Vatikan'da Gizli Bir 'Zaman Makinesi' Kronovisor Efsanesi

Bu konuyu okuyanlar

Prolet35

Öğrenci
Cezalı
Katılım
29 Mayıs 2021
Mesajlar
12
Reaksiyon puanı
12
Puanları
3


Vatikan'da Gizli Bir 'Zaman Makinesi' Kronovisor Efsanesi


1960'lardan 1990'lara kadar Peder Pellegrino Ernetti, İsa Mesih'in çarmıha gerilmesini gözlemlemek için kullandığı Chronovisor adlı bir zaman makinesinin yaratılmasına yardım ettiğini iddia etti.​


Emanuela Orlandi'nin 1983'te faili meçhul bir şekilde ortadan kaybolmasından , Apostolik Arşivi olarak bilinen gizli bir belge koleksiyonuna kadar, Vatikan'ın tarihi sırlarla doludur. Ve Vatikan'ın sözde sırları arasında hiçbiri Chronovisor efsanesinden daha tuhaf olamaz.


Chronovisor'ın, kullanıcıya zaman içinde görme yeteneği veren bir cihaz olduğu söyleniyor. Chronovisor'un varlığı hiçbir zaman kanıtlanmamış olsa da, Vatikan rahibi Peder François Brune'nin 2002 tarihli bir kitabı aksini söylüyor.


Brune'e göre, Chronovisor, bir Benediktin keşişi olan Peder Pellegrino Ernetti tarafından geliştirildi. İddiaya göre Ernetti, 1960'ların başına kadar Brune'e güvenip, ünlü fizikçi Enrico Fermi ve eski Nazi bilim adamı Wernher von Braun da dahil olmak üzere 12 bilim adamının onu inşa etmesine yardım ettiğini söylediğinde cihazı gizli tuttu .


Tüm dalga boylarında ses ve ışık sinyalleri alan katot ışınları, antenler ve metallerden yapılan Chronovisor, iddiaya göre bilim adamları ekibinin İsa Mesih'in çarmıha gerilmesi de dahil olmak üzere geçmişteki olayları belgelemesine izin verdi. Bu nedenle makine, geçmişe ilk elden bir bakış sağlayarak Mukaddes Kitabın öğretilerini doğrulayabilirdi.


Chronovisor ile ilgili fiili kaynak Brune'nin 2002 tarihli kitabı Le Nouveau Mystère du Vatican'dır . İçinde Brune , Peder Ernetti ile 1960'ların başında Venedik'in Büyük Kanalı'nda bir tekne gezisinde nasıl tanıştığını anlatıyor . Brune gibi, Ernetti de doğal konuşma için yapılan eski dillerin tarihinde çok bilgiliydi. Ama çok geçmeden Ernetti sohbetlerini bilime yöneltti.


Brune, Ernetti bir zaman yolculuğu cihazı aracılığıyla gerçeğe erişebileceğini önerdiğinde, Hristiyan İncil'in yorumlanabileceği birçok yolu açıklıyordu.


Ernetti , kendisinin ve bir grup ünlü bilim adamının geçmişi ortaya çıkarmak için ortak bir arayış içinde bir araya geldiklerini iddia etti. Bilim adamlarından biri 1938'de Nobel Fizik Ödülü'nü kazanan Fermi, diğeri ise NASA'daki çalışmaları Amerika'yı aya taşıyan eski Nazi von Braun'du.


Ernetti'ye göre, cihazın birkaç anteni vardı, bunlardan üçü tüm ilgili spektrumlarında ses ve ışık dalgalarını alan "gizemli" metallerden yapılmıştı.


Cihazdaki bir "yön bulucu"nun, kişinin görmek istediği belirli bir döneme ayarlandığı, bir ekran tarafından görüntülendiği ve bir kayıt cihazının görüntüleri yakaladığı iddia edildi.


Chronovisor bu nedenle bir zaman makinesinden çok geçmişe açılan bir pencereydi. Ernetti, bir televizyon gibi çalıştığını ve uzayda "yüzen" uzun zaman önce yankıları yakaladığını söyledi - ve bazı şaşırtıcı şeyler gördüğünü iddia etti.


Sözde Cihaz Mukaddes Kitabın En Önemli Anlarını Ortaya Çıkardı​


Ernetti, Marcus Tullius Cicero'nun MÖ 63'te Roma senatosunda yaptığı konuşmaya nasıl tanık olduğunu anlattı: “Jestleri, tonlaması,” diye coşkuyla söyledi. “Ne kadar güçlüydüler! Ne hitabet uçuşları. ” Ernetti, İsa Mesih'in çarmıha gerilmesini gözlemlemek gibi ek, giderek daha cesur iddialarda bulundu.


Ernetti, Roma İmparatorluğu'nun kuruluşundan Sodom ve Gomorrah'ın yıkılmasına kadar, kendisinin ve ekibinin İncil'deki en önemli olaylardan bazılarına göz attığını iddia etti.


2 Mayıs 1972'de, La Domenica del Corriere adlı bir İtalyan yayını iddiasını yayınladı. “Geçmişi Fotoğraflayan Bir Makine Sonunda İcat Edildi” başlıklı makale, Ernetti'nin tüm İtalya'nın okuması için şok edici açıklamalarını içeriyordu.


Kuşkusuz şüpheli iddiaların yanı sıra dergi, Ernetti'nin Romalıları İsa Mesih'i çarmıha gererken yakaladığını iddia ettiği Chronovisor'dan iddia edilen bir fotoğraf yayınladı. 1972 tarihli makale ayrıca Ernetti'nin Son Akşam Yemeği'ne tanık olduğunu ve İncil'deki olayın bir fotoğrafını hatıra olarak kendisi için sakladığını iddia etti.


Ernetti tutulan makine yanlış ellere düşmesini sektörün korunması amacıyla Vatikan tarafından gizlenmiş olduğunu 1994 yılındaki ölümüne kadar. İlginç bir şekilde, Vatikan 1988'de "bu tür özelliklere sahip bir araç kullanan herkesin aforoz edileceğine" karar verdi.


Ernetti, ölmeden kısa bir süre önce, cihazın gerçek olduğunu ısrarla yineleyen bir açık mektup yazdı. “Papa Pius XII, makine çok tehlikeli olduğu için bu cihazla ilgili herhangi bir ayrıntıyı açıklamamızı yasakladı. İnsanın özgürlüğünü kısıtlayabilir.”


Chronovisor Başka Bir Vatikan Gizemi Kaldı​


Chronovisor kulağa ne kadar cezbedici gelse de, Ernetti'nin bu konudaki iddialarının çoğu o zamandan beri çürütüldü. Şüpheciler, İsa'nın sözde fotoğrafının sadece bir Umbria kilisesinde bulunan bir heykelin ucuz bir reprodüksiyonu olduğunu iddia ettiler. Başka bir dergi, fotoğrafın, İtalya'nın Collevalenza kasabasında yapılan bir kartpostalın yalnızca İsa'nın ters çevrilmiş bir görüntüsü olduğunu savundu.


1996'da Paracelsus dergisi Ernetti'nin iddialarına yönelik daha fazla eleştiri yayınladı . Parça, Ernetti'nin iddialarını meşrulaştırmak için neden cihazın nasıl inşa edileceğine dair ayrıntılı talimatlar yayınlamadığını sorguladı. Ayrıca makale, Chronovisor'un tasarımının 1947 tarihli bir bilim kurgu romanındaki benzer bir cihaza nasıl büyük bir benzerlik gösterdiğini ortaya çıkardı.


Bazıları Peder Pellegrino Ernetti'nin 8 Nisan 1994'teki ölümünden önce tüm hikayeyi uydurduğunu itiraf ettiğini söylüyor, ancak bu hala ateşli bir şekilde tartışılıyor. Von Braun, Fermi, Ernetti ve Brune artık ölüyken, geriye sadece merak uyandıran gizem kalıyor.


Bu anlamda, Chronovisor, çağlar boyunca bir Vatikan gizemi olarak zamanın sınavına girdi.
 

Son mesajlar

Üst