 16 renkli boot ekranıyla karşı karışıya kalırsınız.

Not3: noguiboot özelliğini açmak için
başlat/çalıştır/msconfig e gir önyükleme sekmesine gir. gui önyüklemesi yok yazan yerin başındaki yeri işaretle tamam de.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
İki cümle:
Bu işlerle uğraştıktan sonra Windows ta format için geri sayım başlar :)
Ya orijinal; ya da orijinal olmalı -kalmalı- ;)

theSinan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim için çook önemli
yapmam gerekiyor sonu format olsa bile :D
atladığım bir yer varmı sizce