VirtualBox Donma Sorunu

mutahhar

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Merhaba arkadaşlar !
Linux ve Xp'yi denemek için VirtualBox programını uzun zamandır kullanıyordum. Geçenlerde kurduğum Pardus'u açmak istediğimde bilgisayarım kilitlendi (programın ayarlarıyla oynamamıştım). Kaldırıp tekrar kurdum. Değişen birşey olmadı. Bu sorunu Ağustos'ta format atmadan önce de yapıyordu (ama her zaman değil). Sorunu nasıl düzeltebilirim ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Merhaba arkadaşlar !
Linux ve Xp'yi denemek için VirtualBox programını uzun zamandır kullanıyordum. Geçenlerde kurduğum Pardus'u açmak istediğimde bilgisayarım kilitlendi (programın ayarlarıyla oynamamıştım). Kaldırıp tekrar kurdum. Değişen birşey olmadı. Bu sorunu Ağustos'ta format atmadan önce de yapıyordu (ama her zaman değil). Sorunu nasıl düzeltebilirim ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Bilgisayarım kilitleniyor derken kastettiğiniz sanal bilgisayarınız mı? Ve hangisine format attınız, ana bilgisayara mı?

Sanırım VirtualBox'u yeniden kurmanız sorunu çözebilir.

mutahhar

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Ana bilgisayarım kilitleniyor. Formatı da ana bilgisayara attım. Silip yeniden yüklememe rağmen sorun düzelmedi.

XGDDRX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Raminiz az ise parduse sanalda az ram verip bir deneyin.Normalde en düşük 512 mb ram ister linux.

mutahhar

Profesör
Reaksiyon puanı
15
RAM 2 GB Pardustan başka Mandriva ve OpenSuse^yi denedim aynı sonucu verdi. Sanal bilgisayara 256 MB RAM ayırıyorum.

XGDDRX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ramin 2gb ise linuxa 512 mb ram verip bir deneyin.

mutahhar

Profesör
Reaksiyon puanı
15
512 MB verip denedim olmadı. Benim ekran kartı sorunlu galiba o nedenle donuyor. VirtualBox yerine Wmware kurdum onu kullanıyorum. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar ben windows vista ultimate kullanıyorum ve virtualbox ile 12.04 yükledim ve ayarlara kadar herşey yolunda gitti ancak işletim sistemi yüklendiği zaman virtualbox donuyor. programı ve ubuntuyu silip baştan indirip kurdum ama değişen bişey olmadı sizce ne yapmam gerekiyor??