Verifying DMI Pool Data, Update new data to DMI. Acil yardım.

melhfln

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba, sorunsuz çalışan bilgisayarımda 4GB (2x2GB) patriot 1600mhz ram vardı. Windows XP işletim sistemi vardı ve sistemi biraz geliştirmek istediğimden ilave olarak ram dual channel olduğu için 2x2GB HI-LEVEL 1600mhz ram aldım 8GB olması için. Ram'leri xp kuruluyken sorunsuzca slotlara taktım ve bir sorun olmadı.

Bunun üzerine satın aldığım Windows 7 Professional iso olarak DVD'ye yazdim ve bilgisayarı boot edip Windows 7'yi kurdum, driverları vs. sorunsuzca yükledim, ta ki windows güncelleştirmelerine gelene kadar. Windows update güncelleştirmeleri yükledi ve reboot attı, bilgisayar açılırken anakart logosundan hemen sonra bu yazı çıkıyor ve bilgisayar kilitlenip kalıyor:

Verifying DMI Pool Data,
AMD Data change, Update new data to DMI.

bir kaç kez denedim yok bilgisayar açılmıyor. daha sonrasında tekrar kasayı söktüm ve ilaveten taktığım 2 hi-level ram'ı çıkardım. bilgisayar tekrar açıldı. ne yapmamı öneriyorsunuz? slotları değiştirsem fark eder mi? (aynı renklere aynı markaları taktım. 1-2 ve 3-4 şeklinde)

melhfln

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar öncelikle bios update yaptım ve bu sefer kasayı söküp, slot 1-2 ye eskisi gibi patriot olan önceki ramlerimi taktım. 3-4 slotuna da yeni aldıgım hi-level leri taktım. açtım ve bilgisayar açıldı ve bu sefer [h=2]Verifying DMI Pool Data update success.[/h]yazdı ve açıldı sorunsuz olarak. acaba neden olmuştu anlamadım ama...

melhfln

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:( yok bu sefer de bsod verdi. sanırım sorun ram uyuşmazlığı.

iki çift de 1600mhz ve ddr3.

yeni aldığım hi-level'ların cl leri yazmıyor acaba bu uyuşmazlık çözülemez mi? mecburen eskileri kullanıyorum. yenileri takınca 1-2 saat sonra mavi ekran veriyor.

var mı yardımcı olabilecek?