Virüsten kurtulamıyorum, Bilgisayar Felç

karamatik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar. Arkadaşlar dün bilgisayarda gezinirken bütün en son dosyaların içinde aynı adda bi tane daha otomatik klasör açıldığını gördüm. mesela D:\Program Files\League of Legends ın içinde bi tane daha League of Legends olduğunu farkettim yani D:\Program Files\League of Legends\League of Legends gibi hepsi böyle. sonra dolaştım hepsinin böyle olduğunu farkedince birisinin içindeki bu sonradan açılan içi boş gözüken dosyaya tıklayım dedim içini açmak için tıkladığım anda masaüstündeki tüm rar dosyaları silindi bütün her şey kitlendi CMD açamıyorum regedit açamıyorum bilgisayarımı açamıyorum .exe dosyaları zaten açılmıyor. bi klasörü açmaya çalıştığımda bu eylemi gerçekleştirmek için ilişkilendirilmiş bi program mevcut değildir hatası alıyorum. Tamamen takıldım hiçbir şey yapamıyorum. lütfen yardım edin. 2 Haftya yetiştirmem gereken bi işim var bunu yapmam lazım. Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.

bera_ramazan

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
26
autorun killer i veya combofix i dene sanırım virüstür

karamatik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
onları açamıyorum kardeş hiçbir exe dosyasını açamıyorum

Secret++

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
İlk önce bit boot cd veya dvd yazdır yani kurtarma cdsi antivirüs olarak sonra cd'yi tak ve bilgisayarını tarattır.
Tavsiyem kasperk veya antivir olarak yazdır boot cd'sini.

FastFooD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba karamatik,
Size yardımcı olabileceğim adım maalesef antivirüs uygulaması önermekten ilerisi olmayacaktır.Sıradan bir öneri yanı sıra,tecrübeli bir üye olarak beni dinlemenizi,adımları dikkatlice ve sabır ile gerçekleştirmenizi öneririm.
Öncelikle en başarılı antivirüs olan Kaspersky Antivirüs uygulamasını bilgisayarınıza kurunuz,tam tarama işlemini gerçekleştiriniz.
Eğer ki başarılı sonuç elde edemezseniz,bu durumun olacağını sanmıyorum.Yedek bir başarılı antivirüs olan
G-Data yazılımını sisteminize kurunuz.Birden fazla antivirüs veri tabanını kullanmaktadır.Setup dosyası yanılmıyorsam 300-350 MB bir boyuttadır.Kurulumda şaşırmamanız açısından bu durumuda belirtmiş olayım
Eğer ki hiç bir yazılım başırılı olmaz,çalıştırımazsanız bilgisayar açılırken açılış ekranı (bios) kısmında f5 tuşuna basıp (f8 yada başka bir tuş olabilir.Markadan markaya değişim gösterebilmektedir.) açılan menüde Başlatma seçeneklerinden Güvenli Kip Desteği ile başlatıp bu yazılımları tekrar aynı şekilde orada da deneyiniz. Başarılı olmazsa İşletim Sistemini Geri Yükleyin.Eğer ki hiç bir adım başarı göstermezse,açılış ekranındaki menüden geri yükleme seçeneğini çalıştırınız.
En son adım Arkadaşın bahsettiği gibi boot (başlatma) dvd oluşturarak açılış ekranında zararlı yazılım taramamı yapınız.
Nasıl yapılacağı konusunda konu internette bulunmaktadır.
Sisteminizde antivirüs bulundurmayı unutmayınız
Kolay Gelsin.