Usb Flash Bellek Dosya Bozulması Yardım

zatura

Profesör
Reaksiyon puanı
0
İyi çalışmalar ,
kingston usb flash belleğe dosya transferi sırasında sistem hata verdi. Daha sonra flash belleğe baktığımda dosyalarda herhangi bri bozulma yok idi. Güvenle kaldırdan usb yi
kapattım ve pc den çıkardım.Daha sonra pc ye taktığımda , dosya adlarınn değişik karakterlerde göründüğünü ve içlerine girişine izin vermediğini gördüm.
usb 'nin içinde % 80 dosyalarda bozulma olmuş ama bazı dosyalarda bozulma olmamış , onları görüp başka bir yere atardım.Bu aktarıma izin verdi..
karekteri bozuk olan bir dosyaya tıkladığımda ;
is not accessible , The filename , directory name , or volume label syntax is incorret mesajı veriyor..

Karekteri bozulmamış bazı dosyaların içinde yer alan dosyaları tıkladığımda ise
…. is not accessible The file or directory is corrupted and unreadable mesajı vermektedir.

İnternetten baktığımda bu konuda çok fazla bir bilgiye ulaşamadım
Forumda da biraz baktım ama bulmadım.
Yalnız bir sitede BadCopy Pro diye bir program gördüm , deneme fırsatım olmadı.

virüs vs olsa , tüm dosyaları etkilemesi gerekmezmi ? bazı dosyalar etkilenmemiş idi.

dosyalar içinde yer alan verileri kurtarabileceğim bir yol varmı ?

syg.

Uso!

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Karakterleri bozulmuş dediğiniz dosyalardan bir ekran görüntüsü yollayabilirmisiniz?
Eğer tahminimdeki virüs ise, ancak biçimlendirerek kurtulabileceksiniz, dosya adları sisteme uygun olmadığından üzerinde işlem yapılamıyor, sanki dosya yokmuş gibi.

Y!LM@Z

Profesör
Reaksiyon puanı
45
resim aşağıdaki şekildedir.
usbgoruntu.jpg

Ara sıra benim usb de böyle oluyor. Elimde kingston 8gb vardı işyerinden dosyayı atıyorum ve evdeki pc'ye aktarmak için taktığımda aynen resimdeki gibi oluyor.kurtarabildiğimi kurtarıyorum ama çoğu bozulduğu için biçimlendirmek zorunda kalıyorum.
Sanırım kingstonlarda çok sık rastlanılan bi problem.

Uso!

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Benziyor, klasörlere sağ tıkladığında özelliklerde de GB'lar var sanırım. :) Bildiğim kadarıyla kaynakları sistemdeki bir HDD'den alıyor.Benim uyguladığım çözüm USB belleği biçimlendirerek, farklı bir PC'de flash belleği takarak denedim.Virüse dair bir şey yoktu.

Ekleme: Kingston ile ilgili olduğunu sanmıyorum, benim SanDisk Cruzer 4GB belleğime oldu bu yaklaşık 4 ay kadar önce.

zatura

Profesör
Reaksiyon puanı
0
bu durumda veriler uçmuş oluyor .. biçimlendirme nasıl yapıldığı konusunda bilgi almam mümkünmüdür..

Uso!

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Bilgisayarım'dan USB belleğinize sağ tıklayarak `Biçimlendir...` seçeneğini seçin.Hızlı biçimlendir derseniz, veri kurtarma şansınız biraz daha yüksek olabilir.Ama zaten üzerine yazmışsa, geçmiş olsun derim. :)

zatura

Profesör
Reaksiyon puanı
0
recover my files programı ile % 90 gibi bir oranda bir data kurtuldu.Yanlız üzerine yazılmış olan datalarda bozulma vardı.
Hızlı biçimlendir yaptığımda içinde bulunan bütün data silindi. Yanlız flash bellek içi boş görünmesine rağmen , özelliklerden baktığımda kullanılan alan %20 civarında , boş alan %80 civarında , içinde data var ama göstermiyor.( gizli klasör seçenekleri vs hepsi açık idi. ) , birkaç formattan sonra kullanılanacak alan %100 e geldi.

---------- saat 09:48 eklendi ---------- önceki mesaj saat 09:44 eklenmişti ----------

çözüldü olarak işaretlemek istedim ama yapamadım galiba..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Sene olmuş 2014 :) ben de böyle bir sorunla karşılaştım. Sayenizde çözüme ulaştım. Çok teşekkür ederim.