USB Bellekten Vista Kurulumu

Ecevit BIKTIM

Profesör
Reaksiyon puanı
26
USB bellekten Vista yükleyebileceğinizi biliyor musunuz. Hatta USB bellekten yapılan kurulum Vista CD’sinden çok daha hızlı. O zaman bu yazımızı dikkatlice okuyun.

Vista’yi bilgisayar sistemine kurmak baya bir uzun sürüyor. Peki bu kurulumu kısaltmak sizin elinizde olduğunu biliyor muydunuz. İhtiyacınız olan tek şey 4 Gbyte kapasiteli bir USB disk ve sistemi USB’den Boot eden bir anakart.

Reflex

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Çok yararlı paylaşım saol.Peki bu xp içinde geçerli mi?

cafgazhar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sevgili Ecevit,
Anakartın BIOS’undan USB-HDD Boot seçeneğini işaretlemeyi de anlatırsan çok makbule geçecek...

X_Codesia

Profesör
Reaksiyon puanı
9
güzel bi uygulama
bilmeyenler öğrenmeli sonucta

caqlayan

Asistan
Reaksiyon puanı
2
xp ve win7 kurulumda da işe yarar mı bu?

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Valla pek anlamadım vista kurarsam bunu yapmayacam ya direk vista kurarım.İşte ne kadar sürerse sürsün kafamı karıştırdı bu olay benim.

caqlayan

Asistan
Reaksiyon puanı
2
"list disk" yazında usb disk görünmedi :S nasıl gösterebilirim bilen var mı?

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
bende 320 gb lık harici hardisk var.içinde 150 gb lık dosyalarım var.....ben bu harici disk ile kurabilirmiyim.

sky_walker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
xp için geçerli değil. ayrıca bunu yapabilmek için kurulu bir vista gerekmektedir. xp uzerinde yapabilmek için ek program gerekir. diskpart xp de yoktur.

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Xp için Win Setup From USB yardımcı programını kullanabilirsiniz.

X_Codesia

Profesör
Reaksiyon puanı
9
usb den kurulum yapmak için vista sistemi gerekmior sadece usb den boot olabilen bi anakrt yeterli.

xp yada vista yada win 7 farketmez

Ecevit BIKTIM

Profesör
Reaksiyon puanı
26
xp için farklı bir yöntem var. Bu yazıdaki sadece vista için.
Bu neden yapılmalı daha hızlı kurulum ve optik sürücünün olmadığı sistemlerde kullanmalı. Örn: Netbook gibi.
HArici sabit disklerde olmuyor. Size is to big diye bir hata veriyor.
Sistem USB bellegi tanıması gerek. Yoksa olmaz. List disk te usb bellek gorunmeli.

BIOS dan USB-HDD ayarlamak için su linke bakın:
Linux SLAX | ShiftDelete.Net : USB Bellekten Çalışmak

kahweci_x

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
oncelıkle tesekkurler dostum tum işlermlerı yapmama ragmen 11 ve son adımda kopyalama baslıyor bellı bir müddet sonra
dosya oluşturma hatası - parametre hatalı
diyor sebebi ne olakii?

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
kim ne yapsın vistayı :D Ama hakkaten çok faydalı bir bilgi. Ellerine sağlık.

Ecevit BIKTIM

Profesör
Reaksiyon puanı
26
hatanın nedeni vista crackli cd kullanman
orjinal vista da sorun yok

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Bu işlem birincil ve aktif bir bölüm oluşturduktan sonra dosyaları kopyalamaktan ibaret görünüyor. Doğru mu?

Nnetmaniaa

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Şu işin doğrusunu anlatacak yok mu ?
Bu yöntem olmuyor list disk de usb gözükmüyor . . .

ayrıca basit bi yolu yokmu bunun mesela direk win 7 dosyalarını komple usb diske kopyalasak olmaz mı ?

RunoadeS

Asistan
Reaksiyon puanı
2

ayrıca basit bi yolu yokmu bunun mesela direk win 7 dosyalarını komple usb diske kopyalasak olmaz mı ?

Ecevit Bıktım'ın anlattığı yol sen yapamadığın için mi yanlışmı oldu da işin doğrusunu anlatacak arıyorsun?

Ecevit Bıktım'ın anlatımına kafan basmadıysa diğerlerinin anlatışına kafan hiç basmaz zaten. Boşuna uğraşma yani.

namsot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

ilk komut olarak diskpart yazdığından eminmisin belki ilk komut list disk yazıyorsundur. bir hatırlatayım dedim.

namsot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cd den yükleme yapan programlar içinde geçerlimi acaba. Şöyleki internetten cdden çalışan bir xp programı indirmiştim cd den çalışıyor. ben bunu usb belleğe almak istiyorum ne gibi bir işlem yapmam gerekir bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz?

ahlatt

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben cd den kurmayı alyım kafamı karıştırdı bu.

kahweci_x

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hatanın nedeni vista crackli cd kullanman
orjinal vista da sorun yok
sorun cracklı yada orjinal vistadan deil hocam işlemler sırasında flash diski fat32 olarak biçimlendirmemiz soylenıyor fat32 en buyuk dosya boyutunun 3,99gb olmasını gerektirir oysa vista setup exe 4.gbtın biraz ustunde işlem bu yüzden başarısız oluyor ntfs olarak tekrar biçimlendirme yaptım ve şuan sorun ortadan kalktı aynı sorunu yaşayan arkadaslar bu yolu izleyebilir

Nnetmaniaa

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Ecevit Bıktım'ın anlattığı yol sen yapamadığın için mi yanlışmı oldu da işin doğrusunu anlatacak arıyorsun?

Ecevit Bıktım'ın anlatımına kafan basmadıysa diğerlerinin anlatışına kafan hiç basmaz zaten. Boşuna uğraşma yani.

Yaw niye anlamıyon disk list yazınca hangi flası taktıysam görmedi sadece hdd i görüyor bi çok kişidede aynısı olmuş . başka ekstra bişeyde yazmıo bu sorunu aşmak icin şimdi anladınmı

CbIHTON

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sorun cracklı yada orjinal vistadan deil hocam işlemler sırasında flash diski fat32 olarak biçimlendirmemiz soylenıyor fat32 en buyuk dosya boyutunun 3,99gb olmasını gerektirir oysa vista setup exe 4.gbtın biraz ustunde işlem bu yüzden başarısız oluyor ntfs olarak tekrar biçimlendirme yaptım ve şuan sorun ortadan kalktı aynı sorunu yaşayan arkadaslar bu yolu izleyebilir
çok önemli bir noktayı yakalamaşsın aynen katılıyorum Fat32 de olmaz
arkadaşların dikkatine

nikoteen

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Xcopy d:\*.* /s/e/f e:\ işlem buraya kadar geliyor burdan öteye gitmiyor.

yani bu komutu kabul etmiyor

nikoteen

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar kendim denedim hiç bir sorun yok calısıyor.Ama ecevit abimiz sonunda exit komutunu unuttugu için işlem sonlanmıyordu.Asagıdaki komutları sıra ile yazarsanız hiç bir sorun olmadan işleminizi yapabilirsiniz

* diskpart
* list disk
* select disk 1
* clean
* create partition primary
* select partition 1
* active
* format fs=fat32
* assign
* exit

Exit yapıktan sonra ilk sayfa kapanacaktır.2.sayfaya asagıdaki komutu yazarsanız usb ye yüklemeye baslayacaktır

Xcopy (Optik sürücüye atanan harf):\*.* /s/e/f (USB belleğe atanan harf):\

Fat32 de calısmaz diyen arkadaslarada söyliyeyim bal gibi calısıyor fat32 veya ntfs olması önemli değil.

Benim usb belleğimi görmüyor diyen arkadasada; biraz arastırdım bazı belleklerde bu özelliğii kullanmıyorsun sorun ondan kaynaklanıyor olabilir.