Üye alımı kapanmalı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Finix
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sizce?

• Davetiye'ye geçilmeli

Kullanılan: 367 76.0%
  • Geçilmemeli

Kullanılan: 116 24.0%

• Kullanılan toplam oy
    483
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Bence üyelikler kapatılsın ve ayda 3-5 gün açık kalsın :P

meLodrama

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence bütün üyelerin üyelikleri modların felan iptal edilsin. sitede yeni birşey paylaşınca adminler üyelikler 10 dk lıgına açılsın şey gibi olsun şu bazı magazalar açılış gününe özel indirim yaparda kuyruk sıra kıyamet kopar ya öyle olsun anasını satıyım :D
Zaten herşeyi tadında bırakmak lazımmış.

---------- Post added at 22:36 ---------- Previous post was at 22:35 ----------

Bence üyelikler kapatılsın ve ayda 3-5 gün açık kalsın :P

yazdıgını görmedim kardeş aynı hesaplardan bahsediyoruz :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Herkese benden bir ban! :D

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
-Davetiye sistemi ile üyelik. Mevcut ve yeni üyeler için;Başlangıç için tüm mevcut üyelere göndermeleri için eşit sayıda davetiye vermeli.
Davet edenler gönderdiği kişiye referans olacağı için tüm hareketlerinden sorumlu olmalı. Bu sorumluluk ceza ile değil yeni davetiye ile olmalı. Üyeler 5-10 mesaj yazıp çekip giderse davet ettiğiyle kalır. Bunun dışında üye yaptığı kişilerin forumdaki aktivitesine göre yeni davetiyeler kazanabilir. Yaptığı üye asistan oldu 3 davetiye, prof oldu 10 davetiye, moderatör oldu 20 davetiye gibi. Davet ettiği kişiler sürekli banlanırsa yeni kişiler davet edemesin.

-Cep telefonu ile üyelik onayı. Önce mevcut üyeler mesajla onaylanmalı. Onaysız en fazla 10 kez giriş yapabilmeli sonrasında mesaj yazamama gibi kısıtlamalar getirilmeli. 100 girişte hesap bloke olmalı. Askerlik vb. nedenlerden yıllarca giriş yapamayanlar bu durumda mağdur olmaz. Yeni üyeler onaysız üye olabilirler ancak mesaj yazamazlar.

- Yeni üyeler için; Yeni üye davetiye gönderebilmek için en az asistan olmalı. Asistanlıkla birlikte sistem üyeye davetiye vermeli.

- Davetiyesiz üyelik. Belirli ve önemli günlerde (veya sürekli) davetiyesiz ancak mesaj onaylı üyelikler açılabilir. Bu üyelerin mesajları yönetici onayıyla yayınlanır. Böylece moderatörler uygun olmayan mesajları (reklam, hakaret) arayacaklarına mesajlar onların önüne gelir ve filtreden geçilmiş olur. Hiç uyarı almamış ve belli sayıda mesaja sahip davetiyesiz üye terfi eder ve bu sistemden çıkarılır. Bu sistemle dengeli sayıda üye alınarak moderatörlere binecek yük hafifler. (Şimdi bana saydırıyorlar başımıza iş çıkarıyor diye :D )

Tabi bunlar SDN politikasına ve SDN anayasasına aykırı ve uygulaması da oldukça zor. Ancak ne uygulanmak isteniyorsa istikrarlı bir şekilde uygulanmalı ve uygulamadan önce forumun onayına sunulmalı.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Hoca ne yaparsa cemaat ne yapar diye bir soz vardir. Forumun onde gelenleri kaliteyi arrtirsinlar ki cemaat de onlari takip etsin. Sadece yoneticiler degil eski ve aktif uyeler dahil actiklari konularda beli bir kalite citasini tutturabilirlerse yeni uyeler de onlari takip eder. Simdi yeni uye bakiyor forumun populer uyesi surekli tecavuz haberi aciyor foruma o da bunu ornek aliyor hatta abartarak bunu yapiyor. Bir tanesi cikmis tv de ne varsa otu b..ku her seyi kobu olarak acinca fouma yeni uye vatandas da tv de gordugu kaliteli kalitesiz her seyi foruma getiriyor. Eger yenilerde sikayetciyseniz once kaliteyi belirleyenlere bakmak gerek... Kalite dusmesi asagidan degil ne yazik ki yukaridan geldi...

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Üyelik kapatılsa bile forumun teknoloji bakımından kalitesinin çok artacağını düşünmüyorum. Benim düşüncem battı balık yan gider. Boş yere üye alımını kapatmanın bir anlamı yok.

mortality

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Düşünsene 500 mesaj yazma olayı var.Millet o zaman da saçma sapan şeyler yazar.Ahahah :D..Hatırlıyorumda forumun birinde davetıye için mesaj sayısına bakılıyordu.Bızım arkadasta bir konuya yorum yaptı yorumunu kopyaladı ve ondan sonrakı 50 konuya aynı yorumu yapıştırdı :D:D Ne kopmuştum ama :D

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Bence SDN kişilere özel bir site değil amaç burda teknoloji haberleri bilgi paylaşımı yardım aklınıza ne gelirse kısacası ha şunu önere bilirim yani beli bir mesaj kadar yeni üyeler konu acmasın sadece yardım altında konu acsınlar örnek link paylaşıı verilmesin yani bazı kısıtlamalar getirilsin

Charlie Scene

Profesör
Reaksiyon puanı
6
bence üye alırken daha cok nelerle ilgili oldugunu ve en cok hangi konuda cok bilgili oldugunu test etmek lazım.. ona göre foruma alınmalı.. kayıt olurken soru sorulmalı diye düşünüyorum..

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Eğer online istatistikler düşüyorsa davetiyesiz üye alımı kaçınılmaz olur haliyle..

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
bence üye alırken daha cok nelerle ilgili oldugunu ve en cok hangi konuda cok bilgili oldugunu test etmek lazım.. ona göre foruma alınmalı.. kayıt olurken soru sorulmalı diye düşünüyorum..

google amca varken soru sorulması sacma örnek donanımsal bir soru sorulduğunda adam yazar google bilmesede oradan bulur cevap yazar :)

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,133
Arkadaşlar Davetiye sistemine önceden geçmiştik. Gerçekten verim alınamadı. Şu an aramızda üyelik sisteminin en iyi şekline getirilmesi için tartışıyoruz. Lütfen siz de fikirlerinizi belirtin. Sadece davetiye sistemine odaklanmayın.

Her fikre açığız ve dikkatlice okuyup değerlendiriyoruz.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Bu konu hakkında net birşey söyleyebilirim, istatistikler yukarı doğru gidiyor. :)

bencede yukarı doğru gidiyor arkadaşlar sadece shiftdelete yazıp nick giriyor dolaşmaya başlıyorlar birde sdn araştırın be arkadaşlar statistikler ne alemde kim kime sdn basediyor :D

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Bu konu hakkında net birşey söyleyebilirim, istatistikler yukarı doğru gidiyor. :)

Ben davetiye sisteminin kalktığı ilk zamanlardan söz etmiştim aslında keyloger hocam :)

Şu an artan bir grafik vardır doğrudur , artsın tabi Allah daha çok artırsın ne diyelim gözümüz yok hani :)

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Editörlerin haricinde ki tüm üyelere konu açma, yorum yapmalar kapatılsın.

Charlie Scene

Profesör
Reaksiyon puanı
6
kimler düzenli giriyor diye takip edelim.. hiç girmeyenler eleyelim diyecem ama... kötü fikir oldu sankii

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Ben davetiye sisteminin kalktığı ilk zamanlardan söz etmiştim aslında keyloger hocam :)

Şu an artan bir grafik vardır doğrudur , artsın tabi Allah daha çok artırsın ne diyelim gözümüz yok hani :)

Pardon ben yanlış anlamışım.

O zaman şöyle diyeyim, davetiye sistemi öyle aman aman istatistiklerimizi düşürdüğü için değil, amacına hizmet etmediği için kaldırıldı. Davetiye vardı, yine aynı miktarda gereksiz adam doluşuyordu foruma bir de yanında davetiye gönderen düzgün adamında canı yanıyordu, uyarılıyordu yada banlanıyordu. Bu kontorlü sağlamaya çalışmazsak davetiyesizden bir farkı kalmıyordu yani kısaca işe yaramadı.

Bize daha sağlam fikirler lazım. :)

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
bence üyecik değil de belli bir süre stajyer olarak alınsınlar perfomansına göre üyelik verilir bir konu acacaksa o konunun iceriğini moderatör ilk mesaj halind göndersin onay ona göre verilsin

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Pardon ben yanlış anlamışım.

O zaman şöyle diyeyim, davetiye sistemi öyle aman aman istatistiklerimizi düşürdüğü için değil, amacına hizmet etmediği için kaldırıldı. Davetiye vardı, yine aynı miktarda gereksiz adam doluşuyordu foruma bir de yanında davetiye gönderen düzgün adamında canı yanıyordu, uyarılıyordu yada banlanıyordu. Bu kontorlü sağlamaya çalışmazsak davetiyesizden bir farkı kalmıyordu yani kısaca işe yaramadı.

Bize daha sağlam fikirler lazım. :)
İlk 100 mesajın incelenip ona göre foruma alınması nasıl olur?

Edirneli

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Bence 200 mesaj sınırı olsun adam çok acil yardım diyo sorunu çözülüyor sonra sırra kadem basıyo

Charlie Scene

Profesör
Reaksiyon puanı
6
bence belli konulara sınır koyulsun konu başlıgı acıldıgında basamaklı seviye sistemi olsun derim..

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Bence yapay zeka geliştirilsin ve forumu kontrol etsin. Spam yapanları, reklam yapanları, saçma saçma başlık açanları tespit edip banlasın. Hepimiz rahat edelim :)

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bence forumda içi boş konuları önlemek istiyorsak yönetimden önce üyeler bir iç denetim oluşturmalı. Konu çok saçma ise bunu belirtmek için dahi yorum yazmayın, görmezden gelin o konuyu. Bu sayede bir süre sonra daha makul konular açmaya yönelecektirler.

Alakasız konular açılıyor diyorsak da kategoriler, bölümler kısıtlanabilir ve paylaşılabilecek içerik daha net sınırlarla çizilebilir. Her bölüme özel kurallar konulup alakasız konular o kurallara dayanılarak kilitlenebilir, silinebilir. Böylece üye neden sildiniz deme hakkına da sahip olmaz.

mortality

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Ya ben bu siteye arkadasın tavsıyesı uzerıne üye oldum ve ınanın şu anda hergun mutlaka gırıp bakıyorum.Bu günde dikkatimi çekti adam üye olmuş ama illegal birseyler yuklemek için üye olmuş, başkası üye olmuş başka sitenin reklamını yapmak için üye olmuş,bir başkası üye olmus mesaj sayısı 1 ve adam kendi sitesinın reklamını yapmıs.Yani bunlar engellebmezse ki ben adım gibi emınım o yeni üye olupta gereksiz paylaşımlar yapanların başka üyelıkleride vardır bence ilk olarak bunların önüne geçilmeli.adam kafasına göre üyelik alamamalı.Davetiye sistemine mi geçilmeli yoksa 2. üyelikler mi yasaklanmalı.Kısacası işiniz zor allah kolaylık versin.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
evet dediği gibi adam yardım almak icin üye oluyor 1 mesaj yazıyor yardım aldığı zaman da kayıpoluyor gidiyor ve bir tşk etmiyo ama şunu da unutmayın acunn medya 400 üyesi var SDN yanlış bilmiyorsam 82 bin :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...