Uploader olmak istiyorum , ama nasıl ?

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşlar merhabalar .Lise 3. sınıfta öğrenciyim ve artık tamamen paramı kendim kazanmak istiyorum. Bir kaç gündür aklımda bir iş var . Bu iş ise " uploaderlik". Ama bunun hakkında pek bir bilgim yok açıkcası.Google'dan oradan buradan bir şeyler öğrendim ama ne kadar yeterli bilmiyorum.O yüzden kendi özel sorularımı da sorabileceğim bir konu açma ihtiyacı duydum. Bilgisayar başında fazlaca vakit geçiriyorum ama artık pc ekranına boş boş bakmaktan başka , bir şeyler yapmak istiyorum.Uploaderlik işi kafama baya yattı anlayacağınız.İzninizle bir kaç soru sormak istiyorum. Tabi bu sorular dışında da bir şeyler söylemenizi istiyorum :)

Cevaplamak istediğiniz sorulara numarasınıda yazarsanız sevinirim .

1- Uploaderlik işi zor mudur ? Çektiğimiz zorluğa değecek kadar kazancı var mıdır ?

2- Benim intertimin upload hızı 0.50 mpbs civarı . Tarifemi 10 mbps yaptığımda upload hızım yaklaşık 1 mbps olacakmış(uydunet kullanıyorum , tahattütlü ) . Sizce bu upload için yeterli mi ? Bir laptop almayı düşünüyorum ve hiç kapatmayacağım.Yani 24 saat online olabileceğim ?

3-Ayrıca bu Vps tam olarak nedir ? Ayrı bir cihaz falan mı satın alacağız ? Maliyeti yüksek midir ? Amacı tam olarak nedir ? Upload hızı ile alakalı bir şey midir ?

4- Ayrıca bir keresinde bir arkadaşımdan bir şey duymuştum.Onun bir tanıdığı , bazı programlar sayesinde otomatik upload yapıyormuş ve o uploadlar otomatik olarak bir çok sitelerde(forumlarda dahil) otomatik paylaşılıyormuş ve doğal olarak bir sürü indirme yapılıyormuş."Tabi ne kadar doğru söylüyor orasını bilemem ama o adam haftalık 400-500 tl para kazanıyormuş ( tabi benim bu kadarında gözüm yok harçlığım çıksın yeter )" . Sizce bu mümkün mü , böyle bir şey var mı ?

5- Upload yapmak için fileserve , turbobit gibi sayfalarda premium üye olmak zorunda mıyım ?

Uploaderlik hakkında fazla bilgim olmadığı için , bilgim dahilinde merak ettiklerimi sordum. Sizin aklınıza gelipte , benim sormadığım varsa eğer kendiniz sorup cevaplarsanız sevinirim arkadaşlar :)

Ayrıca bu konu hakkında elinde kaynak olanlar konuya mesaj yada pm yoluyla yollarsanız sevinirim :) şimdiden teşekkürler , iyi forumlar.

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Upload olarak nasıl para kazanılıyor hiçbir fikrim yok ancak sorularından birine cevap verebilirim. Upload hızın 1mbps olsa dahi çok yavaş hiçbir şeye yetmez.

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Uploaderlik icin hic uygun zaman degil. Cok upload sitesi kapandi. Eskiden uploaderlik yapiyordum. Wupload yuksek mblilar, uploadice ise dusuk mbli dosyalari upluyordum. Ama oldu o is. Size tavsiyem web tasarim veya kodlama ogrenmeniz. Madem oyle birsey istiyorsunu, yada post isi yapabilirsin ama yorucudur. Eger illa para kazanmak istiyorum , yapabildiklerim sunlar diye yazmak istersen senle calisabilirim. Bircok kisiye isverdim. Kodlamadan tut postculuktan seoculuga :)

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Upload olarak nasıl para kazanılıyor hiçbir fikrim yok ancak sorularından birine cevap verebilirim. Upload hızın 1mbps olsa dahi çok yavaş hiçbir şeye yetmez.

gönül isterdi ki , dünyanın en düşük hızlı internetini kullananan ülke biz olmasaydık ama ne yapalım bunada şükür :) ayrıca bir kez daha belirtmek isterimki yeni laptop almayı düşünüyorum ve bu pc günün 24 saati açık kalabilir . yani bir dosya 3 saatte yüklenecekse 5 saatte yüklensin sorun değil :) peki hocam upload için ideal hız ne kadar olmalıdır ?

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
gönül isterdi ki , dünyanın en düşük hızlı internetini kullananan ülke biz olmasaydık ama ne yapalım bunada şükür :) ayrıca bir kez daha belirtmek isterimki yeni laptop almayı düşünüyorum ve bu pc günün 24 saati açık kalabilir . yani bir dosya 3 saatte yüklenecekse 5 saatte yüklensin sorun değil :) peki hocam upload için ideal hız ne kadar olmalıdır ?

bi 5-6 mbit iyidir diye düşünüyorum. şu an sadece fiberde böyle hızlar var sanırım benim upload hızım 10mbit ancak AKK sağolsun bir işe yaramıyor

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Dedigim gibi uploaddan para kazanma isi suan olu. Postculuk yapmak bile daha iyi suanda. Ben zamaninda vpsde aldim iside yaptim.

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
bi 5-6 mbit iyidir diye düşünüyorum. şu an sadece fiberde böyle hızlar var sanırım benim upload hızım 10mbit ancak AKK sağolsun bir işe yaramıyor

hocam benim şuan internetim 3 mpbs upload hızı 0.5 . internet hızımı 10 mpbs yapacağım upload hızına ne kadar bir etkisi olur ? ayrıca bende akk yok.

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
hocam benim şuan internetim 3 mpbs upload hızı 0.5 . internet hızımı 10 mpbs yapacağım upload hızına ne kadar bir etkisi olur ? ayrıca bende akk yok.
uydunetin tarifesi nasıl bilmiyorum. superonline fiber internette download hızının yarısı kadar upload veriyorlar

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Mantık olarak ne kadar çok indirilirse o kadar çok kazanacaksın. Çok indirilmesini istiyorsan çok şey yüklemen gerekiyor. Çok şey yükleyebilmek için de internete düşmüş her şeyi bulman gerekiyor. Bu yüzden biraz zaman harcanması gerek bir şey. Bunu yapan birsürü kişi var. Hepsinden erken davranıp en son çıkan içerikleri de herkesten önce yükleyebilmen gerekiyor.

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Mantık olarak ne kadar çok indirilirse o kadar çok kazanacaksın. Çok indirilmesini istiyorsan çok şey yüklemen gerekiyor. Çok şey yükleyebilmek için de internete düşmüş her şeyi bulman gerekiyor. Bu yüzden biraz zaman harcanması gerek bir şey. Bunu yapan birsürü kişi var. Hepsinden erken davranıp en son çıkan içerikleri de herkesten önce yükleyebilmen gerekiyor.

Bu işe harcayacak zamanım oldukça yüksek.Ben olmadığım zamanlar yapabilecek biriside var , kardeşim var.Çalışma arkadaşı olarak onu alırım yanıma :) Ayrıca pc 24 saat açık kalacağı için içerik bolluğu konusunda sıkıntı olacağını pek sanmıyorum :)

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Hız içinde şöyle düşün 1 film var 4,5 gb 10mbit simetrik bağlantı var. Saniyede 1,3 mb'a kadar indirebilirsin. 1 dakikada 78 10 dakikada 780 mb (DVDRIP Film) 1 saatte 4,5 gb(720p) indirirsin. Yine 10 mbit upload hızın olsun 1 saattede upload edersin mis gibi.

Bu işi sürekli yapan profesyoneller olduğu için onlardan daha hızlı olmalısın ki google'da siteni sevsin :D

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Zamanında,bende senin gibi hevesliydim ancak bu işler boş:)

Yok ben yapacağım diyorsan kendin bilirsin ;)

Öncelikle bütün upload sitelerinin verdiği ücreti öğren ondan sonra üye ol(zorunlu) daha sonra hangi alanda upload yapacağına karar ver.
Karar verirken,kullanıcılar hangi alanda daha çok indiriyor diye düşün :)
Benim fikrim film,dizi,oyun.

En sonunda siten var mı bilmiyorum ama popüler bir siteye üye ol ve uploadlarını orada paylaş.

Bunları uyguladıktan sonra sende bir uploadersindir :)

Vps hakkında bkz.

unutmadan,film ve dizi upload edeceksen kayıt cihazın olmalı.

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Arkadaslar bilmeyen arkadaslar arkadasi yaniltmasin lutfen. Bu is bitti bu nedenden kafada patlatsa belki ayda 10 dolar ya kazanir ya kazanamaz. Haftada 200 500 arasi dolar kaldiran dostlarim oldu. 50 ila 100ude ben gordum. Ama bitti. Saglayicilar kapattiktan sonra silinmeler basladiktan sonra bu is bitti.

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Hız içinde şöyle düşün 1 film var 4,5 gb 10mbit simetrik bağlantı var. Saniyede 1,3 mb'a kadar indirebilirsin. 1 dakikada 78 10 dakikada 780 mb (DVDRIP Film) 1 saatte 4,5 gb(720p) indirirsin. Yine 10 mbit upload hızın olsun 1 saattede upload edersin mis gibi.

Bu işi sürekli yapan profesyoneller olduğu için onlardan daha hızlı olmalısın ki google'da siteni sevsin :D

Uydunette o kadar aradım simetrik interneti tek bulduğum 2mpbs/2mpbs 199 tl :D ve bu mesajı yazdıktan sonra camdan atlamayı düşünüyorum :D

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Bu iş zaten kendi ev bağlantınla yapılacak iş değil ayrıca diğer arkadaşlar doğru söylüyor en popüler dizi siteleri bile kapanıyor artık.

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=75364]dgncn[/MENTION]
Benim dediklerimi anlayan, bilen birileri cikti sonunda.

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşlar son dakikalarda okuduklarımdan aldığım izlenimler bu işin son zamanlarda bittiği yönünde. Gerçekten bitti mi :/ Peki buna benzer nasıl işler vardır ?

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar son dakikalarda okuduklarımdan aldığım izlenimler bu işin son zamanlarda bittiği yönünde. Gerçekten bitti mi :/ Peki buna benzer nasıl işler vardır ?
Bence otur C++ ve java öğren, sonra basit uygulamalar yaz. android markete ekle, ya da istek üzerine uygulama yaz. öyle ahım şahım para kazanamazsın hemen ama hem kendini geliştirirsin hem de biraz para kazanırsın.

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Bence otur C++ ve java öğren, sonra basit uygulamalar yaz. android markete ekle, ya da istek üzerine uygulama yaz. öyle ahım şahım para kazanamazsın hemen ama hem kendini geliştirirsin hem de biraz para kazanırsın.

Peki başka altarnatifler var mı uploaderliğe benzer ? ayrıca bu dediklerinizi araştıracağım.

Reaksiyon puanı
189

anlaşılan sen kolay yoldan para kazanmak istiyorsun. Zannediyordun ki ben bırakıcam bilgisayarı o kendi uploadını kendi yapacak :) Yok öyle :) Para kazanmaksa derdin biraz cefa çekeceksin. Cefa çekeceksin ki sefa süresin...

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
anlaşılan sen kolay yoldan para kazanmak istiyorsun. Zannediyordun ki ben bırakıcam bilgisayarı o kendi uploadını kendi yapacak :) Yok öyle :) Para kazanmaksa derdin biraz cefa çekeceksin. Cefa çekeceksin ki sefa süresin...

şimdi kolay yoldan para kazanma olayı kişiden kişiye değişir.ben demiyorum ki " koltuğuma uzanayım sabahtan akşama kadar pc benim yerime çalışsın bende gelen paraları sayayım".Böyle bir şey demedim.Cefasını çekeceksemde en azından ilgili olduğum bir şeyden , yani elektronik dünyadan, bilgisayardan çekerim daha iyi. Yoksa bütün bu işleri bırakıp hammallıkta yapardım.Ama tabiki en iyi kazanç neredeyse o yöne gitmek isterim , sonuçta bu işi para için yapıyoruz :)

Reaksiyon puanı
189
şimdi kolay yoldan para kazanma olayı kişiden kişiye değişir.ben demiyorum ki " koltuğuma uzanayım sabahtan akşama kadar pc benim yerime çalışsın bende gelen paraları sayayım".Böyle bir şey demedim.Cefasını çekeceksemde en azından ilgili olduğum bir şeyden , yani elektronik dünyadan, bilgisayardan çekerim daha iyi. Yoksa bütün bu işleri bırakıp hammallıkta yapardım.Ama tabiki en iyi kazanç neredeyse o yöne gitmek isterim , sonuçta bu işi para için yapıyoruz :)

O zaman kodlama seni bekler :)

Reaksiyon puanı
189
biraz daha açarsan sevinirim :) en azında arama motorlarında araştırma yaparken ne yazmalıyım bunu söylersen sevinirim çünkü bu meslek hakkında zerre kadar bilgim yok :D saygılar ..

Programlama öğreneceksin. Programlama metodolojilerini incele ilk önce. Ana algoritmayı kap. Tabi İngilizceni de iyi bir seviyeye getirmen gerekir. Ardından da kendine bir programlama dili seçip o dil üzerinde uzmanlaşmaya çalış...

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Programlama öğreneceksin. Programlama metodolojilerini incele ilk önce. Ana algoritmayı kap. Tabi İngilizceni de iyi bir seviyeye getirmen gerekir. Ardından da kendine bir programlama dili seçip o dil üzerinde uzmanlaşmaya çalış...

teşekkür ederim.hepsini not ettim ince detaylarına kadar araştıracağım :) ayrıca zaten İngilizce konusunda kendimi geliştiriyorum.Tamda isabet oldu :D

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
teşekkür ederim.hepsini not ettim ince detaylarına kadar araştıracağım :) ayrıca zaten İngilizce konusunda kendimi geliştiriyorum.Tamda isabet oldu :D
Kodlama öğrenebilirsiniz ama bu uzun bir süre gerektirir. 1,5 -2 aya kavramaya başlarsın para kazanman dahada sonra olur . Okadar kolay iş değil bunlar. PHP HTML CSS anlamında bana danışabilirsin. Jqueryde orta seviye yardım edebilirim .

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Kodlama öğrenebilirsiniz ama bu uzun bir süre gerektirir. 1,5 -2 aya kavramaya başlarsın para kazanman dahada sonra olur . Okadar kolay iş değil bunlar. PHP HTML CSS anlamında bana danışabilirsin. Jqueryde orta seviye yardım edebilirim .

Evet sizinle bu konuda konuşmak istiyorum pm atmıştım zaten :)

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Upload hızım yaklaşık 10 MB ama ben bile bunu düşünmüyorum.Çok zaman gerektiren bir iş.Bi kere saldımı daha da yetişemezsin.