aslında cevabını zaten kendiniz vermişsiniz sata 2 ye bağladım diyerekten![]()
fw güncel ssd yeni aldım tekrar kurmanın bi anlamı yok benceyavaşlamada sata 2 ye bağlı olmasının da etkisi vardır. firmware güncelleyin eğer yine düzelmezse secure erase yapıp tekrar temiz bir kurulum yapın düzelir.
şuraya yazmadan bi okusanız ne yazdığımı hemen atlamasanız 300mb ı geçemezsin diye iyi olacaksata 3gb/s olduğundan kaynaklı. 300 mb ı geçemezsin sata II ile ki bende ocz agility 3 var sata II ile hemen hemen aynı değerlerimiz
ne yani sata II de ben 0.0lı rastgele erişim süresi alamazmıyımaslında cevabını zaten kendiniz vermişsiniz sata 2 ye bağladım diyerekten![]()
bi de 2 kere yazmışınaynen
sata 2 = 3 gb / s = ~300 mb
sata 3 = 6 gb /s = ~600 mb
ne var tavırımda abi,ben yazmışım ratgele erişim süresinde ve 4k yazma okuma hızında sorunum var diye dalga geçer gibi 300 mb geçemezsin yazmışsın@Aeolian bu ne tavır sendeki kardeş bir soru sormuşsun en azından yardımcı olalım diye aklımızdan geçenleri söylüyoruz. ki zaten foruma danışmak için yazmışsın. yazık.............
sağolun gerçekten 300 mb ı geçemeyeceğim kafama kazındı sayenizde.şaka gibi yorumlar yazıyorsunuz şuraya.bağlantıyla ilgili mi dedim ben sata II ye takılmışsınız,siz önce benim ne yazdığımı okuyun sonra bana laf edin.ssd de ahci modunda bu arada.benim ssdmin rastgele erişim süresini ve 4k okuma yazma süresini sata IIye bağlıyken arttırmamı sağlayacak yardım arıyorum ben,eğer yardımcı olamayacaksanız bence fazla uzatmayın.arkadaş anlamıyor anlaşılan sata 2 ile elde edebileceğin hız en fazla 300 mb\s dir daha neyin açıklamasını bekliyorsun. Ayrıca sata hdd ye kurulum yaparken ahci modda kurulum yapman lazım. Hdd nin erişim süresi dediğin şey zaten bağlantıdan ziyade hdd ile ilgili zaten. Ayrıca arkadaş yukarıda aynı şeyi 2 defa yazmamış daha yazılanı anlayamıyorsun ya da okumuyorsun bile daha nasıl yardımcı olalım.
yolu söylüuorum size secure erase yapıp windowsu tekrar yükleyin başka türlü çok zor o 4k değerinin düzelmesi.ne var tavırımda abi,ben yazmışım ratgele erişim süresinde ve 4k yazma okuma hızında sorunum var diye dalga geçer gibi 300 mb geçemezsin yazmışsın
sağolun gerçekten 300 mb ı geçemeyeceğim kafama kazındı sayenizde.şaka gibi yorumlar yazıyorsunuz şuraya.bağlantıyla ilgili mi dedim ben sata II ye takılmışsınız,siz önce benim ne yazdığımı okuyun sonra bana laf edin.ssd de ahci modunda bu arada.benim ssdmin rastgele erişim süresini ve 4k okuma yazma süresini sata IIye bağlıyken arttırmamı sağlayacak yardım arıyorum ben,eğer yardımcı olamayacaksanız bence fazla uzatmayın.
300mbınız batsın.sata 2 ile 80mb 4k yazma hızı alıyor insanlar raidsiz 18mbın neresi normal.yorum yok artık zira deveye hendek atlatmak daha kolay oldudiyoruz ki sata 2 ile 300 mbs nin üstüne çıkman imkansız sen hala yolunu söyleyin diyorsun ne içiyorsunuz anlamadım
demişsin ki 4k değerleri düşük burda flops dediğimiz bant genişliği gibi manaya gelen senin anlayacağın şekilde yetersiz geliyordur zaten 4k da o değerlere düşmesi normal ha sen düşmesini istemiyorsan gideceksin aynı hdd den alacaksın ve raid bağlantı yapacaksın tahminimce %40 civarı daha artacak.
gerçekten işe yarar mı daha yeni yükledim windows u ama deneyeyim biyolu söylüuorum size secure erase yapıp windowsu tekrar yükleyin başka türlü çok zor o 4k değerinin düzelmesi.
4kde dusuk olmasi normal sayilir.300mbınız batsın.sata 2 ile 80mb 4k yazma hızı alıyor insanlar raidsiz 18mbın neresi normal.
gerçekten işe yarar mı daha yeni yükledim windows u ama deneyeyim bi
evet kardeşim anlamıyorum ben.raidsiz o değerlere ulaşıyorsa kullanılan kontrolcü gerçekten işini yapıyordur ama dediğim gibi ben genede 80 mbs yi göreceğini tek başına sanmıyorum mutlaka raid bağlantı vardır zira o kadar yığılmanın hakkından o kadar bant genişliği altından kalkamaz yani 300 mbs yi görmezburası şakaydı ama sen gene anlamıyacaksın büyük bir ihtimal
![]()
abi sus diye anlamıyoruz dedik sus artıkyau daha nesini anlamıyorsun anlamıyorum raid i çift silindire sahip motor gibi düşün işte ama sendeki cihaz tek silindir motor hacmi ise sata2 ye tabir ettiğimiz sana 300 mbs verebilecek güçte bir motor hacmiörnek vermek gerekirse senin bu motor tek silindir iken 0 dan 100 e 6 sn de çıkıyorsa çift silindirde bu süre 4 sn olacak
ve çift silindir dahi olsa yapacağın sürat 300 kmh dir
hala daha anlamadıysan ben yokum arkadaş
![]()