Uydunet Sınırlı İp Problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cuslaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cuslaw

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar.
Yaklaşık bir ay önce Karşı komşu ile anlaşıp uydunet servisinden internet başvurusu yaptık.Başvuruyu Karşı Komşum yaptı yani interneti o aldı.Modem onda.Bende 2 tane pc var.Komşunun switch'inden gelen kabloyu kendi swicth'ime bağladım.Ve bağlantıyı ikiye böldüm.
Kullanımımız bu şekilde
Şimdi gelelim probleme.
Bazen iki pc de internete sorunsuz bağlanıyor.Bazen bu pc bağlanıyor , diğeri sınırlı ip diyor ve ip alamıyor.Bazen diğeri sorunsuz bağlanıyor bu pc sınırlı ip diyor , ip alamıyor.
Ne yaptıysam problemin sebebini çözemedim :turned:
Bilgisayar kullanımı hakkında acemi değilim.İsmini vermeyeyim ama büyük bir bilgisayar firmasının bölge bayii teknik servisinde çalışıyorum.Yani yardımcı olucak arkadaşlar ethernet kartını kontrol et , ethernet driverını kaldır tekrar kur , kabloların arızalı , işletim sistemi problemi ...
Gibi önerilerde bulunmamasını rica ediyorum.
Eğer uydunet kullanıp , bu problemi yaşayıp çözüm bulabilen arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.
TTNET olsa her türlü çözülürdü ama Uydunet'in çalışma yapısı nedir bilmediğimiz için çözüme ulaşamıyorum.
Ve bu sıkıntı benim için büyük bir problem.
Bağlantı hızında bi problem yok performans iyi fakat dediğim gibi ne yaptıysam sorunsuz bi şekilde iki pc ye de bağlantıyı sağlayamadım.
Yardımcı olucak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
Kolay Gelsin.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Sen onu komşuna sor modem onda sakın engelleme falan yapıyor olmasın hani erişimi azalt gibi falan ayarlarla oynamasın sakın.(öyle erişimi kapatma falan ayarları varsa)

resimadam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
uydunetin çalışma mantığı basitçe wireless'a bi mac adresi tanımlayıp ağa dahil olmak gibi kullanıcı adı şifre yok kaydolurken modemin mac'ini sisteme giriyorlar sinyalindede problem yoksa sorunsuz bağlanıyorsun. senin problem internet bağlantısı ile ilgili değil belli. sanırım normal modem aldı arkadaşın uydunetten tek port çıkışlı modem dhcp'den ip verir nomalinde switchede bağlasan sorun olmaz, statik ip vermeyi denedinmi hiç bilgisayardan yada modemden mac ip eşleştirmesi falan yap, modemin ayarlarını bir incele hiç olmadı sorun varsa ozaman para verip netmaster'ın 4 portlu bir modemini alın derim zaten seçme şansıda yok kablo modemde

cemkalkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
uydunet modemlerı router özellıgı tanısmadıkları ıcın swıtchle ıkı makınayı ınternete cıkartamazsınız cunku ayrı ayrı ıp weremez ıkı ayrı bılgısayara. bunu cozmek ıcın router kullanmanız gerekmektedır...

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
uydunet modemlerı router özellıgı tanısmadıkları ıcın swıtchle ıkı makınayı ınternete cıkartamazsınız cunku ayrı ayrı ıp weremez ıkı ayrı bılgısayara. bunu cozmek ıcın router kullanmanız gerekmektedır...

doğru cevap bu. aynı sorun kablonettede oluşuyor tek çözüm router

quazar

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Anladığım kadarıyla sizin routere ihtiyacınız var. Uydu modemde router özelliği yok belliki ve bazen bir bilgisayarı bazende diğerinin bağlanması sadece swithc kullanmanızdan kaynaklanıyor. Böyle bir pozisyonda her makinenin farklı IPsi olmasının bir öenmi yok. Bir router alacaksınız swtichi buna ekleyeceksiniz veya en güzeli4 portlu bir broadband router alacaksınız işlem tamam olacak..

resimadam kardeşimin dediği husus sadece modeme kadar olan işlemlerdir sonrasında dağıtım ile ilgili olan kısmı izah etmiyor maalesef. Dağıtımda bu tür modemler genelde firma internetin paylaşılmasını istemediği için routersiz olarak gelir ve sorunun kaynağıda budur. Yani swtich kullanmanız bu konuda hiç bir şey değiştirmeyecek ve işe yaramayacaktır. Size router lazım.

Cuslaw

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki fiyatı uygun işimi görebilicek bi router markası söylermisiniz ?

pekipekepi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya ben de uydunet için router aldım. Kurulumunu yaptım kablosuz ağlar yerine giriyorum orada da gözüküyor ama bağlantı yapmıyor ne yapmam gerekiyor LÜTFEN YARDIMMMM!!!!:blushing:

HARBİKIZ

Profesör
Reaksiyon puanı
135
uydu net kaçak kullanımı tespit edip mahkemeye veriyor haberiniz olsun...........

HARBİKIZ

Profesör
Reaksiyon puanı
135
soruyu sorma sebebinize herkes şaşacak ama ben yine açıklayayım, sitemiz de 4 aile kaçak kullanmaktan dolayı mahkemelik oldu......

laztopak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
soruyu sorma sebebinize herkes şaşacak ama ben yine açıklayayım, sitemiz de 4 aile kaçak kullanmaktan dolayı mahkemelik oldu......

o zmana 2 soru daha soruyorum;
1 - kaçak kablo tv kullanmaktan mı? (Bunun gerekçesi olabilir)
2 - uydunet modemlerde (kablolularda) en fazla 2 mac adresine ip verebiliyor (2. içince arayıp açtırmanız lazım). Ben router taktım routera ip verdi. ve benim routerdan 40 kişi bağlandı diyelim onu nasıl tespit edecek? Uydunet modemde sadece routerin 1 tane mac adresi görünüyor...

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Scientific Atlanta marka modem kullanıyorum ve 3 bilgisayar aynı anda dağıtıyor neti. Ancak Uydunet'in diğer modemleri 2 den fazla makineye dağıtmıyor nedense. Wireless router ile çözebilirsin sorunu

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Tek bir adrese verilmiş adsl, fiber ya da kablotv üzerinden birden fazla adrese, yani alt üst komşulara internet hizmetini paylaşmak ne olursa olsun yasak. Derseniz ki yerel ağ uygulamaları çalıştırıyoruz sadece ona bir şey diyen çıkmaz.