Vista 64 bit birkaç soru

Tanshaydar

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba;
Dün elime Windows Vista Business 64bit SP1 orjinal olarak elime geçti. İşlemcim AMD Turion64x2 olduğundan işlemcimden tam performans almak istedim. Vista'nın 64 bit desteğinin daha iyi olduğunu bildiğimden de zaten format atmayı düşündüğüm sistemi formatladım.

Ancak şu anda iki sorunum var. MSN Messenger indiremiyorum ve güncelleme yapamıyorum. İnternet bağlantım var, buraya bu bilgisayardan yazıyorum :) Belirttiğim gibi sistemim de orjinal.

Güncelleme yapmaya çalıştığımda error connection hatası alıyorum, WLM setup'ı ise hiç indiremiyorum, indirsem de internet yüklemesi yaptığından erişim hatası veriyor. Ayrıca offline yüklemeyi de yapamadım. Yükleme başlıyor, sonra öyle kapanıyor. Hiçbir yükleme devam etmiyor.

Yardımlarınız için teşekkürler.

Frespo

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bu şey sanki bana da olmuştu 64bitten kaynaklanmıyor diye sanıyorum nasıl çözdüğümü de hatırlamıyorum ama bence denemeye devam et ve internetine wirelessdan girme.

Tanshaydar

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Şu anda zaten wireless sürücümü yükleyemedim maalesef. Bir süre sonra tekrar denemeyi düşünüyorum. Zaten dizüstü bilgisayar kullanıyorum ve genelde sabit bir şekilde durur ve kabloya bağlıdır.

Acaba bir trojan türünde bir şey olabilir mi diyeceğim; ama Avira Antivir Premium ve Comodo Firewall Pro yüklü, aktif ve günceller.

Reaksiyon puanı
2,148
sorununu çözemem ama msn 9 un internette sadece msn9 kurulumu yapan katılımsız kurulumları var onunla kurabilirsin msn yi zannediyorum

Tanshaydar

Doçent
Reaksiyon puanı
0
sorununu çözemem ama msn 9 un internette sadece msn9 kurulumu yapan katılımsız kurulumları var onunla kurabilirsin msn yi zannediyorum

Onu defalarca denedim; ama maalesef kuramadım. Hem İngilizce'sini, hem Türkçe'sini denedim.

İşin garibi, Microsoft'un güncelleme sitesine erişmeye çalıştığımda bir google sayfası çıkıp 404 hatası veriyor; ama aynı sayfayı ktunnel ile denediğimde açılıyor. Sorun bende sanırım.

Tanshaydar

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sorun çözüldü. OpenDNS kullanıcısıydım XP kullanırken. Vista'da da OpenDNS açtım ve tüm sorunlar çözüldü :)

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Zaten sorunun Vista 64 bit olmadığı belliydi

Tanshaydar

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Yok ben sorunun 64 bitten kaynaklanıyor olduğunu belirtmeye çalışmadım zaten, sistem özelliklerimi belirteyim dedim :)
Neyse, şu anda sorun yok, iyi çalışıyor. Keşke her programın 64 bitlik sürümü de olsa. Çünkü Firewall'umun ve Antivirüsümün 64 bitlik sürümleri var ve çok güzel çalışıyorlar, hiçbir sıkıntı yok :)

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Çözülmese diyecektim geri dön 32 ye ama demek ki 64 den değilmiş. Bu arada benim de işlemcim 64x2 ben de mi 64 bit kurayım ne yapayım. ????

Tanshaydar

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Tavsiye ederim, linux'um zaten x64, windows'um da x64 oldu. İşlemcinden tam performans almak istiyorsan geç derim. Hiçbir uyum sorunu yok.