USB Bellekten XP Yüklemek

Eχe.CuƬioη

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bu kadar zahmete gerek yok Novicorp wintoflash adlı programla bir kaç adımda kolayca yapılabiliryor.
Descarga+Total.png

1. Türkçe dil desteği
2. Sadece xp değil vista , win 7 ve diğer boot cd lerinizi de flash diske aktarabiliyor
3. Başka bir programa ihtiyaç duymuyor

Ben minipe gibi boot cdlerde denedim sonuç tatmin edici

down..http://wintoflash.com/download/en/

Teşekkürler buda güzel

eemabal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar eee 1005ha da orjinal win7 starter vardı ben usb bellekten win 7 ultimate kurdum gayet iyi çalışıyor ancak bir de xp denemek istiyorum bazen kasılıyor...ama usb belleğe wintoflash ile attığım xp başlangıçta bir türlü açılmıyor...oysa başka laptop ta açılıyor...boot ayarlarından flash diski gösterdim onda sorun yok ama bir türlü açılmadı sebebi ne olabilir??

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
İlgili başlık altında yazışmalar çok önceden olmuş ama günün en çok okunan başlıkları arasında gördüğüm için bir iki ekleme yapmak istedim.
USB üzerinden boot etmek istiyorsanız şunlara dikkat edin.
1) Denediğiniz yöntemi ezbere yapıyorsunuzdur olmama ihtimali var hatta çok yüksek.
2) Kurulum olmuyors doğrudan eski kurulu işletim sistemi açılıyorsa BIOS ayarlarınıza bakın (boot sequence yani sıralama ve USB legacy enable değildir) yada anakartınız usb boot desteklemiyordur.
3) NTLDR yok ya da bozuk diyorsa kullandığınız windows iso dosyasının önyükleyicisi üzerinde oynanmış ve farklı dizine taşınmış bir NTLDR dosyasıdır. Bu durumda doğru iso dosyasını /CD yi bulmanız gerekebilir ama iso dosyasının / CD nin kök dizininde bu dosya varsa dikkat etmeniz gereken diğer maddelerimdir :)
4) Antivirüs uyarı veriyorsa ya autorun dosyası ile ilgili işlem yapmanızı engelliyordur( eğer dosyanın içini notepad ile baktığınızde efendi efendi setup.exe mi işte olması gereken kurulum dosyasını gösteriyorsa antivirüsü kapatın ki kullandığınız program doğru düzgün işini yapsın). Eğer ki falanca virüsü buldum diyorsa kullandığınız iso 3. kişi tarafından ve içine virüs konumuş bir iso dosyasıdır /CD dir. CD yi kırın, iso dosyasını silin. Ya da virüsten bir şekilde kurtulun.
5) Dediklerim ile ilgili bir sorunuz varsa biraz daha bilgisayar ile haşır neşir olun zira olabildiğince yalın anlattım ve bilmediğiniz NTLDR gibi kelimeri de google aramalarına bırakıyorum. Ama bundan sonra bu konu altında cidden ilginç ve cevaplamayı gerektirecek türden soru gelirse cevaplamaya çalışacağım.
USB boot için anahtar kelimeler : NTLDR, WINGRUB (bir installer var ve bir de kendisi var ben boot ettirmeyi ikisini de kullanarak başardım. Birisi kurulumu yapılıyor diğeri kurulaın kendisi oluyor :D ), HP Format , Bart PE (bu kelimeyi çok aramayın en son bakın)

aleasty

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İki programla da xp'yi usb bellek'e yükledim. Ancak kurulum esnasında işletim sistemini kuracağım disk bölümüne geldiğimde bilgisayarın disklerini görmüyor, tek seçenek olarak USB bellek çıkıyor. Bu durumda ne yapmamız lazım?

anacoda

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İki programla da xp'yi usb bellek'e yükledim. Ancak kurulum esnasında işletim sistemini kuracağım disk bölümüne geldiğimde bilgisayarın disklerini görmüyor, tek seçenek olarak USB bellek çıkıyor. Bu durumda ne yapmamız lazım?
sanırım sen daha önce win7 kurulu olan bir pcye xp kuruyorsun bıostan ide ayarlarını değiştirmen gerekiyor olabilir

bende usb dosyaları kopyalama başlattım bu yöntemle ama sorunları görünce vazgeçtim başka yöntemler arıyacağım laptopın DVD okuyucusu bir çalışıyor bir çalışmıyor formata başlıyorum biraz ilerledikten sonra duruyor sistemde vista kurulu çalışıyor şimdi deneyip vistadanda olmaktan korktum :)

aleasty

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar,

Daha öncesinde de XP kuruluydu sistemde. Sanırım elimdeki XP'de SATA HDD'yi tanıyan driverlar yüklü değildi, ASUS olduğu için Laptop Bios ayarlarından Compatible şeklinde bir ayar vardı onu yaptığım, sorun düzeldi.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
usb iki bölüme ayırdım bir bölümünü boot bileşenlerini attım çalışıyor sorunsuz fakat bu bölümü bir türlü gizleyemedim yardımcı olursanız sevinirim