Upload, Turk Telekom 50 Mbps Fiber Bilgisayarda Düşük Upload

Bu konuyu okuyanlar

Byseus

Öğrenci
Katılım
26 Ocak 2020
Mesajlar
61
Reaksiyon puanı
12
Puanları
8
Yaş
35
Merhaba

Arkadaşlar tuhaf bir durum söz konusu. Evimde Turk Telekom'un 50 Mbps limitsiz fiber internetini kullanıyorum.

Modeme bilgisayar ile (win 10) kablolu bağlanıyorum bağlantı hız test sonucu resimdeki gibi

tt bilgi modem kablolu.JPG


Evdeki modeme kablosuz bağlanırsam sonuç alttaki resimdeki gibi

tt bilgi modem kablosuz.JPG


Evdeki modeme android telefonumla bağlanınca aldığım sonuç alttaki gibi

1610878773387.jpg


Bilgisayarıma android telefonu usb internet paylaşımı (usb tethering) yöntemi ile bağlayıp internet hız testi yapınca sonuç alttaki gibi

telefonun usb internet paylaşım.JPG


Yukarıda resimlerde görüldüğü üzere her koşulda birbirinden farklı upload sonuçları alıyorum. Download birbirine oldukça yakın değerlerde seyrediyor.
Turk telekom uploadı sınırlayarak veriyor biliyorum, zaten 30 40 upload beklemiyorum ancak 8 e kadar alabiliyor olmam gerektiği ve en azından telefon ile bağlanıp aldığım kablosuz upload hızı kadar kablo ile bağlanınca upload hızı almam gerek diye düşünüyorum. Ancak alamıyorum. Bilgisayarım sıkıntılı yüksek upload almıyor desem telefonu bilgisayara usb ile bağlayınca şebekeye göre gayet yüksek uploadları aldığını yine yukarıdaki resimde görüyoruz.

Yetmedi şunuda yaptık komşumuza bilgisayarımızı alıp gittik. Komşumuzda 24 Mbps fiber internet kullanıyor. Önce telefon üzerinden kablosuz komşu internet hız testi yaptık download 24 Mbps upload 4,5 Mbps sonuç aldık. Komşu internetine bilgisayarı kablo ile bağladık 24 Mbps download 1.9 upload sonucu aldık. Bizde dedik ki ulen bizim bilgisayar bozuk boşuna o kadar uğraştık. Tam o sırada komşumuz 'dur bizim bilgisayardan bir bakalım kaç çıkacak' dedi. 24 mbps download 2 upload sonucu aldı.

Haydaa, o zaman bilgisayarda sorun yok. Peki kimde sorun var? Bilgisayar bozuk olsa telefonu modem olarak kullanıncada düşük upload vermesi gerek. Bilgisayarımızın ethernet kartı, ethernet kablosunda sorun olsa komşumuz kendi bilgisayarında kendi kablosuyla denedi bizimle aynı sonuçları aldı. Türk Telekom interneti sıkıntı olsa cep telefonu ile kablosuz bağlantı yapınca normale yakın değerler vermemesi gerek diye düşünüyorum.

Arkadaşlar enteresan bir durum içinde kaldık. Ha diyeceksiniz ki niye bu kadar dert ettin kendine bunu?

Bir gsm firmasının müşteri temsilciliğini evden hizmet vererek yapmaya para kazanmaya çalışıyorum. Malesef internetin bu durumu işimi yapmama engel oluyor. Müşteri sesi kesintiye uğruyor keza benim sesim bazen gitmiyor kısaca verimli bir görüşmeye izin vermiyor. Ping sürelerim güzel yerinde download zaten fazlasıyla iyi upload şuan tek şüpheli gözüküyor. Yoksa bize mi öyle geliyor? Telefon ile bilgisayara şebeke interneti verince çağrılarda hiç problem olmuyor gayet akıcı ve net.

Ne yapmak gerek? Neye bakmak gerek?
 

I'm not fond of Linux

Öğrenci
Cezalı
Katılım
17 Ocak 2021
Mesajlar
77
Reaksiyon puanı
59
Puanları
18
Yaş
26
Keşke Vodafone-Net geçseydiniz 24 MBPS fiber
 

Ekli dosyalar

  • ScreenShot_20210117140132.png
    ScreenShot_20210117140132.png
    33.9 KB · Görüntüleme: 233

atkaksoy501

Müdavim
Katılım
31 Mayıs 2018
Mesajlar
2,622
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
4,070
Puanları
113
Paketinizin upload değerinin 8 olduğundan eminseniz müşteri hizmetlerini aramanızı tavsiye ederim bir de onlar kontrol etsinler sistemi. Ama belki de sizin paketinizde upload 4 ile sınırlıdır bilmiyorum. Telefon hattınızdaki değerler de süper bu arada :D
 

Byseus

Öğrenci
Katılım
26 Ocak 2020
Mesajlar
61
Reaksiyon puanı
12
Puanları
8
Yaş
35
Paketinizin upload değerinin 8 olduğundan eminseniz müşteri hizmetlerini aramanızı tavsiye ederim bir de onlar kontrol etsinler sistemi. Ama belki de sizin paketinizde upload 4 ile sınırlıdır bilmiyorum. Telefon hattınızdaki değerler de süper bu arada :D
Normal şartlar altında 4 e kadar veriliyordu. görüşme sağladığımda 8 e kadar almam gerektiğini söyledi tüm temsilciler. upload hızları 2 katına yükseltildiği için almam gerekenin 8 e kadar olduğundan emin oldum artık. aynı zamanda konuştuğum tüm temsilciler bir sıkıntı var benim internet paketim sizinkinin yarısı 5-6 upload alıyoruz diyorlar. modem değiştirdik sorun yine düzelmedi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

sonuçlarda sıkıntı olan ne upload mı
telekomdan aldığım internet hizmetinde upload değeri düşük kalıyor. bu düşüklük bilgisayarda yaşanıyor, cep telefonu ile kablosuz bağlanınca en az 2 katı daha yüksek hız alıyorum. ancak bilgisayardan çalıştığım için uploadın bilgisayarda en azından 4 ün altında olmadan herkes gibi kullanıp sorun yaşamak istemiyorum. yukarıda birçok şey belirttim tüm varyasyonları deneyip özet hali paylaştım. ama size upload düşük diye özet geçersem fazla basit kalır. okumanız gerek.
 
Üst