USB Bellekten XP Yüklemek

Ecevit BIKTIM

Profesör
Reaksiyon puanı
26
USB bellekten XP kurulum dosyalarını atabileceğinizi ve yükleyebileceğinizi biliyor musunuz. O zaman bu yazımızı dikkatlice okuyun.

Geçen gün sizlere USB bellekten Vista’yı kurmayı anlatmıştık. Birçok okuyucu bu yazımızı çok beğendi. Fakat aynı yöntemi XP için de yazmamızı istediler.

Bu yazımızda Windows XP kurulum dosyalarını nasıl USB belleğe atacağınızı ve buradan da nasıl kurulum yapacağını anlatacağız.
İhtiyacınız olan tek şey 1 GByte kapasiteli bir USB disk ve sistemi USB’den Boot eden bir anakart.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Denemedim ama inşaallah denerim bu resimde güzelmiş böyle usb var mı?Nerde bulurum birde gerçekten çok işe yarar vistayı da okudum onda kafam karışmıştı ama bunda anladım bir dahakine usb bellek alırsam bunla yapıcam.

ahmet_d

Asistan
Reaksiyon puanı
3
keşke bu yazıyı 1 sene önce xp kurmak için cdromumla günlerce uğraştığım zamanlarda okumuş olsaydım.teşekkürler belki daha sonra lazım olur

Rato

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Telekomdan aldığım netbook üzerinde deneme yapmak için veri arıyordum ki konuyu gördüm çok iyi bir zamanda hazırlanmış teşekkür ederim Ecevit Bey.

KSoft

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım verdiğin adreste virüs var.site engellendi g-data tarafından.

KSoft

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
6261gdata.jpg
9585gdata2.jpg

KSoft

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben G-data ya güveniyorum.ben de dahaönce kaspersky internet security 2009 kullanıyordum ama şunu gözlemledim.kaspersky bulamadığı birçok şeyi buldu g-data.bilgisayarımda daha önce kasper tarafından tarattığım ve virüssüz dediği birçok şey g-data tarafından virüslü bulundu.resimler orada arkadaşım..

Ecevit BIKTIM

Profesör
Reaksiyon puanı
26
symantec de de yok
ayrıca gdata siteyi engelliyor dosyayı değil

RunoadeS

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Teşekkürler @Ecevit BIKTIM. Benim gibi Netbook'u olanlar bu kaynağı kullanarak Windows kurabilirler.

Bende de McAfee programı var ve yüklememe izin vermiyor.

McAfee'de, Potentially Unwated Program çıkıyor. Antivir yükledim oda uyarı verdi.

VirusTotal'de tarattım. Riskler buldu. Ama önemsiz çünkü Anti-Virus programları bunu hack aracı olarak gördüğü için kurmaya izin vemiyor. Yani virus yada trojan falan değil bu dosya arkadaşlar. rahat olun.

Virustotal. MD5: 193f0db741109500932975d9bac0ab56 Riskware.PSW.ProductKey.I PSWTool.Win32.ProductKey.i Application.Generic.19617

Rato

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Siteye bende erişemiyorum Nod32 var ama alakası var mı bilmiyorum yarın başka bir yerden bulup deneyeceğim bu olayı.

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
ben uyguladım aşamaları. bios ayarlarından usb yi de belirledim fakat dakikalarca siyah bir ekranda yanıp sönen bir imleçten ötesini göremedim malesef.

oblomov

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
usb F olarak görünüyo ama not valid fat,fat32,ntfs diye hata veriyo. formatlayıp fat32 yapmıştım. usb desteklemiyo olabilir mi?. anlamadım :)

aliorhan15

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bende Fsecure anti virüs var oda virüs olark alğıladı ama dosyada virüs falan yok.genellikle komut dosyası çalıştıran proğramlar için virüs proğramları hep uyarı verir.o yüzden bu uyarıyı alıyorsunuz.ben proğramı indirdim ve başarılı bi şekilde 4 GB lık flash diskime kurdum.çok kolay sadec xp yi flash diske kurarken biraz beklemek zorundasınız.bilginiz olsun.

caqlayan

Asistan
Reaksiyon puanı
2
vista çıktığı zaman nette araştırmıştım biraz xp için. ben de bu yönetemi bulup yapmıştım :)

abdullahbag

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
usb bellege yukledim ama daha once portable apps programini kullaniyordum sildim yeniden yukleyince sorun cikarirmi yardiminizi bekliyorum

alfonzoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya arkadaşlar bu olayı akşamdan beri deniyorum birtürlü olmuyo herşeyi yapıyorum xp flaş bellege kopyalanmıyor yardım edermisiniz simdiden cok tşk....

adem54

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Acaba bunun yaptıktan sonra usbmize dosya atabiliyor muyuz?

husoft07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben denedim. Çalışıyor. Fakat bilenler varsa smartdrv diye bi dos ya var o olmadığı için kurulum çaok yavaş oluyor. Bu dostan kurulumda karşılaşılan bir sorundu. Win 98 cdlerinde olan bi dosya. çokmecbur kalınmdıkça kullanılması pratik değil. notebook cd romu yoksa yada arızalı cdromu olan notebooklar hariç kullanımı cok kötü

sersiler

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar benim sormak şu: benim bilgisayarımın recovery cd sini bu şekilde usb bellekten çalıştırabilirmiyim?

Reaksiyon puanı
0
Flash belleğe kopyalama yaptım.Boot menüsündende Usb den başlaması için ayarlamayı yaptım fakat kurulum gerçekleşmiyor.Bunun nedeni ne olabilir acaba."USB belleği Windows XP kurulana kadar çalıştırmayın."

Bunla demek istediginiz: kopyalama işlemi bittikten sonra flash belleği hiç açmamakmıdır?

adem54

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ben de yaptım ama denemek nasip olmadı. Kopyalama sırasında serial girdik bir daha ister mi?

Reaksiyon puanı
0
Sanırım benim sorunum bellekten boot yapmakta.Bios ayarlarından usb ile boot ayarını yapıyorum fakat boot olmuyor.Ayrıyetten bir işlem yapmam gerekiyormu?

adem54

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sanırım gerekmiyor. Usb'yi doğrudan anakart üzerinde olan usb yuvalarına bağlamakla öndeki tuvalara bağlamak arasında fark olabilir mi acaba?

Ecevit BIKTIM

Profesör
Reaksiyon puanı
26
öndeki USB ler sorun çıkartabiliyor
en iyisi usb belleği direkt kasanın arka kısmında anakarta bağlamak

mehmetbey660

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar herkesin yorumunu okudum. Ama benim karşılaştığım sorunla karşılaşanı görmedim. Sorun şu usb ye dosyalar atılırken hi sorun yok. Bilgisayarı usb den başlatıyorum veeeeeeeeeee hoooooooop "NTLDR EKSİK". Usb ye dosyaların atımı sırasında ntldr için sorulan soruya kesinlikle evet denilmiştir. Çünkü burada verilen programla iki defa ve başka bir programla bir defa denenmiştir.. En sonunda bu işten vazgeçilip normal olarak cd den kurulum yapılmıştır..... Saygılarımla.......:happy:

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar herkesin yorumunu okudum. Ama benim karşılaştığım sorunla karşılaşanı görmedim. Sorun şu usb ye dosyalar atılırken hi sorun yok. Bilgisayarı usb den başlatıyorum veeeeeeeeeee hoooooooop "NTLDR EKSİK". Usb ye dosyaların atımı sırasında ntldr için sorulan soruya kesinlikle evet denilmiştir. Çünkü burada verilen programla iki defa ve başka bir programla bir defa denenmiştir.. En sonunda bu işten vazgeçilip normal olarak cd den kurulum yapılmıştır..... Saygılarımla.......:happy:

Böyle bir şey varsa neden bu kadar uğraşalım ki? Bakarsınız, format atarken C: sürücüsüne, ya da kurulumun ortasında hata verirse? Ben hemen denemeyeceğim ta ki xp bozulana kadar...

Edit: Denedim; sonuç: Mükemmel! Kulanmanızı tavsiye ederim. Flash belleğiniz ne kadar yavaş olursa olsun, XP kurulumu roketleniyor. Kurulum yaparken şifre isteme gibi bir derdi de yok :)

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
usb F olarak görünüyo ama not valid fat,fat32,ntfs diye hata veriyo. formatlayıp fat32 yapmıştım. usb desteklemiyo olabilir mi?. anlamadım :)

bendede aynı sorun var.
dandik bir mp4 le denemek istedim ama bendede aynı sorun oldu . :helpsmilie: