Virtualbox hakkında soru??

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Merhaba,
Sanal makine için biraz araştırma yaptım.Ücretsiz olarak en iyisinin Virtualbox olduğunu öğrendim.Virtualbox hakkında birkaç sorum var ama :)

Virtualbox'da sanal işletim sisteminin alanını başka bir diske kurarsam,benim asıl işletim sistemime virüs vs bulaşabilir mi??

Virtualbox'taki RAM sürekli olarak mı kullanılacak yoksa sadece Virtualbox'u veya sanal işletim sistemini açınca mı?

Virtualbox ile işletim asıl işletim sistemimi çökertebilir miyim ? :D

Bir de Virtualbox'da kurulum sırasındaki sürücüler ne oluyor,kurulumun son bölümündekiler :D

Teşekkür ederim arkadaşlar
Biraz fazla soru sordum ama :mrgreen:

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Virüslerin asıl makinaya bulaşmaz ama bunun için özel olarak yazılmış virüsler varsa bilemem :D
Virtualbox çalıştıkça ram kullanır. Sınırladığın miktardan fazlasını kullanmaz.
Asıl işletim sistemini çökertebilirsin bunun yolları var ama canım istedi çökerteyim diyince olmuyor :D
Virtualbox içinde yazıcı, kamera gibi şeyleri kullanacaksan; Virtualbox ile gelen USB sürücülerini kurman gerekiyor. Bunun dışında ağ ile ilgili şeyler yapacaksan da ağ sürücüleini kurmanda fayda var.

ddddddddddd

Profesör
Reaksiyon puanı
19
virtual box dan kirli işlerin var galiba :)arkadaş hepsine cevap vermiş dicek bişi kalmamış.

Reaksiyon puanı
2,148
Ağ ile asıl sisteme bağlanmazsan virüs girmez, bağlansan da gireceğini sanmıyorum.
Program açıkken ram harcar.
Ağ ile bağlanıp sistem dosyalarını silersen çökertirsin.

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ne kirli işim olacak ya :devil: Program deneme vs. :D

Cevaplarınız teşekkür ederim :)